15 aprilie 2011

Drob de porc

Pentru ca se apropie minunata sarbatoare de Pasti, am tinut musai sa va arat o varianta absolut delicioasa de drob si pe deasupra Monti. Si pentru ca-i democratie, cititi-mi replica pentru convingere si cu' : asta-i drobul meu preferat ... d'asta mananc si o sa-l mai pregatesc inca vreo 60 de ani d'acu. Nu-mi spuneti de 2012 ca nu va cred si nici nu vreau s-aud! Mai stiu inca o duzina de retete de drob - varianta mama, varianta soacra, matusa, unchiul, etc.. care mai de care mai yammy, nu musai 'light' ca asta - pe care tot neamu de montignaci il pot recunoaste - asa ca am nevoie de timp pentru virtualele demonstratii... so, bear me.



Monti, my best friend ever, chiar daca eu ma best friend-uiesc cu el doar cand imi vine - permite toate ingredientele din lista, asa ca pot sa-l mananc pana zic piua..
Pentru demonstratia asta aveti nevoie de: 380 g ficat, 360 g inima, 200 g limba - toate's de la pretenu cu vitaminele - Porky evident ! Le fierbeti bine, apoi curatati limba, stiti voi cum si de ce, le taiati marunt (nu le treceti prin masina de tocat - varianta cu masinaria asta vine curand), le puneti deoparte si va ocupati de celelalte vitamine.. alea realy light and healthy .. verdeturile....




So, tocati marunt 9 fire de ceapa verde6 fire de usturoi verde si aruncati-le in tigaie, la calit- foc potrivit, cu ulei pus din inima si pentru inima, cu un praf subtire de sare si putin piper, cam 10 minute pana se aburesc bine. 
Din poza lipseste legatura de marar, ca motanu ma spioneaza de fiecare data cand trag cate un shooting la verdeata... ii mare fan iarba (mi-a sutit iarba de vreo 3 ori si de atunci tot dau vina pe el, asa ca m-am scos cu lapssusssurile de memorie !! )... iar io plecata cu gandurile in mii directii, nici n-am sesizat disparitia sau mai bine zis nici nu l-am pus pe tava - nu stiu d'astea. Evident, sunt buna de detectiv particuler specializat pe amantlacuri .... nu vad, nu cunosc, nu stiu nimic !! :))
So, sterg cu buretele vorbele cu care as putea gadila tastatura si revin la minunatia de reteta. Dupa tras matza de coada si admonestat verbal motanu (degeaba evident - mararu era in frigider): "bah hotzomane, unde-i mararu meu?!?!" ....I tell you urmatorii pasi din reteta: 
Intr-un vas puneti organele tocate marunt, verdeturile calite, 8 oua (mixate inainte intr-un alt vas cu o lingurita sare plus 2 -3 prafuri piper) si legatura de marar fin tocat. Ungeti o tava cu unt  (eu am folosit una de tarta cu diametrul de 26 cm), turnati compozitia si dati tava la cuptor pentru 40 minute la foc potrivit (cam 180 grade, va orientati la fata locului.... io jonglez mereu la 'platane'). Dupa ce s-au imprastiat toate aromele prin casa si bloc.. e ready to serve & eat !



Eu am decretat demuuult: drobul asta - e the best ever! Odata ce am facut cunostinta cu vitamina lui Porky si am mancat- o fara teama ... I can never go back !! :))



4 comentarii:

  1. Antonina, arata foarte,foarte frumos si sunt convinsa ca este si foarte gustos. Eu fac combinatie de carne de porc si ficatei de pui. Nici eu nu fac drob de miel.
    ...sunt cu ochii pe tine (vorba lui Tea, fetita mea).

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu chiar daca nu-l pap, il fac pentru altii....fani miel..:)) In rest pretenu Porky e la putere si sor'sa ...puiu (de porc) si apoi rudele indepartate....alea cu ciocu mic ...pui pui :))
    multumesc Ruxi. te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. pe mine m-ai convins!! si Porky e si prietenul meu, insa nu la fel de bun ca varu-so..ala cu cioc :))

    RăspundețiȘtergere
  4. il fac si eu de Pasti arata foarte bine nici noi nu mancam miel

    RăspundețiȘtergere