22 martie 2011

Fasole batuta

Haosul din Libia, cutremurul din Japonia, care ar fi ras Romania de pe suprafata Pamantului, niste deadline-uri care-mi soptesc ajutooor, si mai ales KEO    care mi-a urlat ore bune-n casti ....ca din probleme pot sa evadez....toate m-au zgaltait azi, mai mult ca ieri, din temelii. Si guvernata de: vreau sa stiu c-am trait inainte sa mor... mi-am amintit  de  vorbele a friend of mine:  toate prajelile din lume sa vina la mine !! .. asa ca: sa vina acum!.  Ce mai conteaza ca nu-i sanatos??


Am pus la fiert cat m-a lasat mana, cam 300 g, si mi-a suportat mintea ficatului.... la fasolea minune ma refer. .... Cat despre ceapa ... am pus 2 - sa fie,  taiate marunt, in caz ca vine razboiu'  si n-am sa pot sa ma'nec intr-o sticla de vin.

Am prajit-o de i-au sarit fulgii in ulei de floarea soarelui rasare, apoi am turnat o lingura mare cu bulion1 cana cu apa fiarta, 1 varf de cutit cu praf de scortisoara, sare, piper alb dupa gust si am lasat sa dea in clocot pana a mai scazut nebunia de sos si mi-a intrat ficatu' -n fibrilatii, doar la gandul ca pot..... Am blenduit bine fasolea, pusa asa treptat, cu o lingura - doua - ulei de masline si un catel de usturoi pisat.


Si-n cele din urma, am turnat pe fasolea batuta .. prajeala imbalsamata cu patrunjel proaspat, tocat....s-apoi m-am pus pe mancat...

Mai pofteste cineva la fasolo - vitamine... ???


2 comentarii:

  1. exceptionala asa ceva gatesc de obicei in timpul postului dar si cand ne-am saturat de carne e super tare dar eu fac cam din un kg.de fasole ca avem familia numeroasa si o servim rece.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu as pregati un kg, la cat de buna e ...dar mi-e ca ma condamn singura... ;)) suntem mult prea putini... Multumesc Anonim.

    RăspundețiȘtergere