www.dulcegarii-culinare.ro trafic.ro

17 august 2011

Ultimate chocolate brownies

I'm back in bussines ;) Iar mare, munte, mancare buna, companie pe masura, un somn lung dupa o luna zbuciumata de concediu, dar am sarit din pijamale-ntr-un final, mi-am tras sortul de gosco si decretez pentru a nu stiu cata oara, sa elimin orice dara de incertitudine : I love chocolate! Iubiti-o si voi la fel de mult!;) As legifera rasfatul cu cioco macar de doua ori pe zi.. simpla sau in zeci de combinatii. E cineva impotriva? Sa ridice mana, ca-mi gasesc ac pentru cojocul oricui !;) Cand glicemia te loveste in crestet precipitand convulsiile e musai s-o ai la indemna.. Iar de la nevoie la placere nu e decat un pas, apoi urmeaza viciul cu zeci de repetitii. Dar azi vorbesc despre cele mai bune brownies ever, din al carui 'trup' face parte ofc .. ma drogue: le chocolat...




De ce-am avut nevoie? Pai first, de o lovely friend, de-o Catwomen dotata din nascare cu al saselea simt, ce m-a citit din prima clipa ca sunt intr-o dragoste continua cu ciocolata, fara sa ne cetuim ;). Mah, nu se pune deloc faptul ca balotam ciocolata la greu, ca nu ma dau in spectacol din prima.. show-ul il pastrez intotdeauna pentru mai tarziu ;)

Ca sa n-o lungesc mult, acum ceva timp, sa tot fi fost doua saptamani, mi-a adus de peste mari si tari o carte: Green&Black's Organic -Ultimate Chocolate Recipes, by Micah Carr-Hill..!! Trebuia sa ma vedeti cum imi sticleau ochii si nu ma mai opream din wow, wow!! .. inca mai zic asta-n somn..;) Saracul M.. ce crede el si ce simt eu ;) Dupa ce-am rasfoit-o din scoartza-n scoartza vreo doua ore .. a devenit biblia mea de capatai... in materie de cioco-dulcegarii ofc. Si poate ca nu e clipa verbalizarii, dar isi cer din rarunchi cele doua vorbe dreptul la confesiune, pentru clipele petrecute, simtite impreuna si pentru empatie: Love u Roxana si multumesc mult!


De ce aveti nevoie voi?? De mine, ofc ;)) O vom rasfoi impreuna, prefacand imaginile in minunatii neintamplate inca, delectandu-i pe cei din jur cu cele mai bune dulcegarii ever, pe cuvant! Micah asta, head of Taste la Green&Black's Organic a strigat adunarea celor mai tari chefs ever, celebritati in ale artei culinare, food writers si castigatori ai competitiilor culinare de renume - pentru a aduna sub emblema acestei carti cele mai bune retete cu ciocolata din spatele acestui deceniu.. cosmopolite si periate cum no sa se mai viseze-n vecii vecilor, culminand intr-o colectie de senzatie, pe care cu mare drag o sa vi-o impartasesc treptat...;) Sunt retete cunoscute, dar ingredientele surprind prin simplitatea lor, gramajul si modul de preparare testeaza orice limita si castiga detasat chiar de la primul ou mixat cu un praf de stele. Sunt un vis!!

Si cum Ultimate Chocolate Recipes nu putea sa existe fara Ultimate Chocolate Brownies, o sa va destainui secretele ei ..



 Ingredientele:
300 grame unt nesarat,
300 grame ciocolata neagra,
5 oua,
450 grame zahar,
200 grame faina,
2 linguri esenta vanilie,
1 lingura esenta migdale,
1 lingurita rasa cu sare

Preincalziti cuptorul la 180 grade si apucati-va de treaba. Suflecati-va mainile, pregatiti vasele de bain marine (din timp) si musai sariti pe situatie. Mai cu seama..  Topiti la bain marine 300 grame unt cu 300 grame ciocolata avand grija ca vasul care contine ingredientele sa nu atinga apa cu bulbucii in calduri.Eu am pus ca pacala bucati mari de cioco, dar voi nu faceti cum face popa, ci cum zice el, adika ciopartiti ciocolata ca sa se topeasca usor si temperatura sa nu ajunga la un high level..ok?? Ei ofc, au folosit ciocolata Green&Black's organic... noi folosim din aia de menaj (NU amaruie sau cu gust de rom, ca va bat!) dar va jur pe juma de tava cu brownies ce-am mancat-o singura ca sunt de vis !! Daca nu le-as face eu, le-as cersi !! ;)


Cat despre ciocolata Green&Black's Organic - creata de Craig Sams si Jo Fairley, o gasiti si la noi, de exemplu la Pukka Food - un shop bio al carui prag il trec cand am drum prin/sau pe langa Cismigiu... Dar si mai faina e de la mama ei :). asa ca puneti Londra in topul must go there.. daca nu pentru istorie, puncte de atractie, atmosfera de vis, strazile ce freamata a viata din zori si pana dimineata ;).. macar pentru tableta de cioco! :) N-o sa regretati din nici un motiv!

Revin la reteta: Cat timp ciocolata se imprieteneste cu untul pe foc... militariti strasnic 5 oua cu 450 grame zahar, 2 linguri esenta de vanilie, 1 lingura esenta migdale, pana obtineti o crema densa si un volum considerabil... pana va cruciti.. cam 10 minute pe puterea mare, cu una doua pauze intre pentru a amesteca ciocolata ce se sfarseste la bain marine.. Asta cu migdalele e de la mine putere... si moamma ce inspiratiune m-o lovit !! Sa nu o omiteti clar, e stropul de magie in oceanul cu ciocolata!


Cand s-a topit untul si ciocolata, turnati raurile de cioco in amestecul de oua si mixati pana incorporati ingredientele. Adaugati 200 grame faina si o lingurita rasa cu sare si continuati sa mixati timp de 1 - 2 minute, pana obtineti o crema fina.


Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt si pudrata putin cu faina (20cm * 35cm - am folosit eu) si predati stafeta cuptorului preincalzit la 180 grade de la inceputul povestii..  pentru 25 minute - pana cand crusta formata la suprafata capata o culoare inchisa si incepe sa crape.. Dar nu mai mult de 35 minute, e musai sa fie aparent lipicioase in interior!! Nu le incercati cu scobitoarea ca dati gres ! Asta nu-si are rostul aici!

Dar, e un mare dar.. ce vine ca tips.. dupa o experienta de mai bine de un deceniu .. al meu in bucatarie mah!! In reteta nu scrie de cirese confiate, dar voi faceti cum zic eu, ca n-o sa va para rau!!  Dupa 15 minute de stat in cuptor miscati-va ca-n armata, daca n-ati facut-o imaginati-va ca sunteti oricum tata capitanilor virtuali si cu stanga inmanusata bine trageti tava spre voi, cu dreapta aruncati in sir indian.. sa tot fie 3 siruri d'astea cu-n total de 30 cirese confiate si impingeti cu grija tava iar in cuptor!

Nu contine agent de crestere asa ca nu riscati nimic! Veti vedea ca nu se inneaca in momentul in care le previzionati scufundarea.. iar la sfarsitul timpului scurs, cireasa de pe tort e la mijlocul dulcegariei si nu pe fund!! Musai sa incercati cu cirese confiate, gustul e mai mult decat remarcabil !! Iar daca nu si nu, trantiti niste nuci in acelasi stil, sau nu trantiti nimic si gata! ;) E buna rau oricum !!























Dupa ce scoateti tava din cuptor puneti-o pe o suprafata rece si lasati dulcegaria sa se odihneasca 20 minute. Apoi taiati minunatia asta in bucati cat mai mari si pudrati-o cu praf de cacao ;)) Peeling-ul de pe hartia de copt e o placere sadica a celor egoisti.. nu ramane nica, hi hi ;)!


Cine asteapta sa se raceasca maxim prajitura pierde una dintre cele mai divine placeri ale vietii.. si practic prajitura.. Nu garantez ca ramane ceva pentru a doua zi.. mai ales daca aveti la masa niste posedati de ciocolata! Iar daca dintr-o preafericita intamplare e doar pentru voi.. incercati sa ascundeti macar o bucata din ce-a ramas in frigider pana a doua zi ca sa vedeti care va plac mai mult. Pentru noi deopotriva senzatia s-a manifestat printr-o simpla interjectie...  wow!... wow!.. wow!! Aveam gura plina oricum si altceva mai bune decat WOW va asigur ca nu exista!!


Atat pot sa zic.. restul e tacere printre valurile de ciocolata, senzatiile crispy and chewy ce plutesc in acelasi spirit, in aceste ultimate chocolate brownies !!



























52 de comentarii:

  1. God, Antonina!!! M-ai innebunit cu ciocolata, vai de cura mea de detoxifiere cu pepene! Super, felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt o dependenta de ciocolata, asa ca acum inghit in sec. Mi-ai facut o pofta teribila!
    Cine m-a pus sa vizionez reteta ta acum inainte de culcare??? Ma duc sa caut ceva prin frigider...pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Anto, bine ai revenit! Te asteptam ca pe ... cioco si nu vrei sa stii cum astept eu cioco =)).Daca mai lipseai putin ma aveai pe constiinta. Muream de inanitie :D. Prajiturica o voi incerca musai week-end-ul asta. La mine oricum tot ce contine cioco, nu poate fi decat divin :D. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Antoooo, mie d-asta sa-mi faci! http://www.greenandblacks.com/uk/green-and-blacks-kitchen/featured-recipes/Chocolate-Sticky-Toffee-Pudding.html

    RăspundețiȘtergere
  5. O da Ralu!! sunt de vis!! si sunt multe multe altele... o sa-ti placa maxim! iar ingredientele sunt atat de pamantene.. ;)) Am bifat-o;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata intr-un maare fel! Iar pozele sunt superbe! Welcome back! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Edith multumesc tare mult!! Mi-a fost dor de voi, clar!! pupici multi

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt prea "obsedata" de ciocolata pentru a nu incerca reteta :) Abia astept sa gust "the ultimate brownies":) O seara frumoasa! xoxo

    RăspundețiȘtergere
  9. Yupiiii, de abia astept :) "Toata ciocolata sa vina la mine" =))

    RăspundețiȘtergere
  10. Delicioasa ma bucur ca-ti place cioco!! si ca te-a tentat reteta! Pe mine m-a zapacit cartea cu totul.. abia astept sa le fac pe toate;)) O seara minunata!


    Ralu.. da vine curand ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt perfecte! Arata intr-un mare fel, felicitari! Eu salivez de ieri, de cand le-am vazut pe FB... sper ca o sa mai pui si alte retete ciocolatoase, si eu sunt o ciocoholic-a si m-as bucura mult!

    RăspundețiȘtergere
  12. Alexandrina multumesc frumos! voi posta cu siguranta! cartea e o adevarata comoara, ar fi si pacat sa nu vi le impartasesc! O zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  13. Grozaveee!Fetelor s-ar putea sa fim cumva dependente de ciocolata?Oricum,Anto,tu baga cartea aia la inaintare!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  14. I love chocolate! Sau stiai deja? :))))

    Prajitura ta atata grozav!

    RăspundețiȘtergere
  15. Si daca ii mai pui si-o biluta de inghetata de caimac ... sa se topeasca pe minunea calda ... Grozava praitura !

    RăspundețiȘtergere
  16. Tu esti mai dulce decat orice brownie d-asta, oricat de buna ar fi ea! :P

    RăspundețiȘtergere
  17. Ai cam chiulit in ultimul timp, dat te iert ca ai venit cu ceva special. Astept sa ne rasfeti cu cat mai multe ciocolatoase... Pup!

    RăspundețiȘtergere
  18. Teo sa stii ca deja am ochit ceva bun cu cioco! ) Pupici


    Miha.. da da stiu! ;) Ma bucur tare ca-ti place!! e minunata! pupici


    Dani.. da ce bine graiesti! ar merge ca unsa! Te pup


    Andreea te iubi mult!! pupici


    Sara am chiulit motivat ;)) Stiam eu ca trebuie sa ma intorc in forta.. acum o las mai moale ;) Pupici

    O zi minunata tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  19. Bine ai revenit!super,super apetisanta prajitura ta! pupici!

    RăspundețiȘtergere
  20. draga mea, ridic ambele maini pentru rasfatul cu ciocolata! mai ales pentru brownie asta a ta, ca bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  21. Antonela draga , salivez si inghit in sec...nu stiu cine nu ar incerca aceasta dulcegarie dupa ce parcurge minunata ta descriere. Nu pot spune decat Felicitari ! si pupici cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  22. O reteta de milioane,as da orice desert pe o bucatica de ciocolata :)) !
    Superbe poze,superba reteta,superbe vorbe !!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  23. mi s-a pus un nod in stomac...ma doare deja '...da' ma razbun eu...te spun ioooo ...la toata lumea....cu retetele tale...

    RăspundețiȘtergere
  24. Bun, bun! chocolate brownie zici? Asta sa fie si repede :D. Am plecat la bucatarie sa prepar, mai revin ca sigur uit ceva. La final imi dau cu parerea ca din poze arata demential :D.

    RăspundețiȘtergere
  25. Violette multumesc frumos ! pupici


    Zazuza ma bucur ca-ti plac... sunt tare bune!;)


    Lia multumesc frumos. Sper sa placa tuturor asa cum le iubesc eu! pupici


    Mimmi sa stii ca da! multumesc tare! pup


    Coco.. hihi nu ma sperii eu asa usor! lasa ca te imblanzezc cu o zacusca repejor;) E atat de buna... deja suntem la al 3 -lea borcan de 800 grame ;)) Musai trebuie sa mai fac.. ca le terminam imediat; )


    Ralu abia astept sa-mi spui cum ti-au placut. Ai grija la cuptor... daca iti stii focul de nestapanit, vezi ce faci cu gradele.. Sa fie gooey in interior.. Pupici si astept impresia ;)

    RăspundețiȘtergere
  26. Wow!!! Incredibila!!! Vreau si euuuuuuu...please Anto arata minunat ciocolata folosita de tine...poti sa imi spui si mie mai exact de care este si de unde sa o iau, ca vreau sa o fac ...e irezistibila!!! Felicitari! Pupici cu drag...frumoasa, scumpa...si tare draga mie!

    RăspundețiȘtergere
  27. Ruxy eu am folosit ciocolata de menaj. Ambalajul e unul mov. daca vrei cand ajung acasa ma uit sa vad ce marca si-ti spun. Mi se pare ok, fata de altele care au gust de ciocolata Rom.. Dar in principiu e o cioco de menaj.. din aia mare la 1 kg ;)) ca numai cu d'astea lucrez ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  28. Ce dumnezeu am facut de nu am vazut bunatatea asta,salivez,inghit in sec!Si eu ador ciocolata asa ca imi place de mor dulcegaria ta.Multumim ca o impartasesti si noua,pupici muuuuulti!

    RăspundețiȘtergere
  29. Ruxy se numeste Andru.. tableta cu lapte.. ambalaj mov cum ziceam.. Se gaseste la carrefoure!


    Flory multumesc frumos! cu mare drag o sa le impartasesc pe toate.. ca-s una si una!;) pupici

    RăspundețiȘtergere
  30. Delicios, delicios, delicios, delicios, delicios, delicios, delicios, delicios... fantastic cum pot arata brownies astia!
    Pozele, ca de obicei, de exceptie!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  31. Arata bestial!!! M-ai innebunit! Iubesc la nebunie ciocolata!!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  32. Reaooo, maninci fara mine si te lingi cred ca si pe degetele... Vreau si eu... noroc ca nu sint cu burtica, ca altfel nasteam pe loc de pofta... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  33. Ce ma distreaza poza ta, zici ca ai descoperit America in cartea aceea :))

    PS: Imi place mult freza ta!

    RăspundețiȘtergere
  34. Green.. ba te rog, asta-i fata mea de om serios !! ;))) La ce minunatii am vazut acolo ..;)) Multumesc frumos ;)

    RăspundețiȘtergere
  35. Maya ma bucur tare ca-ti plac! sunt tare bune ciocolatoseniile astea;) Pupici


    Licuta, lasa-ma ca sunt suparata! nici nu mai stiu cum pot sa-ti raspund;)) am turbat cand am vazut vrajile tale!! pupici si multumesc


    Daniela promit sa repet figura si sa dau strigarea!! ;) Multumesc mult! pupici

    RăspundețiȘtergere
  36. WOW,WOW,WOW....................ce bunaciune si ce prezentare super.
    O zi mununata draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  37. oau,cat de bine arata!!!!!!!!!!!!!!!ne-ai omorat, acu tre sa facem si noi ceva cu cioco,orice :)))))

    RăspundețiȘtergere
  38. Multu mult frumoasa Anto...azi caut.....LOL...sper sa si gasesc...

    RăspundețiȘtergere
  39. Am luat tot magazinul la scotocit Anto...si n-am gasit, am cautat pe tot raionul cu ciocolata si pe cel de biscuiti......pana la urma am cumparat Milka cu lapte simpla...sper sa fie buna...acum ma apuc de ea...pupici...

    RăspundețiȘtergere
  40. Ruxy poate alta data! Dar tu n-ai de ce sa regreti.. ca daca folosesti o ciocolata de calitate.. o sa iasa si mai grozava!! sa ai spor! pupici

    RăspundețiȘtergere
  41. Maria multumesc frumos! te pup


    Ana musai o pastila de cioco.. sa ne 'simtem' bine ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  42. adica voi mancati deja al 3-lea borcan din zacusca mea ?...sa stii ca am pornit o revolutie la mine pe blog..:))) ...si deja' am adepte !!!!!!! asa sa stii...!!!!!!! :)))

    RăspundețiȘtergere
  43. Anto, nici nu vreau sa ma gandesc cate bunatati se pot ascunde in cartea asta...Abia asteptam sa ni le prezinti pe rand...numai grija cu caloriile :D

    RăspundețiȘtergere
  44. Anto, am adus putina negresa la serviciu, colegei mele. Nu mai conteneste cu wow, wow, wow =)). Pupici

    RăspundețiȘtergere
  45. Coco.. ma gandesc la Constanta ;) ca esti tu acolo ofc;) pupici

    Betty cu siguranta voi trece prin toate! timp sa fie! ce calorii? exista asa ceva?


    Raluca ma bucur ca-i plac! te pup

    RăspundețiȘtergere
  46. Superba! Ai un talent desavarsit in a "povesti" reteta, incat ma faci sa simt gustul ciocolatos si sa inghit in sec.

    RăspundețiȘtergere
  47. Anto astazi a venit randul cicolatoasei, sunt o ciocolatoasa imi curge cioco prin vene o intrebare am as putea sa mai reduc din zahar in vedere ca am cioco milka cu laptenu prea imi plac prajiturile f dulci pup Gabriela.

    RăspundețiȘtergere
  48. Cristina, tare sper s-o si incerci ;_) E delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  49. Gabriela, daca tie nu-ti place prea dulce, mai poti reduce, dar sa nu scoti nu mai mult de 50-100 grame zahar, as zice eu. Pupici si spor!

    RăspundețiȘtergere
  50. Gabriela, mi-am amintit de Biscotti. Sa ii incerci. Nu sunt foarte dulci, si cred ca vor fi pe gustul tau. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  51. Anto am facuto, dar iesit uscata am taiat un pic si din zahar si din cioco nu am mai avut rabdare sa imi raspunzi, imi plac foarte mult cicolatoasele astea e asemanatoare cu negresa cu inima de cocos a lui laura a dar la ia nu am taiat nimic altadata o sa respect reteta sau o sa astept sa imi raspunzite pup si iti mutumesc mult Gabriela.

    RăspundețiȘtergere
  52. azi am facut reteta ta si mi-a iesit minunat! Am redus cantitate de zahar chiar bine de tot- am pus numai 200 g zahar la 4 oua. Am redus cam din toate un pic si ce-i drept mi-a iesit un pic uscata, dar la gust e dementiala! Nu imi plac prajiturile extrem de dulci- mai ales ca e si atata ciocolata in ea!
    Multumesc pt retetele minunate!
    Pupici din Freiburg,
    Alina

    RăspundețiȘtergere