12 septembrie 2011

Inghetata de lamaie si lapte de cocos

Still cookin', doar ca-s esuata ca o balena la mal cu postarile. M-am tot gandit cum o sa fie si am asteptat atata sa vina toamna asta si o data cu ea fii-miu din vacanta prelungita la bunii, am descantat in mintea mea si in sfarsit azi am asistat la spectacolul incredibil al inceperii unei alte etape din viata - si anume gradi.. 

Si oricat de retorica ar parea, intrebarea "ce voi face eu??" nu poate ramane totusi fara raspuns. Si m-am gandit io asa, ca o bucla-n timp m-ar coafa fantastic de bine. Acum imi ramane sa-mi fac rost de bucla... Pana una alta nu mi-ar sade rau nici cu una-n par, ca daca tot am iesit pe usa dupa atatea pregatiri si instiintari ca mergem la gradi, ofc echipati corespunzator..  m-am trezit iesita din casa cu bluza de pijama, bine ca fii-miu era un finutz exemplu de cavaler in devenire.. Vreti poze? Pai si eu... ne-a facut cineva? Ca era tot locul ala o zarva de nedrescris, in care abundau tipetele copiilor pe fata carora li se citea un singur lucru.."hello parents.. de ce ne abandonati aici?''. Eu aveam o fatza zambitoare, tampa si mandra ca-mi las flacaul la gradi, intrat in grupa mijlocie ca acolo cica-i sade lui bine.. si la scurt timp m-am trezit rapid plecata spre servici, pe motiv ca nu-i bine sa sezi umila pe holurile gradinitei.. ca doar ai trecut deja prin etapa asta, in fine !!...

Si eu oare ce voi face?? Viata mea sociala e pierduta-n timp si spatiu... si totusi mi-e bine. ;) Acum pot asterne cateva randuri, ca piciul meu e cuplat de telecomanda si implicit WII... dar nu tine vrajeala asta mai mult de 20 minute pe zi si nu pentru ca si-ar pierde el dorinta.. dar va suna ceasul pentru care s-a negociat timpul acesta ! A fi sau a nu fi food bloggarita ?? ;)) That is za' question !?.. Dar pana imi voi finanta bucla in spatiu cu argumente, si pana voi vorbi despre politica "antivacanta'', graiesc niste vorbe dulci despre inghetata...


Aceasta minunata lemon icecream care-mi aminteste ca arsita solara a trecut si ne-a predat urmatorului anotimp o data cu clinchetul zgomotos al clopotelului argintiu. 

Iar nebunia asta dulce acrisoara, parfumata ca o adiere de toamna, incepe asa:


600 ml lapte - crema - de cocos (il vedeti la fata in reteta de paste cu creveti) se pune la bain marine cu 100 grame ciocolata alba (Milka am folosit eu) si 250 grame zahar... Aveti grija sa nu atinga vasul superior bulbucii din cel care-l sustine, iar afacerea asta se mentine sub temperatura pana se topeste ciocolata, avand grija totusi sa nu dea in fiert.

Se pulseaza apoi cu 25 ml esenta de vanilie, o juma lingurita rasa praf de scortisoara si pentru cei cu inima tare 0,8 grame sofran - juma de plic. Noi suntem fani... dar cei care nu-s .. sa-l evite!! luand aminte doar la celelalte ingrediente din lista..  E o splendoare aroma lui, iar gustul dulce acrisor ii mai taie putin rasuflarea.. pastrandu-i intr-o nota discreta..  nobletea!


Se mixeaza 5 galbenusuri intr-un alt vas.. si apoi se toarna laptele caldut peste ele, amestecand... Se readuce vasul pe foc - unul potrivit inspre mic sa fie - si se amesteca laptele cu galbenusurile pana se leaga compozitia... Nu va imaginati ca trebuie sa se ingroase zdravan situatia.. no way, ca nu vorbim de crema de vanilie... doar se leaga... o sa vedeti voi.. Apoi se lasa la racit.

Dupa ce temperatura laptelui a atins temperatura camerei, mixati 400 grame frisca lichida (Hulala folosesc de obicei)  si turnati laptele peste aceasta din urma mixata bine.


Pulsati cu zeama de la 2 lamai si coaja de la o lamaie (puteti sa gustati in etapa asta ca nu va frige nimic barba si sa jonglati la cantitatea de acreala..  Care / cum doriti.. Eu o prefac cu zeama de la 2 lamaie.. si in favoarea acestui argument, nu precede nimic altceva decat preferinta...  si tot astfel o recomand !


Si e buna rau, parol ca da!! Plina de savoare, dulce acrisoara ca o iubire incendiara, cremoasa de numa.. daca urmati instructiunile aparatului de inghetata... (aici detalii si succesuri legate de aparatul cu pricina).  Dupa ce inghetata s-a prefacut dupa juma de ora in cuva aparatului, aruncati acolo bucati marunte de kiwi deshidratat, amestecati si apoi dositi dulcegaria in congelator pana serviti..



Si cam atat!! de vis.. atat mai pot sa zic.. !! Va las acum, ca s-a terminat Mario Tenis si am o carte intreaga de colorat si o macara care necesita hamal !!  Am o treaba de numa !;))


Reteta imi apartine.

44 de comentarii:

  1. Poti sa te umfli in pene! Un asa deliciu nu ar rezista la mine nici un minut. Arata bine si sunt convinsa ca este foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumeeeeesc Anto. De cand astept inghetatica asta. Yammy yammy. Maine deja ma duc sa imi iau ce-mi trebuie. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  3. P.S. Sa stii ca si mie imi place wii =)). Pupici Edutz - flacau de grupa mijlocie :). Astept si poze de la gradi, ca pe cele de la joaca le-am vazut :P.

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca e foarte buna.felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sofran,scortisoara.....mmm ce deliciu trebuie sa fie,tare apetisanta!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. O inghetata de lamaie este bine venita in orice moment, orice anotimp. Minunata!
    Inteleg ca ati inceput scoala :) Bafta! Ai mei deja vor vacanta :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Immm, asa cremoasa si galbena.Super faina.
    pupic piticului gradinar.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu azi de dimineata ma uitam in oglinda cu mila catre mine, bineinteles....CE CAUT EU SA MA DUC LA SERVICI??? Si acelasi lucru m-am intrebat si cand am ajuns la servici. Si acelasi lucru ma intreb si acum...CE CAUT EU SA MA DUC LA SERVICI CAND AS PUTEA SA MA DUC LA ANTO ACASA SA MA RACOREASCA CU O BUNATATE DE GENUL ASTA? Eh, dar ma retrag cumintica intr-un coltz... of!

    RăspundețiȘtergere
  9. Heeei duamnaaa :D, vrei sa ma ai pe constiinta? Pai nu stii ca eu sunt ice cream addicted? Imi pui drogul in fata si pleci? Vreau si eu o portie maaaaareee. ACUM!:))))))))

    Cat despre viata sociala, la inceput e mai greu, pana cand iti restabilesti ritmul. Dupa aia toate or sa mearga ca unse :P (as vrea eu)

    RăspundețiȘtergere
  10. Delicioasa!!! Pe ultima suta de metri (de vara) ne mai innebunesti putin! Asa-i???! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamne,fata draga ce nostalgie de vara te apuca si pe tine!Dar ai dreptate ca eu una nu mi-am terminat toate retetele de inghetata si acum vad la tine nebunia asta!fain tare!

    RăspundețiȘtergere
  12. Uluto, ieri m-ai lasat cu ochii in soare si azi ma ungi cu inghetata ca sa-mi treaca arsurile... Vreau si eu inghetata... tocmai pregatesc una in masinuta sper sa iasa buna... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. am venit la degustat.sigur ii delicioasa.pup

    RăspundețiȘtergere
  14. o adevarata nebunie inghetata ta !!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Cristina, Ghiocel va multumesc. E un deliciu, parerea mea ;)


    Ralu sper sa-ti placa. Lui B fara sofran ;)) cum ziceai. Cat despre poze ,as vrea eu sa prind macar un cadru..dar ieri erau toti tavaliti pe jos de atata bine ;))) Acum vezi ce fac? M-am culcat de la 10 seara imagineaza-ti .. OMG!!! ... si acum m0am trezit ca nu mai am somn, iar eu obisnuiam sa ma culc la 2 :)))))))) deci buna dimineata!!!!


    Anonim, Amoush sa stiti ca e.. poate va tenteaza. Multumesc frumos


    Flory si mie imi place tare combinatie.. si laptele de cocos ii da o savoare aparte. pupici


    Deli, da sunt cavaleri. I-am luat duminica seara o macara cu gandul ca daca nu vrea la gradi o dam inapoi...iar luni dimineata cand s-a trezit mi-a zis direct sa duc macaraua inapoi ca nu merge nicaieri!! :)) ce mai pot sa-i zic? abia am ajuns.. in fine...Multa bafta si voua!! pupici


    Micul e tare cremoasa.. si galbena e de la sofran ;) Ii pasez pupul ;|)


    Zazu mercic mult !

    RăspundețiȘtergere
  16. Andreea HELP!!! deja :))))) am un program tare dubios.. Dau inghetata !!! Pupici


    Brandusa ma bucur ca-ti place. Si eu sunt addicted, asa ca sigur nu va fi ultima !! dau o cupa mare mare.. pentru adevaruri ;)) ceva ma face sa cred ca inca nu mi-o voi recapata curand ;) Poate cand va invata sa doarma singur;) pana atunci s-au cam dus toate ;) Pupici


    Licuta sigur urmeaza si altele ;) mai ales ca-i mama la mine si e addicted rau ;)) Ma bucur ca-ti place . Pup


    Teo pai sa vezi cand m-o apuca iarna ;)) pupici


    Fancy pai macar atata; ))


    Daniela ma bucur ca-ti place... iti ungi ranile pana faci minunatia ta... abia astept sa vad cu ce arome e ! pupici


    Sarah, Cat va multumesc frumos. Pupici


    Nici nu stiu ce sa va zic... somn usor sau neata fratilor ca eu deja m-am trezit? ;)) Va pupa fata!

    RăspundețiȘtergere
  17. Fix de vis arata! Cat despre buclita, cand o gasesti, sa-mi dai adresa exacta s'il te plait :) Multumiri anticipate! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  18. Hello, I came from Brindusa. This ice cream is beautiful and lovely flavors!

    RăspundețiȘtergere
  19. Magic of Spice.. thanks for your visit and kind words! i'm glad you like the ice cream flavors. Have a nice day !

    RăspundețiȘtergere
  20. Arata asa cremoasa... iar la gust cu asa ingrediente cred ca-i de vis. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  21. Super tare asta cu macaraua. Ce idei de super nanny ai =))! Eu stau numai cu gandul la inghetata ... si cand ma gandesc ca n-am masina si va trebui sa astept pana maine dimi sa ma infrupt dintr-o cupa babana de inghetatica ... =))

    RăspundețiȘtergere
  22. tu da-i inainte cu bunataturile :)...si lasa intrebarile existentiale ....mmmmm....ce buna tre' sa fie ! si pozele de la gradi ???????

    RăspundețiȘtergere
  23. Chiar daca sunt sub impresia neplacuta a ultimei inghetate de lamiie (din comert), nu ma pot aptine sa nu remarc aspectul extraordinar al acestei inghetate. Imi place la nebunie inghetata de lamaie si sper sa o fac si eu cit de curind posibil. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  24. Doamne imi ploua in gura,ce bine arata,am o problema ,aici in orasul asta mic nu gasesc lapte de cocos ,nici lapte condensat,am cautat in alte arase dar nu am gasit aceste sortimente de lapte.puuuuup si vreau si eu o portieeeeee.

    RăspundețiȘtergere
  25. arata super si ma faci sa sparg pusculita sa imi iau o masina de inghetata:))

    RăspundețiȘtergere
  26. Anto,lasa dilemele existentiale,cu asa o inghetata,trec toate !!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Pai, cum facem ? Ca daca e sa fac toate retetela astea, tre' sa ma las de servici .... demonica inghetata - ai mei baieti se dau in vint dupa lamiie si scortisoara si aici, vad ca e din amindoua ... Of si iar of !

    RăspundețiȘtergere
  28. Azi am facut inghetata de banane , zilele urmatoare incerc si cu lamaie si kiwi , ca mi-ai facut o pofta ...

    RăspundețiȘtergere
  29. ...sa mor încet ca indianu! Nu altceva!
    Arata wow!
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  30. Antooooo, i-a placut lui Bogdan la nebunie, chiar si asa cu un pic de sofran, ceea ce inseamna ca a inceput sa ii mai dispara de pe retina curca aia bolnava de icter din Tunisia =)). Initial zicea ca i-am umplut prea mult cupa de inghetata si dupa ce a gustat nu mai contenea in lins mustatile =)). Asa ca tre'sa mai imi fac provizii de sofran si laptic de cocos. Pupici Anto

    RăspundețiȘtergere
  31. senzationala inghetata asta.
    doar ca nu am inteles nimic din introducere, dar nu-i bai :)) pup

    RăspundețiȘtergere
  32. woow! am ratat eu asa ceva!
    :)):)) bestiala introducerea....si zic din perspectiva unei mamici care de luna viitoare isi duce odrasla la cresa! lui Alice ii aducem un dictionar:D

    RăspundețiȘtergere
  33. ... te inteleg, ca am trecut si eu prin emotiile gradinitei,iar acum... a inceput scoala!!!...inca un hop...off ce emotii am avut mai mari decat a lui Eduard(si al meu baietel :)). Inghetata n-o refuz niciodata, chiar si atunci cand sunt racita nu reusesc sa ma abtin...asa ca iti imaginezi pentru aceasta inghetata iti dau un 10 MARE!!Weekend placut!!

    RăspundețiȘtergere
  34. Anto, super inghetata.Are o consisenta grozava si sofranul i-a dat o culoare minunata.
    Cascada Niagara se afla la mine in gura acum :)))

    RăspundețiȘtergere
  35. Imi place tare mult cum ti-a iesit.Demential arata.

    RăspundețiȘtergere
  36. Super inghetata! Si eu am probleme cu laptele de cocos, nu gasesc! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  37. Andreea.. off inca sunt in cautari ;)) te anunt si tu la fel daca o gasesti prima ;) pupici


    Ellie thank you ! have a nice day


    Sara e minunata, parol ;) pup


    Ralu da da am vazut-o pe FB.. sa va fie de bine. pupici multi


    Coco poze n-am nici una ;))) as fi vrut eu.. dar ma pierdusem in harmalaia aia.. Oricum sunt tare mandra de motanul meu ;) inghetata e buna rau, da ;) pup


    Ionela multumesc frumos. E parfumata si cremoasa cum n-ai sa gasesti in comert ;) pupici


    Mirela vezi ca se gaseste la Cora.. nu stiu daca aveti Cora acolo dar daca nu ai .. imi spui si-ti trimit prin posta.. E si pacat sa pierzi asa bunatate! pupici


    DiaMar sa stii ca da ;) pup


    Elena se merita clar! eu am asteptat ceva.. am zis ca las ca merge si fara.. dar e clar diferita... isi merita toti bani!


    Pansy cam asa e.. dar uite deja ne curge nasul, tusim, ne doare burta... alte probleme au aparut intre timp ;)


    Dani e minunata! sa o incerci.. Eu de cand am aparatul cu pricina.. nu-mi mai fac griji cu pozele... ca le fac si noaptea.. cum e asta de ex facuta pe 23 ;) pupici


    Dorina o da .. si mie mi-ai facut pofta de cea cu banane! pup


    Maya sarumana ! esti o scumpa.


    Alice nu-i bai.. ;) au inteles ceilalti .. pup


    Cora pai deja am emotii pentru tine.. ati inceput banuiesc.. Noi la 2 ani nici sa auzim de asa ceva.. cum faceam dreapta pe straduta ce dadea inspre gradi.. urla ca din gura de sarpe.. asa ca am renuntat atunci ;) Multa bafta!! pupici


    Fantezie sa aveti bafta multa!! numai FB-uri!! si coronita .. Ma bucur ca-ti place inghetata.. pupici


    Bucate acum cand ma uit la ea si -mi aduc aminte si mie parca -mi ploua.. ca tare buna a fost ;) pupici


    Haplea multumesc frumos! o zi faina


    Adela lasa un semn ca vine laptele! pupici


    O saptamana minunata va doresc!!

    RăspundețiȘtergere
  38. O sa ma omori cu inghetata asta... Ma faci sa ies sa caut o gelaterie deschisa...Lucru putin probabil... :))) Gata, saptamana asta inghetata scrie pe mine! :)
    Pupici, scumpa mea!

    RăspundețiȘtergere