25 mai 2011

O zi de marti si un happy end la cina cu Electrolux

Cunoasteti filmele alea annoyingly stupid, in care ea se trezeste intr-o dimineata, se impiedica de tocul usii ce da inspre balcon, tocmai cand isi dorea sa se imbete cu mireasma florilor de cires care-i invadeaza camera si cade in gol, peste balustrada?? In fine, noroc ca sta la parter si atunci e doar intinsa peste un musuroi de furnici..  si mai trage un pui de somn, pe pamantul rece, ca de n-are nici o treaba?? Ofc, e o idee mai mult decat stupida, dar o chestiune plina de peripetii mi s-a intamplat mie ieri.
Cu o saptamana in urma, Roxana de la GolinHarris mi-a lansat invitatia unei seri memorabile alaturi de Electrolux si doi dintre my fellow foodbloggers, pe care ma bucur enorm ca am avut placerea sa-i cunosc in person..  Gurmandino si Blog culinar, respectiv Andreea si Bogdan.


So, ieri dimineata inainte sa plec catre job, ca sa nu-l trezesc pe Eduard, am calcat pe o jucarie, o chestiune inevitabila ce mi se intampla aproape in fiecare zi, dar parca de data asta am resimtit si mai mult intepatura in talpa, mai ales ca am virat cu genunchiul in perete si mi l-am julit :)) Cand sa ies din casa, n-am vazut bicla ancorata pe parchet langa iesire, am deschis usa, si barata fiind de roata am intrat fix cu capu-n usa :)) Eh.. mare branza-mi zic..  doua ceasuri rele au trecut :))
In fine, pe la pranz ma suna Roxana sa-mi spuna ca nu a gasit lapte evaporat pentru tortul meu de ciocolata,  fiind chiar intrebata daca este de la camera ascunsa :)) Hmm.. al treilea ceas,  si cu gandul asta incercand sa-mi alin emotiile imi zic.. ok.. improvizez :))
La 17.30 fug repede repede cu metroaiele spre casa, Eduard doarme .. wtf?? in a good way evident, dar parca acum imi doream altfel.. Ii trag blugii pe el in somn, il vad cum deschide un ochi si ma priveste lung.. moomm.. what's wrong with you? .. si-ncerc sa-i explic :))  cum vom cunoaste o super echipa si doi dintre pasionatii de papa taaare buna, iar eu voi pregati un desert cu ciocolata .. si s-a trezit :))
Ora 18 plecam spre Club Cortina in Corbeanca.. Pe drum, aglomeratie mare, si cand zic mare, va rog sa ma credeti pe cuvant.. Undeva pe la Unirii ni se blocheaza calea si eu incep sa ma rog la totii sfintii sa-si trimita Dumnezeu unealta si sa desparta alaiul de masini cum a despartit Moise Marea :)) Nici gand, cred ca era ocupat, evident cu probleme mult mai importante decat ale mele, asa c-am mai prins vreo 10 stopuri mergand ca melcul...:))  Dar nu m-am pierdut :))  m-am gandit, ce putea sa mearga mai prost de atat ?? :))
Intr-o fractiune de secunda mi-am dat seama ca neavand laptele ala evaporat (care din pacate nu ne este chiar la indemana), trebuie sa improvizez tortul.. si atunci m-a bufnit deja rasul :)) Asa ca i-am transmis lui Eduard mesajul... " sa nu-mi sabotezi operatiunea !!! doar cand iti fac un blink cu ochiul, imi faci o piedica lunga, cad, ma scot si restul se ling pe botic de tort  !!! :))"

Intr-un final am ajuns, nu stiu cum, dar chiar in timp util. Am fost intampinati de D-na  Carmen Georgescu - marketing manager Electrolux, Roxana, Alexandra si Livia de la Golin Harris.. cu multa voie buna, ospitalitate, intr-o atmosfera pe masura si o locatie absolut minunata.. N-am fost acolo ever, era prima data cand am calcat pragul Clubului, dar sigur daca as putea da timpul inapoi acolo mi-as face petrecerea de nunta.. :)) so.. you can think about it ..


Totul era pregatit, doar sa ne apucam de treaba.. Ne-am tras sufletul, ne-am pus sortul si am trecut la cratita ! Andreea a inceput sa pregateasca mini tarte cu ton si mozzarella, Bogdan risotto cu creveti, iar eu tortul de ciocolata.







Acu' sa ma scuzati ca sunt intr-o hlizeala permanenta ... dar asa sunt eu.. :)) cand bucataresc..


Si ofc, am si eu momentele mele de seriozitate maxima :))


Fiind pe taram total necunoscut, am primit sprijinul necesar pentru a porni si manui plita cu inductie. Arata foarte fancy, se curata tare repede, chiar si cu un prosopel de hartie si fara nici o grija ca te arzi, pentru ca plita aia sexy cu inductie nu incalzeste in jurul ei, ci doar sub vas... (nu stiam asta pana ieri ). Si chiar daca plita e pornita, in momentul in care simte lipsa vasului intra imediat intr-un stand by de cateva secunde, dupa care se inchide, daca nu pui vasul la locul cu pricina in timp util, cat sa se reaprinda singura. Sincera sa fiu am comis-o de cateva ori, am luat cratita, dar nu m-a deranjat faptul ca trebuia sa o reaprind. Pentru ca are o smecherie tare cool: aprinderea se face digital, pe trepte de intensitate.... ce m-a dus cu gandul la o armonioasa miscare cu aratatorul pe claviatura unui pian ;),  iar timpul in care apa clocoteste intr-un perfect vibrato este extrem de scurt !! So, am lansat o soapta catre M... c-asa plita smechera as vrea si eu :)) Oricum, eu am notat-o pe wish list-ul meu.. :)


Ma simteam ca la bordul unei nave in fata acestui cuptor...Ca cuptorul meu d'acasa n-arata deloc la fel (am omis virgula in mod expres ! )


Ofc, daca va intrebati cum pot sa-mi tin copilul de la 19 spre 24 la party :)) nu am decat o scuza: s-a simtit taare bine si nu se mai dadea plecat... Roxana, Alexandra si Livia, trei dre taare dragute mi-au fost de un real folos... sa nu mai zic de adorabila d-na Georgescu, care pentru Eduard era Carmeeenn.. Carmeeenn :)) si chiar daca ii faceam lui Eduard blink-ul de care va vorbeam mai sus.. cred ca trebuia sa-mi pun singura piedica (ufff,, bine ca n-a fost necesar :)) ca el era oricum plecat la piscina cu fetele :))



My fellow bloggers, au fost taare draguti si m-au asteptat pana am scos si eu namila mea de tort de la cuptor.... apoi ne-am asezat la masa...  stiu io pe unu mic fara rabdare...



Aperitivul Andreei..  mini tartele cu ton si mozzarella.. o combinatie familiara mie (branzeturi cu ton) de pe vremea cand ma dadeam in vand dupa diete :)) Acum foietajul si-a facut perfect simtita prezenta, fiind blatul pentru cireasa de pe tort... valul de mozzarella :).. lovely !



Bogdan a fost exemplu meu pentru M... asa da !! :))... Eu una sunt topita dupa creveti, iar Bogdan a reusit sa-i puna in evidenta pe un pat - perfect aromat - de risotto.. !  Acu' astept ! Sper ca M. sa treaca de la nivelul de clatite si sa incropeasca macar un risotto... sau fie vorba intre noi macar 1 kg de creveti trasi la tigaie in niste nuci de unt, aromati cu putin otet balsamic, sos de soia si zahar brun .. hmm... imi ploua in gura si pentru asta numai Bogdan e de vina.. ! :)


Ideea mea initiala era un minunat Mississippi Mud Cake - tortul meu preferat, dar m-am mulat pe situatie si a intrat in scena doar blatul de Mississippi (cafea, multa ciocolata, whisky, nuca de cocos, etc)  apoi o crema de ciocolata cu nuci si la final un acoperis de stuf - i-as zice - din frisca dulce cu aroma finuta de lamaie, plus  trandafirasii din martipan :))



Chestia e ca io, vazandu-ma cu atata material la indemana (ma refer si la ingredientele de crema pe care trebuia sa le valorific cumva) mi-am zis sa nu fie risipa in vant si daca mananca 10 guri, mai pot manca inca 10 ..asa  c-am facut-o lata cu-n tort de.. sa nu exagerez.. 25 pe 35?  .. N-am prea avut timp sa-l ornez, dar zic eu ca n-a fost bai.. Mai grav e ca nu ma pot lauda singura :)), dar ma roade daca nu-l citez pe Bogdan..."Tortul a fost foarte bun, imi aduce aminte de un gust din copilarie"..  so, reteta vine curand..  :))..


Una peste alta, partea cea mai faina a serii a fost cina in sine, cand ne-am delectat cu toate minunatiile astea, intr-o companie atat de agreabila si prietenoasa... d'asta nici nu-i de mirare ca nu ne mai dadeam dusi spre casa :)) Nu pot decat sa le multumesc tuturor pentru a lovely dinner, indeosebi celor care si-au dat silinta ca totul sa iasa perfect la cooking session-ul nostru si sanzienelor dintr-o zi de "24.09" care, banuiesc eu, m-au blagoslovit cu acest moment :))  Si uite asa m-am suit p'o sa si v-am spus povestea asa !! :))

20 de comentarii:

  1. Superbe pozele Antonina, imi place atat de tare cum iti sta parul, ca mai ca ma tenteaza sa ma tund si eu :))) iar baietelul tau e atat de dulce, frumos foc sa-ti traiasca! daca ai sti ce mult ne asemanam la zilele acestea cu peripetii, eu patesc exact ca si tine, ma lovesc de toate lucrurile de cateodata ma intreb daca nu cumva am probleme cu echilibrul :)) sanatosi sa fim lasa! Te pup si iti doresc o seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos Alina.. In privinta parului mie imi place ca pot sa uit de perie :) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-am citit postarea intr-o secunda, adica mai repede decat ai putut tu povesti! Imi inchipui ca vorbesti foarte repede si nu stai locului o clipa, ma termini cu tona ta de informatii pe cm patrat, cu pozele tale bestiale si cu felul tau de a fi. Iar superbitatea aia a ta de pitic ma omoara, asa...un pic...Sa fiti sanatosi, la fel de voiosi si sa traiti la fel de frumos ca pana acum! Asa, cu peripetii, nebunii si gargauni!A, si sa nu uit: IUBIRE MULTA va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Oh,ce frumos povestesti. Asta a fost povestea mea de seara,poate o sa va si visez minunatiile. Tortul precis,ca am cam redus zaharul in ultima vreme si simt eu ca mi-a scazut glicemia:))Foarte frumusel minunea ta de baietel,sa va traiasca si sa va bucurati de el.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc frumos Andreea... sper ca nu-s prea multe info, ca ma apuc sa mai tai pe ici pe colo :)) Te pup si-ti doresc asemenea tot binele de lume.... si un motan din asta mic, care sa-ti faca capul patrat :)) hai, tu intelegi ca-i de bine, da?? Pupici

    Mitinita multumesc frumos. Sper ca ai avut un somn linistit ;) Iti doresc la fel numai bucurii si sa auzim numai de bine.. Pupici si o zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  6. :))))) Esti amuzanta. Mie de cate ori mi se intampla multe ghinioane in incercarea de a face ceva bine, stiu clar: la final totul va fi super-ok. Dar pentru asta musai sa-mi scot sufletul. Ai un baietel tare frumos, sa-ti traiasca!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai picat la fix tu Anto.
    M-ai facut sa zambesc ceea ce e mult pentru mine in starea asta. In alte momente as fi ras :(.
    Esti tare, tare, scumpa si haioasa si povestesti atat de frumooooos!!!! Real talent!

    Experienta asta as incerca-o si eu cu mare drag ;)
    Pozele-sminunate, la fel ca si tine si minunea pe care-mi vine s-o smotocesc.
    Pup tare, fata mea draga!

    RăspundețiȘtergere
  8. Anto, pe baietel eu am pus ochii prima, deci ...sa n-avem discutii la proces :P. De plita aia magica tot acum putin timp am aflat si eu.O sa ia Bogdan pentru casa noua :D, asa ca eu m-am scos :). Astept reteta de tort. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Gabyta ufff ce rau imi pare ca ne desparte o distanta asa de mare... te-as fi strans in brate tare tare ... E o experienta minunata pe care o doresc tuturor ! Multumesc frumos Gabyta. Pupici pupici

    Ralu, ok.. am retinut ! :)) Si daca tot imi dai detalii gen iti iei plita... hmmmm sa stii ca ma roade o super invidie :))) ce tare faina plita aia.. Pupici .. vine si reteta de tort numai sa gasesc laptele ala evaporat :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc frumos Laura.. si bebelul tau e absolut minunat !! Pupici..si o zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  11. Plita e faina, dar din cate am inteles tre' si vase speciale pentru ea. Nu pot pune tuciul meu de mamaliga pe ea :D. Asa ca ... alta investitie :P.

    RăspundețiȘtergere
  12. Da clar ! si noi am folosit acolo vase speciale pentru plita pe inductie ..

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna, Antonina,

    Cre ca ai avut o seara memorabila si ai cunoscut persoane noi.Ma bucur tare mult pentru tine, e un nou inceput.Si tortul tau nu il avem postat aici, pe blog????Pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. Si ai un stil inconfundabil de a scrie..cred ca te-as recunoaste din o suta de persoane!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Da Mara a fost o seara foarte placuta. In ceea ce priveste stilul.. nici n-ai cum sa nu ma recunosti.. cine mai scrie mult si prost? ;) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce frumos ai povestit!Dupa cum zîmbesti cu gura pîna la urechi se pare ca ai avut o zi frumoasa,iar imaginile spun totul :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc Maya.. A fost o seara foarte frumoasa.. mi-ar place sa se repete in fiecare zi :))) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  18. Sa va fie de bine. Multa bafta in tot ce ti-ai propus !

    RăspundețiȘtergere
  19. ma bucur ca ai participat la asa cina...
    eu am lucrat cu Electrolux si plitele si cuptorul ala fantastic...
    am recunoscut-o si pe Roxana....
    bravo Anto...felicitari

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc Alice.. a fost o adevarata placere sa intalnesc toata echipa si pe cei 2 prieteni de breasla ;)) cat despre plite dementiale.. tare as vrea si eu una ;)) ---- asta asa poate citeste marius mesajul ---- ;))) Pupici

    RăspundețiȘtergere