1 mai 2011

Salata de ridiche alba si telina

Ador sa merg la cumparaturi cu Eduard, mai ales ca la varsta de 3 ani  "de ce-ul ? " e in floare.... So, mergem noi doi ca tot omu' cu lista, mai luam si pe langa, mai uitam chestii din ea... in fine, si ajungem la legume. Acolo o ridiche mare alba ne astepta.


O iau si-i zic lui Edi.... mananci ridiche alba? si incepe conversatia:
Edi: "de ce-i alba?"
Eu: "ca-i magica, are o aroma usor picanta si-i tare zemoasa si buna..Daca vrei sa stii mai multe invata sa citesti, si cauta pe goagal :)".
-  "cine mananca ridiche alba si ce e gogal ? " 
-  "e un individ tare destept care are raspunsuri pentru orice, iar ridichea asta daca nu o papi tu, o mananc eu !!".
-  "ce maaaare este, ridichea asta e pentru elefanti !!!"
- "nu ! o mananc eu si tati. tu nu vrei ?"
-  "nu,  eu nu vreau!!".. si apoi in gura mare...."mami e elefantica, mami e elefanticaaa !!!! "
In fine, juma' de Cora murea de ras si apoi santaj la drum mare: "Nu mai da din casa tot, anumite info le vinzi pe bani grei !... daca mai vrei robot ce se transforma intr-un gandac si scoate flacari pe nari.. :)) "
So, in spiritul elefantilor cu 2 picioare, adica eu si tasu, azi mancam salata de ridiche alba. Invariabil delicioasa ca orice ridiche, dar parca asta-i mai grozava. Deci, o ridiche mare alba, cam aceeasi cantitate dintr-o telina, sau chiar mai mult, depinde cum preferati si cat aveti prin casa, 3 linguri ulei masline (si mai bine, in functie de cantitatea legumelor), 2 linguri cu otet balsamic, indubitabil sare de mare pentru extra flavors, 2 oua fierte taiate bucati si niste cuburi de cascaval..























Razuiti telina si ridichea pe razatoarea mare, fiebeti ouale tari, unul il taiati cubulete si il aruncati peste vitamine, pe celalalt il pastrati pentru decor. Intr-un vas amestecati toate ingredientele din lista, apoi ornati salata cu feliutele din oul ramas si cateva bucati de cascaval.

 Binecuvantati totul cu putin patrunjel proaspat si chemati 'elefantii' la masa :))


Healty and absolutely yammmmy !!... For elephants like us ! 























Enjoy !























PS: Daca stie cineva unde gasesc vreo minunatie de robot din ala de mai sus, sa lase un comment :)) multam fain ...


12 comentarii:

  1. Foarte tare, m-am prapadit de ras :)) eu nu am copii inca, dar Doamne ajuta sa ma distrez ca tine cand va veni momentul :) Salata arata tare gustoasa, si ma tenteaza telina de ceva timp! O saptamana frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Faza cu elefantica e o nimica toata... sunt altele si mai si.. Iti doresc sa ai parte de tot binele din lume.. si cand va veni momentul bebe - sa te bucuri nespus fara incetare :)
    Multumesc Alina. O saptamana minunata !

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata salata ta,felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Flory. Simplu de facut si taaare buna !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ridichea alba nu-mi place in mod special. In schimb are o consistenta crocanta, excelenta in salate. Asa amestecata cu telina cred ca are un gust mai puternic, poate sa fie chiar interesanta. O sa incerc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc de sugestia cu hyperlikurile :) am rezolvat problema, adevarul e ca nu m-am gandit pana acum la asta, caci eu intotdeauna deschid in new widow cu mouse-ul orice link :))) Mersi din nou si o saptamana frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu mare drag Alina. Asa fac si eu.. dar multi dau click direct... si uneori cam uiti de unde ai plecat :)) O saptamana minunata

    RăspundețiȘtergere
  8. Îmi place mult salata asta.O s-o încerc si eu.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. E absolut delicioasa. Uneori mai pun mar si morcov...e taaare buna. Sa ai pofta Maya. Multumesc si eu

    RăspundețiȘtergere
  10. Anto cand am ajuns la legume si fructe si am vazut acea ridiche pentru elefantei, nu am putut sa ma abtin sa nu cumpar una, sa vad si eu ce mananca elefanteii (eu fiind elefantica in devenire, din cauza retetelor tale :D)Si ca sa impusc doi iepuri deodata, voi face salata asta pentru "farfuria" painica. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  11. ;)) E delicioasa si plina de vitamine. Sa aveti pofta Ralu ! Te pup. O saptamana frumoasa si dulce :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Si eu m-am distrat de spectacollul cu elefantei. Din pacate, nu stiu unde gasesti robotelul mentionat. Salata insa este "arestata" la domicil si trecuta la teste, mai ales ca am ridiche alba mai mereu in camara sau frigider, pentru ca-mi place. Ce sa zic, un 2012 plin de peripetii, bucurii, sanatate, belsug si ce mai vreti voi, Antonina.

    RăspundețiȘtergere