9 martie 2011

"40" de mucenici

N-am pregatit ever sfintisori sau mucenici, doar i-am mancat, facuti de altii ofc. Si pentru ca Iuli, my colleague, mi-a starnit indemanarea, mi-am zis sa-ncerc, de post, ca sa pape si ea..
Am pus intr-un vas un cub de drojdie proaspata (50g), 250 ml apa calda, 100 g zahar pe care l-am diluat bine, si timp de zece minute le-am lasat asa in voia lor. Au urmat apoi 700 g faina, 7 linguri ulei incalzit, 1 esenta vanilie, un praf de scortisoara si coaja rasa de la o lamaie. Am framantat aluatul vreo 10 minute si l-am lasat pentru o ora la crescut.


A urmat partea cu opturile; ma pricep mai bine la ala pe care-l astern pe hartie, nu va ganditi la prostii... decat la opt-urile din coca. Nu mi-au iesit 40, dar asta pentru ca nu mi-am dat silinta. ;)
I-am facut niste grasani, cat sa-ncapa doar intr-o tava mare de cuptor, nu de alta, dar aveam niste treaba cu 40 de lingurite de 'apa', asa pentru antrenament.  Si timp de 20 minute le-am tinut la caldurica, noroc ca mai baga Radet-ul caldura, asa c-a mers brici.


Dupa, i-am bagat in cuptorul incins la foc potrivit, pentru 45 minute. Intr-un bol, am pus miere (vreo 20 linguri), o lingurita scortisoara si zeama de la o lamaie, si dupa ce i-am scos din cuptor, asa calzi,  i-am incleiat bine cu amestecul asta, si incoronat cu nuca macinata - amestecata cu zahar brun. 


Ca o mea culpa, nu pot sa zic decat ca, anul asta se poarta grasa si frumoasa,
asa ca nu-i invidiati ca sunt in pas cu moda...


8 comentarii:

  1. Miami!!! arata minunat si cred ca sunt f gustosi. Felicitari!

    Iar tava in care sunt pusi le mareste savoarea.
    (prietenii stiu de ce...)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Dana !
    Ai dreptate (prietenii stiu de ce...)
    O sa-mi fac publica nebunia in curand ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu zic, destul de tarziu, dar nu pot sa trec peste asta, ca ar trebui sa te "umfli in pene", cum bine zici. Arata de exceptie si sunt convinsa ca au fost foarte buni. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Venind din partea ta comentariul, nu pot sa zic decat .. ma inclin. Multumesc Elena

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmm..mucenici moldovenesti....!!!!!!!!1 Esti moldoveasca??!!!!!!!!!!!
    Nasol.....Stii ce se spune despre moldovence..nu? Ca sunt jegoase, curve si proaste avand in vedere ca si esti blonda.....tu dinastea cat esti??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare chiar nu poti trai linistit din cauza moldovenilor sau a faptului ca sunt eu blonda? Si mai sunt si blonda natural, damn it! Nu sunt moldoveanca, dar daca as fi - probabil c-as fi mandra de asta!

      Si pentru ca uzitezi termenii inseamna ca ai habar de insemnatatea invectivelor enumerate de tine.. Asta ma face sa cred ca ai avut langa tine cercul "necesar si suficient" de prieteni care sa te influenteze in cunoasterea specimenelor de gen ! have a nice day!

      Ștergere
  6. Doamne Anto ce comentariu jegos.Se pare ca cine l-a trantit aici asa este o persoana de cea mai joasa calitate si iaca, intr-o zi in care freaca menta nu are ce face si jicneste pe cineva ca sa se simta bine.Mitul cu blondele l-a scos tot un nesimtit ca si anonimul asta care nu e in stare sa-si puna un nume.Sa inteleg ca nordicii care sunt blonzi cu totii sunt prosti sau mizerabili????

    RăspundețiȘtergere
  7. minunati,mucenici ai facut,abia astept sa-i fac iar si eu,o seara minunata

    RăspundețiȘtergere