7 iunie 2012

Paella cu pui si fructe de mare


"If you want it, you must will it. If you will it, it will be yours." ;)) va amintiti da? The Mighty Sven din Happy Feet Two, moi, un banc de creveti si o tigaie Paella!;). I dare say.. I love paella, in special cu creveti - intelegeti prin monstruletii astia mici (cu ochi - cui ii e frica de baubau, il rog respectuos sa puna geana pe geana, pana le scot eu ochii crevetilor, sau ii decapitati voi), fructe de mare de toate natiile, in cantitati incomensurabile, pregatite-n zeci de feluri... ooohh ce savoare schmancy de arome!

Si da, stiu ca mai toata lumea incearca sa-si trateze obsesiile, da asta nu e treaba mea. Mie imi place sa-mi  cultiv dom'le elementele astea de profunzime, fara sa ma tem de ceea ce nu poate fi evitat, pa persoana unor preocupari chinuitoare gen: io vreau tigaia asta de paella si cu asta basta! Pentru ca gustul preparatului tradional nu se obtine nicicăcum altfel, ci doar in tigaia asta speciala - pe nume Paella. Si am contemplat-o vreo cateva luni de la distanta, da in temnita asta a contemplarii n-am stat cu gura inchisa sau mainile la spate... mi-am dorit-o, mi-am imaginat-o de neimaginat, mi-am inghitit intre timp crevetii trasi la tigaie in umilul meu wok (ca de, a girl must eat), mi-am dat coate mie, lui M., altora, si-ntr-un sfarsit s-a intamplat!;) Hell yeah! "If you want it, you must will it. If you will it, it will be yours." -- papagalul asta vorbeste fix pe limba mea, si a ta, ba si a ta, chiar si a ta !;)

Si cand am vazut-o io asa senzuala...  pa numele ei de scena Tigaie multifunctionala marca Demeyere - de la KitchenShop,  c'un fund perfect si mare d'un 32 pe diagonala - creat special pentru Paella, cu fața asta cosmetizata in 3 straturi: inox, aluminiu si o chestie de se numeste Triplinduc - zodie compatibila cu toate tipurile de plita, inclusiv alea misto cu inductie, plus un tratament electrochimic - cica unic - creat in laboaratoarele 'tinerete fara batranete si viata fara de moarte Demeyere'.... i-am zis: "acum sa te vaz mireaso.. ce poti, cat poti si-n cate feluri!". "You, me, beautiful paella, right now!" Iar ea mi-a zis 'hell yeah' adica un fel de 'da mah daa'!


Da  inainte de Paella asta cu pui si fructe de mare, incepusem c'un starter periculos.. purcelus tras la tigaie - pentru 'al mai mare dintre noi astia 3, un pui de țâță pentru 'al mic - si nu s-a lipit nici porcu, nici puiul de tigaie, nici nu si-a ingalbenit tava asta senzuala fundul argintiu! Abia apoi am dat-o pe deliciosenii.. gen creveti!! Spuneti si voi nu-i seamana lui Will the Krill asta micu? ;)) Mda, cei cu plapuma pe ochi, respirati adanc, respirati va rog ;)


Ok, gata cu vorbaraia, trec la reteta: 750 grame carne de pui (am avut 3 aripi si restul piept), 7 linguri pline cu ulei de masline, 2 ardei grasi mari (rosu si galben am avut eu - pe ei dau vina pentru lipsa de culori din Paella, nu pe proasta mea inspiratie ;)), 25 creveti nedecorticati (sa nu va puna pacatu sa le dati textila jos, ca v-ati lins pe botic de arome, ii decapitati sau le scoateti doar ochii), 4 lamele mari si grase de calamar, 2 cepe mai maricele, 4 catei mari de usturoi, 400 grame tomate taiate in bucati (din conserva am avut eu - de la Cirio; dar puteti la fel de bine sa le folositi pe cele proaspete despielitate, si-n cuburi taiate), 350 grame orez cu bobul lung - musai ca-i mai rezistent la fiert (Basmati am folosit eu, ceva mai special n-am gasit si nici n-am cautat (sorry guys)), 2 lingurite cu sare si 1 rasa cu piper (si mai bine dupa gustu vostru), 1 legatura de coriandru proaspat, 1 pliculet sofran - 0,12 grame, 1 lingura plina cu Tabasco sauce (gasiti in Mega, Cora, Carrefour - picant si aromat de numa), 5-6 fire de patrunjel proaspat, 700 ml apa (daca aveti baza de supa, sunteti geniali, da eu n-am avut atunci decat porc tras la tigaie ;) si 300 ml vin alb demisec. 


Intai de toate, fluturati din gene dupa tigaia Paella sau dati o comanda online ;) Apoi.. taiati pieptul de pui cubutele, puneti toata carnea in tigaie si uleiul de masline, asezonand totul cu o lingurita cu sare si una rasa cu piper (sau dupa gust).


Prajiti totul la foc potrivit pe toate partile, pana cand capata o culoare aurie, apoi scoateti carnea din tigaie si lasati-o in asteptare intr-o farfurie. In uleiul ramas - eliberati ardeii taiati julien sau cubulete, ceapa fin tocata, cateii de usturoi feliati, conserva de tomate, patrunjelul taiat fin, si sotati-le, la foc potrivit, timp de 10 minute.


Apoi adaugati orezul cu bob lung, o lingurita plina cu sare (sau dupa gust), baza de supa (sau apa), vinul, carnea de pui prajita, mai mult de jumatate legatura de coriandru tocat marunt, amestecati putin ingredientele si lasati totul sa fiarba la foc mediu timp de inca 10 minute. Dati focul pe puterea mica, adaugati crevetii nedecorticati, lamelele de calamar taiate in bucati potrivite, sosul Tabasco, pudra de sofran, si lasati aromele astea sa conlucreze pana cand orezul ala smecher absoarbe tot lichidul.


Daca nu va simtiti stapani pe situatie, amestecati usor, dar ideal e sa nu fie deranjata asezarea, mai mult de o data, hai de 2 ori, in tigaie.. Orezul in tigaia Paella nu se prinde, stay still! La sfarsit presarati peste Paella coriandrul proaspat ramas. Last thing to do: bucurati-va de o savoare de neimaginat. Paella asta e definitely amazing ! O sa vedeti voi..  



4 iunie 2012

Cina la Palatul Elisabeta

Foto: Catalin Voicu - www.catalinvoicu.com

M-am tot codit cum sa incep postarea asta. Am vrut sa asimilez si mai bine noutatea si savoarea chestiunii ce mi s-a petrecut in fata ochilor acum o saptamana, fara sa va prezint un amestec de trairi si motive neprelucrate. Căci neprelucrat ar fi sunat cam asa: "omg! a fost cel mai impozant eveniment la care am participat ;)). hey mamii, tatii.. moţata din imagine, uda de emotii, cu mana intinsa timid la vazul celeilalte maini intinse, sunt eu, sunt eu ;)" si atat! scurt si la obiect ;).

Dar, dupa ce am incercat si mi-am consumat in minte cele mai adecvate formule inainte de o gasi pe cea care sa impuna, mi-au rasunat in minte fix cuvintele astea, incarcate de starile emotionale care sa rezume totul fix asa: "OMG, a fost cel mai impozant eveniment la care am participat!! ;)" Da stiu, same thought, dar altul n-am! Acea mana, intinsa mie, m-a tintuit intr-o stare emotionala, atat de perceptibila si expresiva, in care complexele trairile si-au marcat deja un vast teritoriu in inima mea din acea clipa - pana acum si pentru forever and ever..


Foto: Catalin Voicu - www.catalinvoicu.com

Si acum o iau de la inceput ca asa-i frumos, nu? Totul a prins contur o data cu aplicabilitatea la nivel national a proiectului Electrolux Passion4Cooking, in care m-am numarat printre cei 5 finalisti, dovedindu-ne creativitatea prin maniera unica si personala, punandu-ne amprenta asupra unor retete de gala, alese din cartea publicata de Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta.. omg, cum suna!

Nu cred ca va intereseaza detaliile tehnice legate despre cum am reusit sa ajung pe vremea aia plangacioasa la Palat si nici despre tocurile mele de 10 - uitate intr-un colt sub etajera - care mi-au scos efectiv nuiaua de undeva si m-au cocosat de hmm as zice durere, participand parca tacit si ridicand stacheta evenimentului.. si cu emotii cat intregul Palat si cu picioarele in pioneze, dar cu un ranjet venit asa din adancurile sufletului meu, bucurandu-ma mai ceva ca un copil la vederea unui pretios si aproape imposibil de atins bibelou!


Foto: Catalin Voicu - www.catalinvoicu.com

Totul a decurs cat se poate de firesc in bucataria Casei Regale: oua fierte, creveti trasi la tigaie, somon in flacari intr-o mare de lapte, avocado despielitat si facut bucati ca o vedeata (in persoana spumei de ou, creveti si avocado), capere taiate pe jumatate.. pana cand bucataria s-a transformat intr-un mic platou de filmare. Deci gata cu linistea si orientarea in spatiu. In toata miscarea aia, cu zeci de mii de ganduri in cap, nu-mi doream decat sa mi se inchege gelatina bat-o-ar frigu din frigider s-o bata, sa-i omit pe aaaa, bla bla si etc! Si m-am emotionat asa pe jumatate, iar caperele s-au facut disparute din vocabularul meu la intrebarea.. "care sunt ingredientele ce dau o nota persoanala preparatului?" ;)..


Material video preluat de pe AcasaTv.

Imi venea sa-i raspund domnului din videoul de mai sus printr-o imagine.. 'iata fix aici lista cu minunatiile de ingrediente cu toata savoarea ce deriva din, iar pe splaiul www.dulcegarii-culinare- la linkul cutare - gasiti o abordare personala si creativa a acestei retete de gala.' Pam, pam! Da n-a fost chip ;)


Si uite asa in fata camerelor de filmat atintite asupra bolului ala imens cu o compozitie pentru aproximativ 20 persoane,  imaginar a dat somonul ala afumat din coada, caperele s-au imperecheat despartite fiind de lama si crema mascarpone cu toata delicatetea ei.. strigara intr-un glas.. "helllooo suntem aici, noi ingredientele astea toate / absolut de senzatie / suntem aici!! ;) Deci da!"

Foto: Catalin Voicu - www.catalinvoicu.com

Si mi-a lipsit maxim Eduard ;) In momentele alea mi-am dat seama ca el ar fi facut cel mai bine fata situatiei, si ar fi tratat cu respectul cuvenit caperele ;) si ar fi imbratisat-o pe Alteţa Sa Regală fix ca un copil inocent. Dac-as fi fost eu copil.. ;))


Foto: Catalin Voicu - www.catalinvoicu.com

Si dupa cateva ore de trebaluit prin bucataria Regala, ne-am prezentat pe ordinea numerelor de pe tricou in salonul oficial, facand turul de onoare al preparatelor princiare.. Anca (cu Cenci cu crema de mascarpone), Andreea (Sos de mango si rodii cu somon la cuptor), eu (Spuma de ou, creveti si avocado), Brandusa (Salata mexicana cu paine de porumb) si Mihai (Gâteau au chocolat)..

Foto: Catalin Voicu - www.catalinvoicu.com

Si by the way foile de gelatina rules, s-a intarit spuma exact cat trebuie, la fix. ;) Toate preparatele au fost senzationale.. imi permit sa adaug, iar partenerii mei de cooking minunati.

Foto: Catalin Voicu - www.catalinvoicu.com

Au fost momente de neimaginat pana acum cateva zile, innobilate de cuvinte calde, pline de disponibilitate si gratie si o strangere delicata de mana din partea Alteţei Sale Regale, care mi-au coplesit fiinta!

Cu o participare fara echivoc din partea minunatei Carmen si a echipei Golin Harris... fara de care acest proiect impozant nu s-ar fi imaginat si intamplat. Si pentru ca-i spuneam atunci lui Carmen ceva legat de sentimente, o sa strig in gura mare, ca altfel n-o sa ma mai rabd.. love u fetelor! Pe toate cu o singura si mare inima! A fost sublim.

Foto: Catalin Voicu - www.catalinvoicu.com

2 iunie 2012

Napolitane cu ciocolata de casa


Noroc c'am gura plina cu cioco si-o mana ocupata des s-o duc la gura.. asa ca scriu acum pe scurt: napolitanele astea cu ciocolata de casa, fructe uscate si matcha rules ! Ma scot din ale mele! Descriere pentru dulcegaria asta n-am, in afara de magie pentru chocoholici, plus garantia, pe mustata mea de 'maidaneza' ce s-a lins pe bot cu mai mult de juma de tava intr-o ora. Rox, sper nu te strici de ras. De luni, doar gaura covrigului e a mea, ma jur !


Se prepara pe principiile ciocolatei de casa cu alune de padure.. Numai ca acum am eliminat esenta de migdale, am scazut nitel cantitatea de lapte praf, am adaugat putin mai mult unt, si surplusul de matcha, fructe uscate - exotice le zice Sanovita, si daca ma gandesc bine cam atat.. Sunt pasi mici, dar importanti. Iar dulcegaria asta noua nu vrea sa reproduca, ci sa creeze.. o alta consistenta, o alta savoare, obsesii le-as numi eu. Nici prin cap nu mi-a trecut de la inceput sa le postez.. ca le marcasem doar pentru mine ;) i'm not usually so bad. Dar napolitanele astea ciocolatoase sunt mai mult decat un best friend atunci cand iti plangi de zor nasu'n batista, iar cand totul e pink hmm si mai bine.. creaza sensuri si zugraveste povesti dulci!

Ingrediente: 450 grame zahar, 150 ml apa, 10 ml esenta vanilie - o lingura plina (si mai fain ar fi miezul de la 2 pastai de vanilie Bourbon), 160 grame unt gras, 400 grame lapte praf, 1 lingurita plina cu pudra de matcha, 300 grame fructe uscate - exotic (de la sanovita), 4 foi de napolitana.


Intr-un vas puneti la fiert, la foc potrivit, zaharul si apa. Cand a ajuns la punctul de fierbere, setati musai cucu sa sune peste fix 5 minute... Luati vasul de pe foc, adaugati esenta de vanilie, untul - musai la temperatura camerei (eventual incalzit 1 minut la microunde) ca sa nu raceasca compozitia si sa nu se formeze cocoloase din cauza lui, si amestecati bine cu lingura de lemn pana se incorporeaza tot si nu mai ramane nimic solid din el.. toata treaba asta in doar cateva secunde ca n-avem timp de pierdut. Apoi incorporati rapid laptele praf si praful de matcha (il cumpar de pe www.pastaidevanilie.ro) si imediat dupa.. fructele uscate.


Daca nu aveti matcha, o puteti inlocui fix cu variantele astea: xx) o lingurita rasa cu scortisoara + o lingurita rasa pudra de ghimbir + o lingura esenta de portocale / migdale sau vanilie; xxx) un pachetel de cappuccino si o lingura esenta de cafea (in loc de cea cu vanilie); xxxx) o lingura cu cacao si una cu esenta de rom / vanilie sau menta.. merg excelent combinatiile astea.

Revin la reteta: Asezati intr-o tava, sau pe masa de lucru, doua foi de napolitana (gasiti in Cora / Carrefour) si turnati compozitia obtinuta. Daca va doriti un strat mai gros ca cel pe care il vedeti in poza (2 cm), va sunt suficiente 2 foi.. dar eu am folosit 4. E dulce, doar e cioco.. dar avand foilea alea de napolitana te pacalesti singur si poti manca mai mult.. hell yeh! Intindeti ciocolata pe toata suprafata foii, lasand putin spatiu inspre margine si imediat dupa o acoperiti cu cealalta foaie de napolitana. O lasati la frigider pentru o ora (eu am lasat-o doar 30 minute si i-a fost de ajuns), o fragmentati dupa plac, apoi va rasfatati. Si cu asta basta! week-end tare fain si dulce sa aveti !



Reteta imi apartine.

1 iunie 2012

Cupcakes pentru zambet de 1 Iunie

 

Fie ca e sau nu 1 iunie, orice copil merita sa fie fericit. Dar mai cu seama de Ziua Copilului chiar si cei mai putin favorizati de soarta au nevoie de o imbratisare calda, o mangaiere, un zambet... ca sa-l poata intoarce la randul lor catre ei si noi toti ! Si-mi doresc din suflet ca acest proiect initiat de "Emily's cupcakes" impreuna cu "Sugar Spice boutique" sa capete amploare, sa inchida cutia Pandorei, sa umple cu cerneala magica niste stilouri provocatoare, sa deschida jurnalul multora si sa primim mai lejer aprobari peste aprobari si libertate mai mare in a face un bine.. oricat de mic, dulce, dar din tot sufletul l-ar face lumea / l-am face noi!  Si ma bucur nespus ca pot sa va anunt ca impreuna cu alti 12 bloggeri particip la acest minunat si dulce proiect, iar toate dulcegariile (cupcakes / muffins) pregatite de bloggeri vor fi oferite copiilor de la centrul " Pinocchio", precum si celor peste 100 de copii ai strazii, carora "Speranta pentru Romania" o sa le ofere si o masa calda. Si desi n-o sa cersim un zambet, sunt sigura ca-l vom afla in toata inocenta lui, plin de candoare pe chipul acestor copii minunati ! 1 iunie de poveste va doresc tuturor ! 



Later edit: si pentru ca azi noapte era tarziu tarliu, revin acum pe foarte scurt cu reteta, ca sa ne bucuram cu totii de dulcegariile zilei de 1 iunie.  Ingrediente: (pentru 30 muffins):
450 g zahar, 420 grame faina, 250 grame unt, 100 ml lapte gras, 2 pastai de vanilie Bourbon, o lingura plina cu cacao, 6 oua, 1 pachet praf de copt, 1 lingurita cu bicarbonat (stins in otet), 180-200 grame dropsuri de ciocolata.

Preparare: se mixeaza bine ouale intregi cu zaharul - pana capata volum si consistenta pufoasa. Se adauga miezul celor doua pastai de vanilie, untul topit (pentru 1 minut) la microunde si se mai mixeaza putin compozitia. Se cerne faina - in care se adauga praful de copt, praful de cacao si bicarbonatul stins, iar mai apoi se incorporeaza cu o spatula in amestecul obtinut anterior, alternand cu cantitatea de lapte. La final se adauga si dropsurile de ciocolata. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade. Iar amestecul de muffins se transfera in hartiutele speciale pentru cupcakes - lasand un spatiu liber cam d'un deget pana la buza hartiutei. Se presara cativa fulgi de migdale peste compozitie si se baga tavitele la cuptor pentru 15 minute, la 180 grade. Testul cu scobitoarea rules.. daca mai e necesar le mai lasati 3 - 4 minute. Si cam asta-i tot ! La multi ani, copii !  ♥♥♥


28 mai 2012

Biscuiti de migdale cu crema de ciocolata si menta - adica Passion4Cooking pentru pici, by Electrolux


Edi nu e debutant in bucatarie. O nu, si-a pus amprenta pe dulcegarii si nu numai, din frageda pruncie as putea sa zic ;)). L-ati vazut la aparate punand un strop de magie si muschiul de 3 ani in functiune fix la pufosenia asta aromata de chec, sau invartind la manivela de numa, framantand aluatul de taitei de casa mai bine ca mine, parol pa orgoliul lui de cavaler in devenire. Ce-i drept mi-am cam cules pana acum laudele si pentru el.. rusinica sa-mi fie! Gata, am zis. Acum e timpul sa ma spal de pacate si sa-mi zic ofu: lume, lume, 'croitorasul cel viteaz' al dulcegariilor de le vedeti voi pe aici.. e Eduard !! Mai multe n-am voie sa zic! E secret !! ;) Ta-damm..


Invitatia Roxanei la un nou concurs marca Electrolux Passion4Cooking de Ziua Copilului, a picat ca cireasa de pe tort in weekend-ul ce tocmai a trecut asa lipsit de culoare, fara parcuri uscate, bicla sau role. Povestea e pe cat se poate de simpla, dar plina de savoare si ca orice bucatar genial, Eduard s-a depasit pe sine de data asta, uimindu-ma cu perfectiunea organizarii ;) Nici daca vroiam sa pozez biscuitii cu tot covorul ala de zahar pudra nu-mi reusea ;) Noroc cu Eduard.


Mah, da pe bune ca nu l-am ajutat decat in faza de cuptor, cantarit ingredientele - ca inca nu stam bine la capitolul asta (da exersam), microunde si putin mixer, in rest e doar opera lui! Sunt guilty as charged doar cu pozele.


Faza misto e ca pe 7 iunie, asta in caz ca my preciousss se va remarca printre finalisti, va fi petrecere mare, confetii, baloane, dulcegarii in the making la Club Cortina in Corbeanca, cu picii Chefi.. ;) Sa-i tineti pumnii, pretty, pretty pls !


Ce si-a ales de facut? Biscuiti de migdale cu crema de cioco, ofc! Aluatul e simplu, dar coplesitor de aromat: 200 grame faina, 200 grame zahar, 200 grame unt rece (in bucati), 200 grame migdale si 2 linguri cu esenta de migdale.. 


Noi am avut niste fulgi de migdale, asa ca i-am pus la bataie, i-am trantit in mixer, Eduard i-a dat niste pulse-uri pana i-a facut praf si pulbere, s'apoi i-a amestecat in compozitie.. Dar puteti la fel de bine sa folositi migdale coapte/ nesarate/ cu tot cu coaja, ca-i tare misto si rustica treaba cu picatelele alea maro usor conturate.. iar in cazul asta sa nu va asteptati la finete, da? Toate ingredientele laolalta intr-un vas s'apoi sa te tii.. S-a afundat in fericirea asta de prafuri pana peste cap ;)


Si a amestecat toata combinatia asta de ingredinte, pana s-a format o bila de aluat pe care a adapostit-o pentru 15 minute la frigider. Apoi i-am pregatit masa de lucru.. O foaie de copt.. peste care cheliuta a rulat aluatul..


Apoi a decupat din fasia asta, de vreo 0.5 mm - 1 cm grosime, niste discuri cu diametrul de 6 cm, cu ajutorul formei de taiat ravioli pe care am adus-o tocmai din Milano;).. Dar voi puteti sa-ti dati orice forma doriti. Pe Kitchen Shop, de ex, gasiti o forma patrata la un super pret. Si apoi s-a apucat de numarat. Treaba, treaba, dar mai avem nevoie si de matematica. I-au iesit in total doua tavi de cuptor, ceva inspre 40 de biscuiti.. stau cam prost cu memoria, dar cand il intalniti sa-l intrebati, ca spune tot ;)


Avand cuptorul preincalzit, mi-am bagat eu nasul si i-am lasat acolo pentru 12 minute la 180 grade. N-am mai pus faina pe hartia de copt, ca s-ar fi umplut din cap pana in picioare cu ea, dar chiar si fara faina nu s-au ars. Dar pentru siguranta voastra, puteti sa aruncati un praf de faina si apoi sa-i asezati peste ea.. nu-i deloc gresit nici-nici. Fiecare biscuit a beneficiat, inainte de a baga tavile-n cuptor, de o picatura de apa intinsa peste si cativa fulgi de migdale 'coviltir'.

Intre timp am pus de crema: 200 grame ciocolata Milka cu lapte, 100 ml sirop concentrat de menta (gasiti in Carrefour, la sectorul de sucuri si apa), 150 ml smantana dulce, 90 grame unt la temperatura camerei. 

Si cu toata experienta din dotare a rupt Eduard ciocolata in bucati.. Am pus eu intr-un vas toate ingredientele din lista si am bagat vasul la microunde timp de 1 minut. Apoi le-a amestecat pana s-a topit toata ciocolata, s-au incorporat ingredientele si am zis eu Stop ! ;) De retinut: daca nu s-au topit mai lasati vasul timp de 1 minut la microunde, sau topiti ingredientele la bain marine (folositi orice marca de ciocolata fina, dar NU folositi ciocolata de menaj ca nu se leaga nici o treaba). Apoi am lasat vasul la frigider pentru 15 minute, a mixat apoi Eduard crema (l-am ajutat si eu, da na putin de tot ;) si am mai lasat crema, mixata bine, la rece pentru inca 15-20 minute. Se poate lucra cu ea imediat dupa ce ati mixat-o, dar capata consistenta daca mai sta putin la frigider, va orientati voi.. 


Apoi s-a afundat in joaca pana peste cap.. 


Si-a asezat biscuitii pe masa de lucru, i-a pudrat cu niste magie alba (zahar pudra), le-a pus un motz de crema, i-a acoperit cu biscuitele capac si cam atat..


Simplu ca buna ziua, fara dezastrul ratiunii, doar o stare de fericire pe care am dobandit-o alaturi de el alegand calea trairii. E chiar misto sa fii copil !


Cum e dulcegaria? Pai, ca un praf de magie intr-un ocean de voie buna.. Divine, fragede, cremoase, aromate, ce va indeamna strumfii sa uite de turismul culinar in bucataria proprie, iar pe voi - sa ii lasati in mediul lui natural.. pe bune ca e..