11 iulie 2011

Risotto cu pui si ciuperci

Acest risotto si mai toate variatiunile lui e unul din preparatele pe care le pregatesc aproape saptamanal.. Da stiu, nu se vede ;)) .. Uitandu-ma cu stupoare in lista mea cu orezarii ;) mi-am dat seama ca nici eu nu m-as crede pa cuvant ;)) Asa ca am purces la treaba, i-am tras un shooting risotto-ului asta.. pe cat de usor de preparat pe atat de plin de savoare.. asa, cat de cat sa scap basma curata ;)



Si-ncep iara cu wok-ul.. ca de, mai am putin si dorm cu el in pat.. cum zice M.. la cat de mult il ridic in slavi.. o sa va spun curand ca-mi tine si de cald ;)) dar tare bun mai e ! Deci notati asa: coafati 350 grame piept de pui, adic spalat, taiat dupa plac si aruncati-le in wok-ul incins cu 50 grame ulei.. ca de eu n-am mai gasit untul prin frigider.. Apoi apucati o ceapa din frigider, nu de alta dar e mai bine s-o dositi acolo ca sa nu va chinuie amintirile alea cand "flacai" fiind paduri cutreierati ;)) Deci curatati ceapa, o taiati julien, o aruncati peste puiul din wok impreuna cu 3 catei de usturoi si caliti putin amestecul... timp de vreo 5 minute la foc iute.


Pregatiti din timp 150 grame ciuperci proaspete - Champignon am folosit eu (feliate dupa plac).. desi ar merge de minune niste hribi ;) si-i aruncati peste puiul din wok. Apoi faceti ture ture prin tigaie.. timp de 15 minute.. nici prea multe ca sa nu va doara mana.. asa din cand in cand..


Faceti partas puiului - 200 grame risotto, pe care il caliti cu tot amestecul ala timp de 2 -3 minute, adaugand sare si piper dupa gust... cam o lingurita cu sare am pus eu..



Adaugati 300 ml vin alb si 600 -700 ml baza de supa (merge si apa).. si lasati risotto-ul la foc mic pana scade lichidul. La finalul procesului, boabele de orez trebuie sa fie fragede, dar sa pastreze in acelasi timp putina tarie de caracter.. stiti voi.. nici imbracata, nici dezbracata, ci suculent, apetisant, cu o textura cremoasa, perfecta ! ;) Incorporati in risotto 60 grame parmezan ras, blagoslovind din plin simplitatea asta de pranz sau cina cu patrunjel proaspat tocat marunt ... Et voila.. un gust minunat.. ce inlatura din start pornirea fada a pieptului de pui.
























E o asociere tacita si delectabila intre aromele care intregesc acest periplu ...  
ca sa nu mai vorbim de simplitatea parcurgerii lui . 


29 de comentarii:

  1. Yummy yummy in my tummy! si eu fac destul de des orez cu pui :) si ciuperci, mmm, azi postez o reteta fabuloasa cu leguma preferata :) Pupici si hugs multe si cat as vrea sa ne putem cunoaste in person, maybe some day vii in Canada :)

    RăspundețiȘtergere
  2. am venit cat am putut de repede.mai ai nu?m-as putea muta la tine cateva luni?la ce minunatii faci ai avea sanse sa scapi de mine la pastele magarilor.si nici atunci.puuup

    RăspundețiȘtergere
  3. Alina.. multumesc ! exact si eu.. pregatesc saptamanal ciorbe, supe, orez, paste.. dar nu prea-mi fac timp de pozat cand vine vorba de ele... Tot zic lasa saptamana viitoare.. si tot asa ;)) Cat despre Canada.. mi-ar place tare sa ajung acolo, mai ales ca avem si rude stabilitate in Montreal ! deci i-am propus lui Marius si acum strangem bani de bilete ;)) Si mie mi-ar face o deosebita placere sa te cunosc in person ! pupici multi

    Sarah... multumesc tare!! hmm... as zice ca mai am doar ca sa vi la mine si sa te cunosc :)) Dar las ca fac altele si dau apelul ;)) cat mi-ar place sa stam toate la o masa mare si sa chicotim de una de alta ;)) Pupici multi

    RăspundețiȘtergere
  4. Ooo da, exact ce aveam eu nevoie in pana de idei ce dadu peste mine. Multumesc ca mi-ai iesit cu solutia in cale. Prea apetisant arata si cum altfel? Pui in vin cu ciuperci, orez, usturoi si parmezan pe deasupra...prea de tot :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Super risotto-ul tau,arata de milioane!!!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. este una din mancarurile mele preferate dar nu stiam ca poti pune vin alb...buna idee..si nici parmezan nu am pus niciodata...o sa incerc !

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc frumos Ralu. Ma bucur ca-ti place! da.. e prea bun.. prea ca la tara ;)) Pupici

    Flory multumesc frumos !! pupici

    Coco.. e perfect as zice eu ! o combinatie minunata! sper sa-ti placa . te pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Mama, super risotto, trecem pe lista! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte apetisanta!!!...Abia am mancat, dar nu as refuza o portie! Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Risottoul tau arata super, imi place. Nici eu nu stiu daca am postat. O noapte linistita!

    RăspundețiȘtergere
  11. Asta este un fel de mîncare lare la noi are o trecere fantastica!Ne place mult la toti.Arata excelent,iar prezentarea impecabila ca de obicei.Pup

    RăspundețiȘtergere
  12. daca e cu ciuperci poate sa fie orice :):) , chiar si risotto , e delicios !!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Neata!
    Ce simplu l-ai preparat si ce bunatate de final ai.
    De retinut! Eu nu-l faceam si cu, si cu :))), dar arata prea bine incat sa nu-l incerc.;))

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce bine arata Anto. Trebuie musai incercat. Abia azi de dimi am reusit sa vad postarea, ca aseara a trebuit sa execut niste gem de caise :D.

    RăspundețiȘtergere
  15. Arata bine si sa stii ca nu am incercat niciodata risotto cu usturoi in el. Ce am folosit eu, mai aparte a fost zeama de lamaie, dar si aceeia cu moderatie. Cred ca ii da o aroma mai ca "la tara" cu zici :))
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  16. Adela ma bucur ca-ti place . Pupici

    Licuta multumesc.. Te servesc sa stii ;) Pup

    Sara multumesc .. da.. pai sa te uiti... ca ni se par usoare si uitam de ele.. ;) Pup

    Maya esti mult prea draguta .. multumesc mult! Si la mine risotto e pe primul plan, pastele si ciorbele.. dar din pacate nu-mi fac timp pentru poze cand e vorba de ele.. Pupici

    Cat ai dreptate ;)) Pupici

    Gabyta multumesc frumos! simplu si bun:)) Pupici

    Ralu sa stii ca-i bun! oo.. ce bine de tine.. vreau si eu ;)) sper sa-mi fac drum prin piata cand o sa ma simt mai bine sa fac si eu ! pupici

    Vasi multumesc frumos... exact e o combinatie intre clasic si 'mai ca la tara ;)) Ii tare bun ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  17. foarte bun!
    asa patesc si eu...gatesc zilnic, simanacruri traditionale...supe, borsuri, etc-etc...dar nu prea apuc sa le pozez si sa le postez...oare de ce????
    hmmm....
    bun orezul, pardon rizotto-ul matale :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Cat de apetisant arata...imi place ca ai pus si usturoi:)!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ia te uita ce blog interesant am gasit eu aici! Nici nu se pune problema sa nu felicit autoarea! Felicitari!!! Pozele sunt superbe, iar textul... minunat!

    RăspundețiȘtergere
  20. Arata foarte bine,gustul cred ca e pe masura.
    O zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  21. mi-ai dat o idee buna pentru azi :D! arata minunat!

    RăspundețiȘtergere
  22. Hai Dear

    This looks yummy....you have a lovely blog… I have been going through your blog for hours…You have so many wonderful recipes..I have bookmarked you blog and some recipe from that to try..Please check out my blog..It is for food lovers and person who love to cook..You could find so many recipes that you can easily try at home..I update this blog on a regular basis…So please follow me and motivate me..Thank you
    http://yummytummy-aarthi.blogspot.com

    Aarthi

    RăspundețiȘtergere
  23. Niste poze super, care te imbie la masa. ;)

    RăspundețiȘtergere
  24. Anto am executat risotto si sa stii ca a iesit exact ca al tau :D.

    RăspundețiȘtergere
  25. Alice mi se intampla de foarte multe ori asta. probabil ca nu acordam prea multa importanta lucurilor marunte... dar cred ca tocmai astea sunt importante.. o sa incerc sa le acord atentie ;)) Pupici

    Violette, Ionela e foarte bun! plin de gust! multumesc.

    Diana multumesc de vizita! Ma bucur ca-ti place ce vezi ! multumesc

    Mimmi, Zazu ma bucur ca va place ! al meu e innebunit dupa mancarica asta ;) pupici

    Miha multumesc tare!

    Ralu ma bucur mult! sa va fie de bine ! pup

    RăspundețiȘtergere
  26. daca nu pun vin alb si parmezan, e la fel de gustos?

    RăspundețiȘtergere
  27. Anonim daca nu pui vin si parmezan nu iese la fel de gustos ca asta.. dar iese gustos in felul lui, avand celelalte ingrediente. E alegerea ta.

    RăspundețiȘtergere
  28. Oooo Doamneee, ce pofta mi-ai facut :))
    Arata super bine, vreau si eu o portie :P
    Pupici

    RăspundețiȘtergere