Acum o saptamana am fost cu Eduard in vizita la prietena lui Maria, cu prietena lui Bianca :)) suna bine, nu? :)) au fost sub supraveghere so... no comment ! Initial mi-am dorit sa fac un tortulet, dar nu am facut casa buna cu timpul, asa ca mi-am rezervat momentele disponibile unei dulcegarii usor de preparat si taare gustoasa... Eduard a fost la aparate, asa ca Simo ... din cauza asta a iesit si mai grozav... ma intrebai atunci cum de-i asa pufos :))
Pentru inceput: se 'prepara' un copil, il mai lasati sa creasca vreo 3 ani si apoi ii puneti mixerul in brate (la cerere ofc !) si ii dati intructiuni :)) de genul:
- mixezi strasnic 7 albusuri cu 9 linguri cu varf de zahar ;
- cele 7 galbenusuri batute cu 5 linguri ulei, le adaugi peste spuma de albus.
Apoi ii dai o pauza sa-si inceapa repriza de footbal si continui tu operatiunea... Oricum pana aici s-a descurcat de minune, asa ca ma inclin in fata lui :)) bravo Edi !!
Adaugi treptat 200 g faina (cam 6 linguri cu varf) amestecata cu 1 praf de copt si un varf de lingurita cu bicarbonat si la final 60 ml esenta de lamaie (2 sticlute) - Dr. Otker si amesteci usurel cu lingura de lemn. Pregatesti o tava cu dimensiuni 30cm / 12cm, tapetata cu foaie de copt, unsa cu ulei si pudrata cu faina si torni acolo jumatate din compozitie.. In jumatatea ramasa, pui 1 lingura cu menta verde (la plic - Kotanyi - my best friend), 2 linguri crema de castane (l-am folosit si la Tiramisu), si 100 g ciocolata de menaj rasa... Trebuia sa mai dau si cu sutu-n minge.. si am uitat de poze dupa ce am adaugat ciocolata rasa... imi intrase un gol in poarta si a navalit depresia peste mine :))
Asa ca le-am amestecat bine si le-am turnat peste compozitia deja existenta in tava, amestecand culorile cu o tepusa. Am lasat chec-ul 50 minute la 180 grade (sau testul cu scobitoarea) ... et voila... chec-ul la Maria acasa... pudrat cu zahar vanilat.. O minunatie...
Copiii si-au lins degetelele si au papat jumate chec dintr-o lovitura :))