31 martie 2012

Whoopie pie cu crema mascarpone




Mai inainte de toate vreau sa te invit pe tine, cititorule, la cea mai derutanta fantasma culinara. Daca ii cunoasteti insemnatatea iscalita pe papilele voastre gustative, atunci nu-mi ramane decat sa va conjur sa le incercati pe acestea si-o sa ramaneti mai mult decat surprinsi de delicatetea, profunzimea gustului astora din imagine! Iar daca nu le-ati testat ever pana acum, I sincerely regret this incident happened!!


Sa va explic putin cum sta treaba: cand analizatorul gustativ e privat de senzatia asta absolut fabuloasa se oftica rau, credeti-ma! Si daca, dupa un timp in care inervatiile senzoriale au servit numai Eugenia pe tava,  Cornuri 7days cu multe E-uri, atunci, la cel mai sensibil contact cu aceste sweet sandwiches, axonii din nucleul solitar o sa sa crucifice, o sa strabata in directie ascendenta toate cele trei etaje ale trunchiului cerebral si-o sa se indrepte spre talamus, nene! Si acolo, la intalneala cu cel de-al treilea neuron al caii gustative, axonii aia zgubilitici din talamus care au de regula prostul obicei de-a elabora si analiza senzatia de gust, o sa se umfle si-o sa urle si-o sa strige-n gura mare: whoooopiiieeess! What the hell you waited until now !?! Si-atunci, desi pe alocuri sunteti flexibili, n-o sa mai fiti usor de multumit ! Eugenia o sa cada in derizoriu si numai whoopie pie o sa va ceara limba! Punem pariu ?!



Cum se prefac dulcegariile astea? Hmm pai simplu! Atat de simplu ca n-o sa credeti ce zic acum si dupa un print al retetei o sa mergeti hipnotizati in bucatarie sa va puneti dejtele si ingredientele la treaba! Si-n 15, hai 20 minute cu tot o sa ramaneti paf, maxim am zis!

Notati ingredientele: 125 grame unt, 150 grame ciocolata cu lapte, 230 grame zahar, 3 oua mari (sau 4 mai mici), 250 grame faina, 50 grame cacao, 1 lingurita cu varf cu praf de copt, 1 lingura plina cu esenta de rom sau migdale, 1 lingurita rasa cu praf de ghimbir, 1/2 lingurita cu praf de scortisoara, 1 lingurita cu matcha (daca n-aveti matcha merge si fara, dar o cumparati de aici, for a special flavor next time).


Preincalziti cuptorul la 180 grade. Intr-un vas la bain marine topiti untul si ciocolata, avand grija ca fundul vasul cu ingredientele sa nu atinga apa. Apoi luati vasul de pe foc si mixati rapid intr-un alb bol ouale intregi cu zaharul cam 3 minute c-un mixer obisnuit pana cand devin asa fluffy, cu un colorit galben pal deosebit. Apoi adaugati ciocolata topita, incorporand si restul ingredientelor in mixtura asta cremoasa.


Tapetati o tava mare de cuptor cu hartie de copt (nu-i nevoie s-o prafuiti cu faina si nici s-o ungeti cu unt, nu se lipeste nica'). Cu o lingura sau chestia asta speciala pentru inghetata (e super utila si tare usor de manevrat) asezati pe hartia de copt compozitia. La distante apreciabile de vreo 4 - 5 cm una de alta, ca se umfla si se intind de numa. Fix 9 whoopie va incap intr-o tava mare.. asta daca folositi lingura speciala de inghetata. Nu-s mici cum poate par in poze, ci-s mari de aproximativ 8 - 9 cm dupa ce se coc. La un calcul simplu: repetand asezarea asta intr-un total de 2 tavi, o sa rezulte fix 18 bucati, deci 9 whooopiieees !! Traiasca telecomanda aparatului de fotat, zic !;)


La cuptor e simplu ca buna ziua: 10 -12 minute! Nici mai mult, nici mai putin! Dupa ce scoateti tava din cuptor sa nu le atingeti fratilor ca-s pufoase rau si striga dupa temperatura camerei pentru a se raci.

Dupa ce s-au racit pregatiti crema: fantastic de simpla si fabulos de delicioasa...cu mascarpone, again da da! E musai sa va faceti provizii serioase de crema din asta fina! Mascarpone Galbani folosesc de regula (pentru cei care nu stiu deja).. dar fiecare foloseste ce vrea. Deci: 300 grame mascarpone (sau mai mult in functie de cat de cremoasa vedeti voi treaba (da va asigur ca-i suficient), 2 linguri pline cu esenta de vanilie, 100 grame zahar pudra si pentru extra colour o picatura de wilton roze, na!


Dupa ce s-au racit dulcegariile, luati cate un whoopie - trantiti o cantitate apreciabila de crema, cu lingura o intindeti sau asa de fitze cu un posh si o acoperiti cu un altul gol! Asta-i toata treaba cu whoopie pie ! Simpla de numa si teribil de delicioasa! E 'un musai' dom'le ! Si va conjur sa le-ncercati ! Si daca nu merge cu ruga, vin cu zicerea: daca nu le faceti immediately o sa vedeti de acum inainte doar porc, sorici si flori de cires p'aici! Gata, am zis !!
























Print this recipe, listen Adele and make WHOOPIEEEE !!






56 de comentarii:

  1. astea sunt numai de expozitie...daca ar iesi din manutele mele le-as pune in vitrina ! :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Coco ma flatezi ;) Sunt sigura ca si din manutele tale ar iesi la fel de frumoase!! punem pariu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Una mica mi-o pastrezi mie, te rog! Pup si week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumoase sunt... pozele nu mai vorbesc.... Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte dragalase asa roz. Si tot ceva roz am facu azi. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place grozav sa te citesc, Antonina!
    Si imi place mereu si ceea ce vad in poze! Brava!

    RăspundețiȘtergere
  7. Anto hai ca m-ai dat gata cu al treilea neuron din talamus!:D Am incercat si eu o reteta de whoopie pies mai demult si nu mi-au iesit si m-am enervat foarte! Cine stie, poate imi da curaj varianta ta! Te pupp!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lavi da am zis corect, au ba? Sa-mi dati peste dejte fratilor daca gresesc ceva! Sigur or sa-ti iasa Lavi. Sunt atat de grozave, pufoase ca niste cupcakesuri si zic usor de facut. Multa lume amesteca untul cu zaharul.. cred ca aici e buna. Eu nu! ;) Pana la urma e whoopie pie, nu cupcakes. Tare curioasa sunt daca or sa-ti placa. Pup

      Ștergere
  8. Tare frumoase mai sunt , numai minunatii ies din mainile tale !

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata grozav de bine si desigur ca sunt super deliciosi!Ii trec neaparat pe lista de Paste:)Pup si o seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mama mama ce de minunatii. Incep cu inghetata, ba nu, cu salata, sau nu, cu mascaronele ce se chinuie alaturi de capsuni, sau... Ce mai, le luam pe rand.

    RăspundețiȘtergere
  11. M-ai lasat ceva sa astept dupa whoopie, dar hai, te iert si de data asta, sa nu zici tu ca-s fata rea :P! Voi reveni cu poze :). Pupicei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ralu abia astept sa vad ce grozavii ai mai facut! Hugs!!

      Ștergere
    2. Pfiuuu ce pufosenii! Atat de simplu de facut ... si se topesc efectiv in gura :P.

      Ștergere
  12. oh, I love whoopie pies! Super delicioasa combinatia, musai trebuie testata :) eu am facut si refacut whoopies cu banane, ba cu crema de cioco, ba de capsuni :)) ca nu ma mai satur de ele :))
    Arata absolut minunat, ca de obicei! Pup

    RăspundețiȘtergere
  13. Aha,deci asa se fac de aceeasi marime:) Pai daca si Eugeniile ar fi atat de frumusele,ar avea vanzari mai ceva ca la painea calda. Te pup si iti multumesc din nou din suflet,am dat gata a treia reteta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina, daa.. musai cu lingura aia de inghetata. Am un lapsus cat casa nu stiu cum se numeste ;) Cu mare mare drag, Adina! Mult spor!

      Ștergere
  14. Deja cred ca fetele au spus tot ce se putea spune !!! ;) Clar , trebuie se le fac si eu , nu ? .... superbe poze !!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. M-am hotarit sa intru repede si sa plec :)dar nu pot :)arata atit de bine toate de-ti vine sa te muti in bucataria producatorului.Vai de dieta mea!...Pana voi pleca in vacant ma abtin putin.Aceste prajiturele sint tare delicioase si foarte populate in ultima perioada aici la noi in sat-stat:).Am si eu ceva poze de anul trecut cu ele,dar nu le afisez ca mi rusine mie ce poze le-am tras:-) .O duminica frumoasa! Pup.xoxo

    RăspundețiȘtergere
  16. norocu' tau ca tocmai am facut aseara o chestie minunat de cremoasa si ciocolatoasa, rapida si delicioasa, ca altfel ma suparam, zau :)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  17. Deci arata intr-un fel ... de nu mai pot de pofta!!! le-am pus si eu pe blog-ul meu si am dat sursa :D prea bine arata !

    RăspundețiȘtergere
  18. Sunt asa de frumoase cu crema aia roz!Incerc sa nu ma gandesc la gust:)

    RăspundețiȘtergere
  19. Intrebare intrebatoare din capitolul "preocuparile mele actuale" :faci poze in format raw? (tare dragute prajituricile astea :) )

    RăspundețiȘtergere
  20. Moni, da le fac raw. Ma bucur ca-ti plac ! pup

    RăspundețiȘtergere
  21. Un adevarat deliciu culinar! Si ATAT! Ce as am mai putea spune?? Deja se stie ca ai niste manute minune!
    Te pup si te invidiez... ptr scandura :))) nici acum nu am un rustica...
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simo nu zice de doua ori, ca te trezesti cu scandura la poarta; ) Pupici

      Ștergere
  22. Wooow cat de bine arata!Eu deja salivez....

    RăspundețiȘtergere
  23. Mmm...iar am ajuns târziu cu sigurantã nu mai ai...la ce bine aratã, yummy:)

    RăspundețiȘtergere
  24. Oare nu este o pacaleala de 1 Aprilie?la cum arata cred ca nu ,dar eu nu am mai gasit nici una ,doar frimituri.Tura viitoare o sa stau la panda ,iaca asa!

    RăspundețiȘtergere
  25. Ahhh, tu cu fotatul tau! M-ai facut sa-mi zboare apa din gura! Mi-am amintit de un banc la fotograf. (Cînd sotia a rugat fotograful, pe ea s-o foteze din picioare =)))))))))))))) ) Bun, stiu ca numai eu rîd la bancuri d'astea! :D
    Whoopie cool, Adele cool!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maya, ma bucur din suflet ca-ti place pozuca. Ma tot chinui sa iasa ceva dragut. Da, da Adele cool more ;)) Pupici

      Ștergere
  26. Am facut si eu o data ceva asemanator dar a mea nu avea unt, ciocolata si cacao dar a fost la fel de buna :) kidding

    Awesome!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oglinda oglinjoara, cine taie cea mai frumoasa crema din tara? :)
      Am reusit sa tai crema de mascarpone... cum e posibil asa ceva :). Nu trebuie sa amesteci decit mascarpone cu zahar pudra... nu exista altceva mai simplu de atita OMG... Awesome Whoopie

      Ștergere
    2. Mi-ai trantit fara voie un ranjet in coltul gurii asa de dimi cand ii aratam lui M. isprava ta minunata (asa sa-i dau peste nas, ca el e expert doar la clatite;)! Lasa crema, asta e.. s-o taiat! Next timp nu amesteci bre prea mult, decat asa de 3 -4 ori si gata ;) Arata super awesome chiar si cu crema aia pleostita. Auzi, da masa... masa e geniala! sa fotezi pe ea, ca da bine de tot! Si mi se pare mie sau aici ai avut mai multa lumina naturala decat la homari? ah, ah zi si tu!

      Ștergere
    3. Hi hi. Poza cu homari am facut-o pe la 6pm. Poza cu Whoopie a fost facuta pe la 11pm. Acum daca ma uit la ele poza de aseara e mult mai luminoasa. La amindoua am folosit o lumina printr-o umbrela.. dar dupa cum se vede treama mai am ceva de lucrat ca sa invat s-o folosesc :)

      De mestecat crema am mestecat-o cu inversunare si cind am bagat de seama ca se taie am mestecat si mai virtos :). Dupa care am pus-o in mixer, poate poate se repara :)

      Ștergere
  27. Trebuie sa fac si eu whoopie pie,arata foarte bine.
    Prezentarea este superba,la fel si pozele !
    Te invit sa participi la Giveway la mine pe blog!
    http://bucatepealese.blogspot.com/2012/03/giveway-de-paste.html
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  28. Nicoleta Soare30 mai 2012 la 15:01

    Antonina,

    Cu scuzele de rigoare, insa nu stiu ce este wilton rose, te rog...

    Multumesc,
    Nicoleta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nicoleta, cu scuzele de rigoare am omis sa mai scriu in reteta. Wilton este un colorant alimentar (de mai buna calitate decat ce se gaseste prin market-uri) pe care il gasesti de ex pe www.lumeabasmelor.ro. Dar nu e nici o problema daca nu ai colorant alimentar. Poti adauga de ex un firecel de cacao pentru culoarea maro, sau ness pentru cafeniu, pudra de macha (www.pastaidevanilie.ro) pentru verde, pudra de lavanda pentru movaliu, si nu-mi mai vine in minte.. Dar Wiltonul rules pentru ceilalti coloranti alimentari. Pupici si spor!

      Ștergere
    2. Multumesc mult!

      Ștergere