17 martie 2012

Castigatorii concursului "Meniul Perfect"

Sa bata tobele, va rog! A venit momentul in care anuntam castigatorii concursului pe care l-am inceput acum doua saptamani aici, cu premii oferite de Editura Litera.. Fiecare castigator va primi o carte Meniul Perfect. de Gordon Ramsay. De asemenea cartea poate fi cumparata si de pe site-ul editurii.. So, G.R. se grabeste sa ajunga la....


74. catkitchen Mar 6, 2012 12:09 PM
Dintre toate carticelele ,m-a atras asta : http://www.litera.ro/nonfictiune-adulti-17/ochiul-fotografului-1329
Nume : MAGDA ADINA E-mail : adinamagda78@yahoo.com

4. Mihaela Mar 2, 2012 08:13 AM
Sunt asa multe carti care mi-ar place, dar am ales Ciresarii vol 1 pentru ca pe asta nu am gasit-o cand am fost in Ro :) http://www.litera.ro/fictiune-adulti-1/fictiune-adulti-col_1/ciresarii-vol-1-991 Am dat like cu numele Mihaela Pesa Dascalu, e-mail: p_michaela@yahoo.com.

23. FLORY Mar 2, 2012 11:23 AM
Fara dubii aceasta imi place :http://www.litera.ro/nonfictiune-adulti-17/nonfictiune-adulti-col_17/meniul-perfect-1603, Iuliana Florentina Avram,  retetefeldefel@yahoo.it


Felicitari castigatorilor, multumesc Editurii Litera pentru premiile oferite si va ma astept si la urmatoarele concursuri!  Castigatorii vor fi contactati pe e-mail pentru a stabili datele de expeditie ale premiilor. Va trebui sa raspundeti in termen de 72 de ore de la primirea e-mailului. In caz contrar vom considera ca adresa nu este valida si vom extrage un alt castigator. Premiile vor fi expediate numai pe teritoriul Romaniei. Va multumesc tuturor pentru participare !


16 martie 2012

Mic dejun in 5 minute

Sau mai bine zis mic dejunu' campionilor la lene. Grana Padano Parmigiano plimbat cu avionu din Milano la Roma apoi acasa, niste mucegai, rosii deshidrate, ou sau oua, paine, varza de bruxelles daca va place la conserva - indraznesc sa zic ca nici nu se compara cu varzuca asta proaspata.. si niste paine! Da-ncepem cu buturuga dle si niste poze, na !

























Se iau doua felii de paine.. sau cat va duce pe voi mintea stomacului, se improasca ulei de masline peste si parmigiano cat sa se prinda ca raia de painea aia ce urmeaza sa se rumeneasca, se taie feliute niste rosii deshidratate de se pun si ele peste, se sparge un singur ou de felie / sau varza de bruxelles la cutie, se macina in dejte niste branza d'aia puturoasa si se da toata treaba asta la loc de cinste... ala preincalzit la 200 grade... 5 minute.. tac, pac, s'un lapte batut pe gat si gata !




14 martie 2012

Mi-am tras scandurica, finaly, si-o amandina

No bine, problema se pune asa scurt: don't know wtf is wrong with me in ultima perioada!! Inca nu mi-am revenit total, m-am simtit in ultimele 10 zile mai ceva ca-n desfasurarea asta nedesfasurata de forte, doar ca mai acut: cu o depresie companie, cat despre lene doar frectie la scandurica mea de lemn! Da sunt pe drumul cel bun.. dupa intamplarea de ieri, i will heal myself ;)) Mah, dar am o scandurica fermecata, adicatelea una putreda, de mai ca mi-e frica s-o ating, si una home made pe care am pozat minunatia asta de amandina .. hai ca noua ne-a placut ce-a iesit... voi ce parere aveti de scandurica? Niste sipci de la Hornbach, bormasinate de M dupa indicatiile mele pretioase ;), si vopsita de moi c'un alb mat cu tenta de bleu - pata de culoare obtinuta dintr-o incercare reusita de-a combina colorant alimentar wilton albastru (the best) cu oleaca de vopsea! ;))



Daca am gatit in perioada asta? Pai cam da, ca ma dadeau pierduta motanii mei in spatiile largi dintre liniutele 'pictate' haotic de Edi... pe care by the way il vazusem dupa o saptamana de atrocitati da gen (a se intelege fortarea copilului sa migaleasca cu pixu vreo 10 randuri de liniute pe zi) cu figura schimonosita intr-un ranjet de manie turbata si scrasnind printre dinti:: "ma disperi mamiiii cu liniutele taleeee!" Bai si rad ca proasta de una singura si mi-e cam frica! Ma cam clatina de p'acum ce-o sa-mi zica atunci cand o sa-i implor mainii lui stangi sa scrie MAMA ! Mai nou, pe baza de recomandari si incurajari mie personal daruite (multu tare fetelor de pe FB) nu-l mai stresez. Nu-mi mai fac griji cu psp-ul si wii-ul.. il las frate, ca-i vreau prietenia back to me! 10 minute de la mama, 10 de la tata si 10 de la base.. pe alea nu le vrea, deci 20 raman batute-n cuie, e ok sau ba??

Stati ca m-am luat cu gandacu si-am uitat esentialul. Pai ce-am gatit era za question: cam de toate v-as zice cu-n zambet asa usor senin senil pe buze, dar nu-i chiar asa! Da am facut amandine, preferatele lui M, caruia musai vreau sa-i strig in gura mare: sa-mi traiesti o suta de ani motane, la multi multi ani!!... ca io.. chiar si atunci cand o sa ti se lase sprincenele incarcate de riduri peste gene si n-o sa ma mai vezi bine (by the way sper sa se intample asta inainte sa ma home made-uiesc)... o sa te iubesc asa cum stii tu ca pot eu ! Si mai tatiii as vrea sa-ti desenez inimioare in postare (da nu-mi ies) asa ca multumeste-te cu alea de ti le-a facut mami pe FB! La multi ani tati, te love love-uim cu 7 inimi dezghetate de feline, in viata asta cat in 7, ca sa fie clar da? 

Si am o garla de ganduri, multe chestii nespuse ce-si cer intaietatea, multe de-a valma.. sunt zapa rau zilele astea.. Da uite ca ma umflu si-o sa suflu si-o sa-mi sara vorbele pe tastatura.... tadammm: primul gand e cu si despre scandurica asta buclucasa, dupa care am zbierat in gura mare pan' m-a auzit colegu de la 6, si mi-a adus-o nenicule pe aia cea mai cea din batatura! Ionut esti cel mai cel, parol ca da ! Multu tare, tort cu arome exotice scrie pe fruntea ta ! ;)


S'o iau io la subsori pe mandra asta me si ca o diveta cu toace ce-am fost ieri m-am scurs catre masina sa nu-mi vaza chiar tot poporu scandura din mana.. Mah si acasa s-au intamplat niste lucruri dle'... d'am socat sigur un nene.. ce cred ca-n momentul asta sigur bea singur singurel sa uite asa nebunie! Pai ce, era vina mea??

Eu m-am dezbracat de cele 4 ace, mi-am tras pe mine o rochita demodata si am desfasurat in bucataria 'deschisa' urmatoarele (a nu se uita ca ieri, mai mult ca azi, eram in delir cu scandura, da?): niscaiva coli mari albe direct pe gresia din bucatarie (ca masa de 1/1 era prea mica pentru lumea mea imaginara de aseara), scanduricile alea centrate pe mijlocul suprafetei, portocale taiate si dezbracate la piele sau ba...


... urme de zacusca pe-o felie de ciabata cumparata de la brutaria din colt si borcanu impricinat cu urme de ciuperci in el - (mai daca n-ati facut zacusca asta, nu uitati ca le vine lor vremea gogosarilor tomnatici, e un musai dle, parol ca da!!) ..

...  niste branza cu mucegai (daca nu stiti cat de mult pretuiesc branza asta, cititi colea) ce-si astepta cuminte soarta intr-o criminala supa crema de telina (n-am reteta inca pe blog, deci puteti sa strigati dupa ea)..


... my favorite tea .. 


... buchetelul ala de mai sus de flori din plastic - ca sa fie s'oleaca de mov, si alte cateva... deci cam varza bucataria arata!


Si al naibii situatiune se facu fix ca in momentul ala sa sune interfonul, pe principiu: na-ti-o buna, ca ti-am dres-o, na !!.. Edi a apasat rapid pe butonu ala verde si cu o sacadata respiratie in corason am sperat ca e nenea ce-mi umple cu pliante cutia postala predestinata se pare lor.

Si hai sa va vad.. cine face un exercitiu de imaginatie?;)... bucataria mea plina cu tot ce v-am zis eu.. toate aranjate haotic pe colile albe de jos si ttzzzrrrrrrr, tttzzzzrrrrrr, ttzzzrrrr la usa mea!!!

Acum ti-ai gasit mai nene, cu mandatu postal .. speram io totusi in sinea mea! Dar fu in zadar! S-a trezit M fix ieri sa trimita pe cineva sa schimbe repartitoarele de caldura, fara sa ma anunte nenicule, pai se poate asa ceva?? As fi facut putin pe invizibila in momentul ala, dar tipa Edi in gura mare ca suna cineva la usa, el cu mana apasand pe clanta deja !! double dare! Asa c-am deschis. S-a prezentat omu, mi-a explicat care-i treaba ca-i musai sa schimbe el repartitoarele alea, m-am scuzat de hazardu ce avea sa i se desfasoare inaintea ochilor si i-am zis "Poftiti, va rog! Un ceai, o portocala, o bucata de pita unsa cu zacusca, o branza cu mucegai, va pot servi cu ceva, hai ziceti ziceti sa-ntind doua tacamuri, ziceti?":))))))).. Bai, si daca eu mi-am zis in gand fuck.. el a zis-o nenicule cu voce tare !! ;)) No bine, e tinerel sarmanu, deci mai are o sansa sa uite urgia din bucataria mea.. Fu taaaare strange si haios chiar sa-l vad asa socat;))

I-am explicat io ce si cum, riscurile 'meseriei de blogger culinar', ca tot ce se intampla acolo e parte a unui intreg proces cu piese de puzzle dar recunosc ca deja imi imaginam cum isi imagineaza lucruri dle.. ba ca mananc de pe jos - ar fi primu, ba ca mananc de pe jos al doilea gand si tot asa :)))))) Mi-a schimbat repartitoarele cu viteza luminii si usor stingherit mai mult decat mine, si-a crutat destinul dramatic asupra caruia absurdul notiunii percepute de el nu-si regasea amprenta, a deschis repede usa si dus a fost !!! ;))

Mai, da mai mult decat orice, I love my Nikon nene! E the best from the best ;)) parerea mea!! Tot ce-mi mai doresc pentru el e un obiectiv pentru macro sa condimentez si explorez mai mult lucrurile.. a da, si musai sa citesc finaly compendiumu ala cu instructiuni nene..


Ma minunez de ce poate aparatu asta sa faca, fara ca eu sa-i fi dat inca de cap. Am o intreaga enciclopedie de citit despre el si nevoie de timp ca sa ne cunoastem mai bine si sa-mi divulge din secretele lui..

Asa, acum pun pariu ca vreti reteta la amandina... pai am scris-o pe scurt pe FB, ca sincer ieri nu ma gandeam c-o sa am azi chef de palavre... asa ca va las linkul ala dar promit sa ma revansez curand c-un tort meserias de amandina, cu rauri de ganache de cioco si icing sugar... e bine asa??



Voi ce-ati mai facut lately?? Hai ziceti, varsati picanteriile poate ies din depresie, do share, pls!;) Care-i locu ala prietenos si consacrat din casa unde-i bagati bliztul in ochi salatei de varza??


2 martie 2012

Concurs: "Meniul perfect" - Gordon Ramsay

Desteptareaaaa ! Lasati apatia primelor zile de primavara la o parte ! N-avem timp de prea multe vorbe, ci de licori de sarbatoare ce prevestesc dezlegari la concursuri dle’ ! Ca uite asa, o data cu primavara, din cutia anotimpurilor iese special pentru voi un iepuras poznas pe nume Gordon Ramsay ;). Mda, mda, stiu ca va imaginati fetelor lucruri... da-i vorba doar de carte  ;)


Editura Litera vi-l ofera in dar pe Gordon Ramsay, mai precis 3 premii, respectiv 3 carti Meniul perfect, 'semnate' de za chef G.R.!;) E geniala cartea, v-am soptit cateva vorbe despre una din retetele ei fix AICI


"""O colecție fantastică, alcătuită din 52 de meniuri, câte unul pentru fiecare săptămână a anului, pe care le poți combina în fiecare zi, în 140 000 de feluri diferite. O modalitate de prezentare inteligentă și cu totul inedită, care îți va permite să alegi și să potrivești rețetele, astfel încât să le ai pe toate în fața ochilor în timp ce gătești. Cele 156 de rețete, gustări, feluri principale și deserturi, însoțite de peste 30 de garnituri și fonduri, îți oferă o selecție a celor mai fascinante mâncăruri din lumea întreagă. Din bucătăria italiană și cea franțuzească până în cea marocană sau cea mexicană, est-asiatică sau din Orientul Mijlociu, cu arome din fiecare anotimp, cu siguranță vei găsi ceva pe gustul tău! Iar fotografiile îți vor lăsa gura apă!"""  - Editura Litera.

So… revin .. La acest concurs pot participa toti vizitatorii blogului. Sa-i dam bice, zic!

Ce trebuie sa faceti: Lasati un comentariu la aceasta postare, in care sa-mi spuneti ce carte va place cel mai mult de pe site-ul Litera. Mai precis, faceti o incursiune pe site-ul editurii, clatiti-va ochii pe acolo si alegeti o carte care va place, copiati link-ul si postati-l aici intr-un comentariu, impreuna cu numele, adresa voastra de e-mail si dati Like paginilor de facebook a Editurii Litera si dulcegarii culinare.  Adresa de e-mail este obligatorie. Cu o adresa de e-mail valida se poate lasa un sigur comentariu.
Exemplu:
Ioana Stan: imi place aceasta carte http://www.litera.ro/nonfictiune-adulti-17/101-ponturi-de-baza-in-fotografia--704. Am dat like cu numele Ioana Stan, e-mail: ioanastan@email.com.  Clar ca buna ziua, nu?

Cine castiga:  Castigatorii vor fi alesi prin tragere la sorti, folosind widget-ul random.org. Important: cartile vor fi expediate numai in Romania, asa ca ar fi bine sa aveti aici o adresa la care le puteti primi daca le castigati.

Cat timp dureaza concursul:  Comentariile pot fi lasate la aceasta postare, timp de 2 saptamani, pana in data de 16 martie, ora 23,59. Tragerea la sorti se va face in data de 17 martie, cand voi anunta numele celor 3 norocosi care l-au castigat pe Gordon Ramsay ;)

Castigatorii vor fi contactati pentru a stabili detaliile inmanarii premiului. Ei vor avea la dispozitie 3 zile pentru a-mi raspunde la e-mail. Daca cei contactati nu vor raspunde in acest termen, se va considera ca e-mail-urile nu au fost valide si se va face o noua tragere la sorti.

Eu nu voi raspunde la comentariile intrate in concurs, dar daca aveti nelamuriri va rog sa ma contactati la adresa de e-mail dulcegarii.culinare@yahoo.com. In cazul in care nu aveti cont de facebook, ar cam trebui sa va creati unul ... nu?

Multumesc Editurii Litera pentru premiile oferite si bafta tuturor participantilor!



1 martie 2012

Odata cu florile de cires

Daca nevoia suficient de abila invingatoare in lupta cu reusita este interesul… atunci, sa-i acordam tentatiei ce-i al tentatiei si sa ne trezim gandurile din somnul nevoii. Cu certitudine fiecare din noi avem o primavara a varstei pe care nu o simtim. Verticalitatea ne descurajeaza adesea sa recunoastem si ultima nuanta de parfum ce mai staruie in urma pasilor. Un parfum ce odata cu primavara se amesteca halucinant cu mirosul florilor de cires.

Nu rareori zabovim gura casca prin fereastra unbreakable la 'savarine', prin renuntare ignorand de fapt chiar cauza acestei primaveri. Si atunci unii, mai imorali decat altii, “citesc” printre randuri si mimeaza profunzimea gandului, iar noi toti ceilalti ascundem chiar si cea mai fertila imaginatie.. 

(foto nu-mi apartine)

Sa fiti frumoase ca o primavara originala, sa fiti adorate de cine va doriti
si sa dramuiti cu zgarcenie marile iubiri ! ;)
♥♥♥♥♥



Si da, stiu ca-n ultima vreme v-am tinut la povesti si numai retete n-ati vazut pe aici, dar promit un revans de zile mari dupa ;) mai suportati-mi vestile putin, ca apoi o dau pe retetaru clasic si-mi revin.. Acu o saptamana, la Gala BLOGourmet 2011, eveniment ce a avut loc la Restaurantul Harbour - da da, ala misto din Piata Amzei, s-au aliniat astrele si au decis castigatorii galei.  Mai multe detalii aveti aici.



“Dragă" Harbour m-am simţit tare mişto în “bărcuţa” ta! Echipajul de nota 20, cu zâmbetul mereu pe buze a completat într-un mare fel fructuoasa întâmplare de la Gala BLOGourmet de ieri! N-o să uit ziua aia ever, parol! O înşiruire frumoasă de prezenţe cu care mă bucur tare că m-am contopit! Am fost acolo o mână de prieteni cu o pasiune comună, prilej cu care am regăsit în celălalt ceva-ul ce ne aparţine ! Felicitări şi mulţumiri Harbour pentru organizare! M-aţi onorat cu Premiul 1 la categoria Cel mai bun blogger culinar debutant, locul 4 la categoria Cea mai complexa forma de prezentare a unei retete si locul 5 la categoria Cea mai buna fotografie de produs culinar Food - porn! Mulţumiri Horeca, Bilancia, Logitech. u pimped my kitchen ;)  Mai multe poze vedeti AICI.

Va mulţumesc tuturor pentru susţinere şi apreciere!