8 mai 2011

Chec pufosila

Chiar daca aparent vi se par si voua banalitati, va pot spune doar cateva lucruri, asta asa ca sa-mi salvez eu pielea pentru capriciile astea stafidite :)) : asta e baza.... de aici va lasati imaginatia sa zboare pe culmi nebanuite :)) Acum, c-am zis-o si p'asta, skip to the recipe.

Totul incepe cu 4 albusuri (oua marimea L -XL) care se bat militareste cu 6 linguri cu zahar.

Intr-un pahar (de regula cand separ ouale, iar galbenusurile trebuie sa le amestec doar cu ulei, le pun intr-un pahar... imi e mult mai usor si nici nu ocupa prea mult spatiu in chiuveta :)  se bat cele 4 galbenusuri cu 50 ml ulei, iar apoi se adauga peste albusurile mixate bine. Se arunca mixerul, stiti deja procedura, se ia lingura de lemn si cu o maiestrie deja experimentata se adauga treptat 120 g faina - amestecata cu o lingurita praf de copt.  Se innobileaza compozitia cu o esenta de vanilie  - 30 ml Dr' Otker - the best; apoi se pregateste o tava gen guguluf - unsa cu unt si pudrata cu faina - peste care se presara vreo 2 maini de nuci macinate, iar apoi jumatate din compozitie. ...

In compozitia ramasa eu am pus in loc de cacao 2 linguri cu varf de nessquik. Am amestecat bine si am turnat-o peste cea simpla existenta deja in tava..  Aici era doar jumatate din a doua parte..

Cu o tepusa am amestecat putin culorile, apoi am umezit cu putina apa 30 g stafide si le-am trecut putin prin faina... sa nu se scufunde ca Titanicu' si am insamantat compozitia cu ele. Tot chec-ul asta a stat la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.. dar infailibil e testul cu scobitoarea..

Dupa ce s-a racit l-am pudrat cu praf de stele alb si gata..  poate veni pustimea (si nu numai) ...la masa !

 E un chec pufos si plin de arome.. !

Sa aveti pofta !


34 de comentarii:

  1. Moamaaa Anto, asta chiar trebuie sa il incerc. Noroc ca forma d-asta am, ca altfel chiar imi atarna Bogdan tava de gat :D

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) Sa ai pofta Ralu. E taaaaaaaare bun ! Daca-i pui Nessquik e bun si dulce, daca-i pui cacao...e mai usual :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna din nou....arata tare bine checul tau...Asta nu stiam ca e o forma de chec.Si eu pun cacao cu vitamine in el nu cacao simpla,e mult mai gustos.

    RăspundețiȘtergere
  4. ok, deci m-am hotarat, imi inaugurez forma de guguluf cu asta :)) ca tot am luat cacao bio cu o super aroma. Pana atunci, imi dai si mie o feliuta sa am la cafea? :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa ai spor Carmen si sa va fie de bine... Eu n-am avut rabdare sa las checul sa se raceasca in forma si i-am fortat iesirea..:)) Tu sa nu faci ca mine :)) Mie cu nesquik mi se pare si mai dulce si bun...si musai esenta aia de vanilie 30ml :)) Te pup.. O saptamana frumoasa.

    Da Mara asta e alta forma de chec, in afara celei clasice...Cica e mai cul asa :)) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc frumos Deli ! :) E simplu, dar taaare bun. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte fain
    si imiplace ca aveti forma din asta speciala...eh..poate-mi iau si eu :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Alice multumesc frumos de vizita! E simplu de facut si unde mai pui ca-i taare pufos si aromat .. merita incercat. O zi frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  9. Capriciile astea stafidite imi lasa apa'n gura.Simplu dar deliciooooooos!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc frumos de vizita Flory ! Nu pot decat sa ma bucur ca-ti face cu ochiul :) Multumesc. O zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  11. La noi checul este la mare cautare, de aceea nu pot spune decat.....DELICIOOOOOS.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cui nu-i place checul? Blat pufos, aromat, care tine si de foame si de pofta?
    Tare apetisant checul tau..."fur" si eu o feliutza din farfurie,ca tare mi-ai facut pofta:)
    Vii numai cu dulcegarii .....culinare, acum ca sunt la dieta :-)))

    RăspundețiȘtergere
  13. Haplea, multumesc frumos de vizita ! Ai dreptate in privinta lui ... si la noi la fel, azi cu nesquik, maine cu banane, poimaine cu ciuperci si pui..si tot asa pe aratura... pana se termina combinatiile si o luam de la capat ! :)) Multumesc frumos Haplea. O saptamana dulce !

    Ruxi, lasa dieta ca te servesc cu tot checul ..:)) Poti sa furi cat iti doresti... Te pup si o saptamana frumoasa! (vezi n-am zis dulce, ca ma gandesc la tine...))... dar oricum dulce sa fie ! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Antonia,

    Site-ul tau este exceptional !
    Ma bucur ca m-ai batut pe umar si astfel am intrat si eu in casuta ta
    Te-am adaugat in blogroll si de acuma ,tin aproape. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Ma bucur ca ai trecut si pe 'la mine' :) Multumesc frumos Lia ! Iti intorc inzecit complimentul pentru casuta ta minunata ! O zi frumoasa Lia!

    RăspundețiȘtergere
  16. Frumos si usor de facut, o sa vreau sa-l fac si eu :D ..pun in lista cu to do de facut o dulcegarie culinara ;)

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc frumos de vizita Ari ! Ai dreptate e usor de facut; pufos si bun! O zi frumoasa. Multumesc Ari !

    RăspundețiȘtergere
  18. Anto, am uitat sa te intreb. Guguluful tau ce diametru are, ca al meu pare cam mare pentru 4 oua? In loc de chec imi iese lipie :D.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce guguluf mumos!
    Ce fain crescut e!
    Da-mi si mie la cafea:D.

    RăspundețiȘtergere
  20. :)))) Helloo Gabyta ! Iti dau cum sa nu !! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  21. Antoooo, mi-a iesit checul :D. Am pus poze pe facebook. Oricum al tau e mai frumos, mai aspectuoas si mai ... inalt. Cred ca din cauza oualor. Ale mele au fost cred ca S. Nici macar M :( Fata de ale tale L sau XL :P

    RăspundețiȘtergere
  22. Antonia, nu numai ca ai niste retete pe gustul meu dar felul in care le prezinti ma face sa nu mai plec de langa calculator. O dupamasa frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  23. Ghiocel multumesc frumos ! Sper si pe viitor sa te "tin" prezenta.. :) Am o gramada de retete in cap, timp mai putin, dar in fine.. ma descurs... Sa fi pe faza :)) Te pup si un week-end minunat in continuare..

    RăspundețiȘtergere
  24. Ralu... ma uit acum :) Eu am pus oua mari intr-adevar.. si conteaza aspectul asta... lasa, data viitoare.. iei XXL :)) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  25. Mi-a plouat in gura instant! Noroc, ca am in casa tot ce-mi trebuie.
    Pf! Am sa schimb nucile cu migdale si am sa pun si cateva bucatele de portocala confiata( nu am stafide si nuci in casa, si...nu vreau sa ies acum la cumparaturi!)
    E minunata reteta!

    RăspundețiȘtergere
  26. Vasile eu sunt fan migdale, dar nu le am tot timpul in casa pentru prajituri.. ca le terminam asa simple inainte sa-si gaseasca locul in dulcegarii ;) Cu siguranta va fi demential checul in combinatia aleasa de tine!! Sa tai in bucati mici portocala confiata, ca sa nu se scufunde sub greutatea lor si mai poti pune esenta de migdale (in loc de vanilie) ca sa-i sporeasca si mai tare gustul. Spor la treaba si sa-mi spui cum ti s-a parut rezultatul. O zi frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  27. exact reteta asta o facea mama,numai ca punea cacao(nu era nessqiuk pe vremea aia)...intradevar,
    pufos si bun

    RăspundețiȘtergere
  28. bine, bine, dar mie de ce imi iese cruda orice reteta de chec incerc???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe aceasta ai incercat-o? Respecta intocmai modalitatea de preparare, fixeaza temperatura cuptorului si bafta! Sigur o sa-ti iasa o pufosenie!

      Ștergere
  29. wow, e primul meu chec si a iesit super!!!chiar nu mi vine sa cred! multumesc frumos!!!

    RăspundețiȘtergere