26 februarie 2012

Fursecuri cu levantica si scortisoara

Acu ceva timp in urma, intr-o zi de vara cand picura-n valuri caldura pe noi, m-am capatat cu un pachetel plin cu levantica! Multumesc frumos Andreea, love u! Si tocmai ieri parfumul ei salbatic mi-a iesit in cale, cotrobaind in magicul sertar cu mirodenii. Si am concluzionat rapid: fursecuri imbatate-n levantica, ghimbir si scortisoara.. hmm ca tare as vrea sa le-ncercati si voi acum ! 


Simplu ca buna ziua.. levantica, miez de seminte /nuci / migdale daca aveti in casa puteti incepe treaba..iac'asa:


Prajiti la foc mic intr-o tigaie sau in cuptor 360 grame migdale si miez de seminte.. o gramada potrivita formata din astea doua luate impreuna sau separat, puteti folosi si nuci .. ce aveti voi prin casa, nu mai zaboviti.. 360 g sa fie, in rest va faceti de cap.. 

Macinati bine samburii aia, adaugati 2 oua mari, 60 grame stafide, o lingurita rasa cu scortisoara, o lingurita rasa cu pudra de ghimbir, 2 lingurite cu levantica, un praf anason (daca nu-l aveti sau pretuiti nu-i bai), 2 linguri pline cu esenta de rom, 4 linguri pline cu zahar, 100 grame unt la temperatura camerei, 4 linguri mari pline cu faina integrala de macese (sau faina alba de grau ... depinde de voi). 























Amestecati bine si mai adaugati un praf de faina doar daca e cazul la final. Consistenta e umeda, uleioasa, tare usor de lucrat cu ea. Dupa ce ati incorporat ingredientele, luati biluta de aluat, o intindeti frumusel pe masa de lucru (cu sucitorul sau manual) si o modelati care cum vreti. Iar cuptorul sa va fie preincalzit deja la 170 grade, ok?


Le coaceti timp de 15 -20 minute, va orientati in functie de flacara. 


Apoi le pudrati c-un praf de zahar pudra, scortisoara si cam asta e povestea toata. Usor de pregatit, aromate si parfumate de numa..


34 de comentarii:

  1. Niste minunatii aromate!Cat de mult as vrea sa gasesc si eu levantica!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Flory,incearca aici:
      http://www.pastaidevanilie.ro/pachete-martisor/94-martisor-lavanda.html

      Ștergere
  2. parfumate la maxim! mmmm, asa m-am pune acum sa fac o portie!
    toate pozele sunt superbe, preferata mea e cea cu migdale si seminte :D
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe mine m-ai convins! Saptamana trecuta mi-am luat si eu niste levantica pentru experimentat.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  4. mmmmmmm.....levantica si ghimbir....my favourite!

    si zi asa? ne vedem in Gara de Nord la o cafea 'au ba?

    RăspundețiȘtergere
  5. La asa arome cred ca-i ceva special. Trebuie sa incerc, ghimbirul e preferatul meu, dar cu levantica nu am facu chiar nimic. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Delicioase, Maestra! Mai ai si pt mine un fursec? :D Pupici si sper ca esti bine,totusi!

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar curiasa mi-s de levantica, dar inca nu m-a lovit nici un pachetel cu mirosul :).
    Te pup cu drag, arata tare dulcele fursecurile.

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunate, draga mea!
    Imi plac la nebunie aromele!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca sant delicioase si tare aromate!

    RăspundețiȘtergere
  10. Frumoasa prezentare! Felicitari pentru fotografiile deosebite si stilul impecabil!

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi plac le nebunie fursecurile tale... simt aroma placuta a mirodeniilor pana aici!!! levantica imi place tare la miros desi nu am folosit niciodata in prajituri...Dar cu prima ocazie in care o sa imi cada in mana am s-o folosec. te pup

    RăspundețiȘtergere
  12. N-am incercat pana acum levantica, dar parca as experimenta si eu. Si ca sa ma conving, trebuie sa pap cativa biscuitei :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am incercat niciodata cu levantica, dar cred ca sunt super parfumate si super delicioase!!Fur unul:)Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  14. Anto inca nu am incercat levantica, rusine sa-mi fie :) Cred ca au fost tare parfumate, cu atatea arome nici nu-i de mirare :)! Prezentarea , super!! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Delicioase si asa simplu de pregatit!!! Iar aromele...minunate!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Am toate ingredientele, cu sigurantã am sã le pregãtesc! te invit la provocarea de pe blogul meu:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Vaaaaai Anto, iubita mea levantica :)! Cat o iubesc! Hhmmm, unde mai pui ca-i si mov =)). Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  18. Delicioase si parfumate... mai ai unul si pentru mine?

    RăspundețiȘtergere
  19. ce de arome !o nebunie! levantica,ghimbir si scortisoara,anason.super!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. ce tare am vrea noi...sa le incercam...nu tu :))))))

    RăspundețiȘtergere
  21. Cred ca sunt grozave cu levantica , insa eu nu gasesc pe aici :(, ca tare le-a face !!! Ce tare ma bucur ca si la tine miroase a Craciun !! ;)

    RăspundețiȘtergere
  22. Cu levantica inca nu am incercat niciodata...,dar nu am nici un dubiu ca sunt delicioase!!Pupici Anto!!

    RăspundețiȘtergere
  23. waw,ce de arome aici...voi incerca si eu reteta sa le fac la copii
    multumesc de idee si o zi frumoasa in continuare!!

    RăspundețiȘtergere
  24. vai vai vai ce de aromeeeeeee, ce bunatateeeee
    mor aici de pofta :)) pe bune :))
    hai te pup si fug ca altfel nu mai dorm la noapte ;)

    RăspundețiȘtergere
  25. Apetisante ! O reteta pe care o voi tine minte. Foarte multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  26. mastro sa stii ca le-am facut, dar doar din migdale si le-am condimentat cu matcha(daca tot aveam) ... au iesit bestiale! o sa mai fac! nu am apucat sa fac poze, nica ... s-au papat! (le-am facut noaptea tarziu!) ... plecat capul in fata ta :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tare ma bucur Andreea ! Eu n-am matcha da tare as incerca si eu cu dansa asta ;) Te pupic dulce!!

      Ștergere
  27. Antonina, in loc de faina de macese (ca n-am) sau de grau (ca n-o prea agreez) pot pune altfel de faina: de migdale, de mei? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  28. Iulia, scuze ca n-am fost pe faza si raspund cu intarziere. Da, poti folosi orice tip de faina iti doresti. Cea de migdale imi da asa o doza de indivie :) ca eu n-am avut atunci in casa ;) Abia astept sa-mi spui impresiile. Si daca ideea si parfumul migdalelor iti recomand cu mare drag biscuitii cu migdale (i-am pregatit de nenumarate ori si ultima data am avut niste musterii care mi-au mancat aluatul asa crud.. :)) sunt grozavi si tare usor de facut.

    http://www.dulcegarii-culinare.ro/2012/05/electrolux-passion4cooking-pentru-pici.html

    Mult spor si duminica faina. pupici

    RăspundețiȘtergere