10 februarie 2011

Tartine cu bacon si menta proaspata

Sambata, la market, desi facusem 2 ture in jurul standului unde-i stiam locul ghimbirului, nu i-am gasit nici urma, nici macar aluia la plic. Ieri pe la 18, cand am avut inspiratia sa merg iar, sa cumpar niste baloane pentru ziua lu fii-miu, am avut placuta surpriza sa gasesc ghimbir, menta verde si rozmarin proaspat. Am luat din fiecare, ofc.. Plus niste rosii, desi nu-mi propusesem nici un obiectiv.  Dupa toata informarea asta, care cu siguranta o sa va ajute sa dormiti mai bine noaptea, incerc sa-mi readuc in ordine ideia cu tartinele ....
Aha, ghimbirul... am facut un suc din el si lime, menta proaspata, miere si gheata, .. quote Horatiu M. ..."pe care l-aaammm baaaut". N-am apucat sa-i fac nici o poza. Imi era o seteee si eram si un ghem de nervisori. Ofc, la 20 nu mai era loc sa arunci un ac in parcare, daramite s-o plantezi pe undeva, masina evident. Asa ca m-am carat cu traista dupa mine, 2 blocuri distanta.... apoi m-am apucat de gatit...
Acum e deja 2 noaptea.. Pe la 23 am bagat felia aia de tiramisu cu iz de castane - de mai-nainte - insiropat intr-o tona de zama cu ness...So, sunt injectata pentru inca vreo ora - doua.. Revin cu foamea mea, ca sa nu mai zic de-a altora... Canibalism tata... In momente d-astea, as putea ajunge usor, ca in Tom & Jerry, intre doua felii de paine si-o foaie de salata.
Ca sa evit evenimentul, am taiat urgent o bagheta frantuzeasca transversal si pe din doua...si am bagat-o la cuptor pentru 5 minute.


Am taiat bucati 3 rosii, niste ciuperci Pleurotus, 3 catei pisati - de usturoi si cu mila, ceva mai mult din my friend, menta proaspata...  E buna Pleurotus si la propriu si la figurat, asa ca incerc sa o folosesc cat mai des in mancare....v-am si confirmat in repetate randuri... :))).  Ca sa termin cu prostiile, pentru cine nu cunoaste inca, ciuperca Pleurotus este denumita si "carne vegetala", datorita continutului ridicat de proteine, vitamine - in special cele din complexul B, o parte din D, contribuind la micsorarea procentului de colesterol, actionand ca anticancerigen.... sursa "Goagal - Goagle''.  Hai c-am picat singura pe spate... Oricum, la ora cand va scriu bazaconiile astea, ar fi si cazul sa cad macar sub scaun, daca nu in pat.


Ma gandeam initial sa prepar niste bruschette, dar cum anticipam intrebarea..."unde e carnea?" am mai pus o tigaie pe foc si am prajit niste bacon taiat marunt. Legumele si 'o nuca' de unt, le-am trantit in wok-ul incins rau cu putin ulei de masline, de mi s-au aburit pupilele.


Dupa ce s-a prajit bacon-ul, l-am adaugat in wok + menta proaspata, sare si piper alb dupa gust, et voila.... am scapat vie si nevatamata, evident cu niste sechele.. ;))


Poza nu e edificatoare....v-am zis ca mi s-a aburit ochianul. Si fiind tarziu, vreo 21, cand am terminat tartinele, de unde nene lumina naturala? Asa ca multumiti-va cu asta...
E buna rau, pa cuvant !


Enjoy!

4 comentarii:

  1. Esti tare dragalasa si buna gospodina. Acum " la ora tirzie te-am descoperit".Poti sa te umfli in pene ca meriti. Am sa revin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, multumesc de vizita... Sa mai poftiti.. Eiii, nu meeerit, hai ca ma rosesc, chiar merit???? Yupiii merit...!! Evident glumesc. Va pup si va astept cu mare drag..

    RăspundețiȘtergere
  3. Tartinele astea-s bune rau. Le-am repetat de nu stiu cate ori, cu sau fara baghete :P.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da.. e grozava umplutura.. merge si la paste, sau turnata peste un blat de cartofi copti!!;)

    RăspundețiȘtergere