29 martie 2011

Clatite misterioase

Azi pe la 17 m-a izbit o pofta nebuna de clatite. Imi saliva efectiv mintea la o clatita ciocolatoasa si cu gandul ca voi ajunge abia la 20 acasa, am tastat in gluma un mesaj...."Provocare: Mi-e pofta de mor de clatite... azi tu le faci.. !?" si l-am predat undelor electromag... Ever nu l-am vazut pe M. bucatarind, si gandul asta combinat cu pofta nebuna de ceva dulce, m-au facut sa vad putin mai mult decat rosu in fata ochilor.. Asa c-am mai scris unul..  "Ai tot ce-ti trebuie in casa.... fa mai multe sa-ti ramana si tie :))) "  si am dat send !!   Pana la 20 cand am ajuns acasa, am avut a caruta de ganduri asincrone...acum infulecam o clatita, peste 5 secunde il vedeam pe  M. condamnat la foame vesnica daca nu s-a lasat provocat.. Oricum m-am pregatit si i-am cerut lu' nenea de la magazin, cu niste ochi bulbucati, un borcan mare cu dulceata de gutui si o cutie cu Finetti, desi cred c-ar fi putut lejer sa citeasca-n ei, ca-ntr-un glob de cristal..   
Ding dong, ding dong.....  in mijlocul bucatariei cu un polonic in mana si un teanc de clatite pe o farfurie era Mos Craciun...cu plete dalbe de faina.... jos palaria ... 
Reteta a luat-o de pe net :) mi-a raportat vreo 4 oua, lapte, sare, zahar si faina cata trebe !! ...Hohoho :)))  Declar ca sunt cele mai bune clatite pe care le-am devorat ever... gustoase, pufoase si muulte...

Aratau prea minunat ca sa nu postez dovada, asa ca am trantit io repede, pe cele doua clatite pe care le-am beut dintr-o inghititura, cate o lingura de cioco si una de dulceata...  Porceala, dar la ce vise desuete ajunsesem sa am cu clatita, era musai sa-mi potolesc emotiile la patrat... Le-am asezat repede pe farfurie,  le-am facut o poza...si gata... ne-am pus pe mancat ...


Nu stiu cum, nu stiu ce, nu stiu cand, dar sigur provocarea trebuie sa aibe repetitie...  vorbesc si scriu ...Aud un 'wtf ' pe fundal... ignor si amplific: saptamana viitoare ce bunatati faci? !! Stiu ca e prima clatita, am apreciat 'truda',  am dat pupicul, dar n-o sa ma las usor de impresionat. :)) ??!!   Hohoho...:))

Pe voi cu ce va farmeca iubitii // 'ce vraji mai fac fetele' ???   

11 comentarii:

  1. :)))) CE MI-A PLACUT :))) si ce bine arata clatitele!!!
    Bravo sotz de Anto '!
    pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Gaby... asa i-am zis si io...aratau foarte bine (aratau ...ca la ora asta nu mai e nici una :)) iar gustul absolut delicios ;) ...acum ma astept la repetitii...:))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos din partea lui....tine-o tot asa!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelenta provocare si frumos povestit! Din pacate, jumatatea mea este... nici nu stiu cum sa spun delicat... afon. Stie doar sa foloseasca un cutit pentru curatat legume si... sa manance. A... nu este mofturos! Singura mea mangaiere este ca fiul meu ma mosteneste in pasiunea pentru gastronomie si cand a fost plecat in Anglia si-a uimit colegii de apartament cu faptul ca n-a mancat nimic semipreparat si a gatit aproape in fiecare seara.
    Felicitari sotului tau!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc frumos Elena. E prima data cand pune mana pe polonic...stau si ma-ntreb cum l-a dibuit pe ala....s-o fi uitat tot pe net, la descriere ??? un bat lung cu o ceasca-n capat = polonic ?? :)) Amu glumesc, sper sa ma inteleaga lumea, dar prefer sa fiu cu zambetul pe buze, chiar daca nu stie el cum sa curete o ceapa :)) Sper si fii-miu sa fie la fel de receptiv cum e baiatul tau... nu pot sa-ti zic decat felicitari pentru felul in care l-ai educat.. Nu multe mamici isi pun baietii la treaba, si aici gresesc enorm... Edutu meu e super incantat cand pregatesc cate ceva si-l implic evident in fel si fel de activitati.. Si chiar daca vrea el, acum, sa se faca pilot de avion si de tir, eu sper sa mai faca si cate-o cratita de ciorba sometimes :)))
    Te pup Elena si-ti multumesc inca o data pentru apreciere...Uite, imi zbiara M sa iti spun si din partea lui Multumesc :))) I-au crescut coarnele de la clatite...stai sa vezi cum i le tai...mah, cu o clatita nu se face primavara :))) Stai c-a raspuns...erau mai multe, sac !! :)) Te pup Elena. Fug de la calculator , ca nu ma mai opresc :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Bv M,ce bine e sa fi rasfatat de sot:),si i-au iesit super!

    RăspundețiȘtergere
  7. Anto stiu ca e blog-ul tau de bucatareala, dar m-a innebunit Bogdan, ca ma laud numai eu si ca nu il laud si pe el, ca face ... paine ... la masina de paine evident, adica stii tu, pui de toate si de restul se ocupa masina:D E adevarat ca si-a facut retetar in excel cu tot felul de combinatii si incercari ca sa ajunga la cea mai buna reteta :P N-am stiut unde sa il laud si m-am folosit de clatitele lui Marius :P.

    RăspundețiȘtergere
  8. :) Foarte bine Ralu.. eu fac paine in casa, dar nu am masina de facut paine.. o framant pana mi se apleaca sau mai fac combinatia de la cozonac.. o las tot asa 12 ore sa-si faca de cap.. Ideea e ca demult caut masina de facut paine, de fapt ma uit pe explicatiile altora.. si sincer imi trecuse la un moment dat cheful de cumparat.. ba ca nu iese, ba ca trebuie sa faci enspe mii de combinatii... Asa ca te rog sa-i spui lui Bogdan ca vreau o super reteta de paine.. iar tu sa-mi spui ce masina de facut painica ai.. sa stiu ce sa-mi cumpar ! ;)) Pupici si bravo Bogdan.. Asa DA!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. hmmmm , ar trebui sa lansez si eu o provocare de genu :):)
    bravo Antonia !!!! .... dar nu in ultimul rand ... bravooooo M!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. :))Cat sa stii ca da! se merita din cand in cand macar o clatita;)) pupici

    RăspundețiȘtergere