11 martie 2011

Cake cu unt de arahide

 Nu v-am onorat demult cu ceva dulce, cu all inclusive - lapte, oua, bla bla, asa ca-i musai sa-mi spal pacatele cumva.   Declar ca sunt o pasionata a untului de arahide, asa ca amenintati-ma cu virulenta si complicitate, in case you also  'like it'.  





So, intr-un vas am mixat 230 g unt cu 240 g unt de arahide, plus 400 g zahar, timp de cateva minute.

Dupa etapa asta, am spart 5 oua-n compozitie, si-am mai mixat putin. A urmat, in ordine: un pachet jumate praf de copt, 150 ml lapte, 430 g faina, inchegate bine, cu lingura, ca-n poza asta, de v-o prezint..


Am separat compozitia in doua vase, nu de alta, da-mi place sa ma 'balacesc';  intr-unul am pus 3 lingurite cu ness, iar in celalalt... all +e-uri !


Yesterday, n-am gasit nici praful de pe toba, in desaga mea cu flavors, daramite praful de cacao. My friends and I admit ca sunt o ciocoholica, ce-si perfuzeaza zilnic cate o portie strasnica de cioco; asa ca nici n-am sesizat cand s-a terminat 'butilca' cu cacao. Mi-a ramas improvizatia si brusc  all my troubles seemed so far away.... so, am pus la topit 100 g ciocolata alba + 1 varf de lingurita colorant alimentar Wilton, nuantand astfel compozitia numaru'  2.


Acum urmeaza partea "de-a joaca prin bucatarii". E ca la alba - neagra, sau porto - alba, numai ca ai voie sa trisezi - stabilindu-ti locatia. ;) Pierzi doar daca folosesti o tava de copt mai mica de 24cm pe 34cm. E atat de increzuta prajitura asta, incat da p-afara intr-o tava care nu-i pe plac, si te-ai scos... mananci direct de pe gratarul din cuptor..:))  Asta-i partea neprelucrata, nu mai strambati din nas...   In varianta cu cacao, chiar si partea asta-ti face cu ochiul.


Apoi m-am jucat precum un bebelus cu lopatica-n 'nisip', fara sa ating marginile hartiei de copt, am aruncat niste ness deasupra asa, ca sa sfintesc locul, si am dat-o la cuptor pentru 50 minute la 180 grade, sau testul cu scobitoarea..


Dupa ce s-a racit, am pudrat-o cu zahar, am gustat o feliuta - doua - haide trei, apoi m-am suit pe matura si gata !  v-am spus povestea toata.


Enjoy!

Reteta imi apartine !

2 comentarii:

  1. Multumesc tare pentru reteta!! Mi-a iesit o prajitura excelenta! N-am avut colorant, asa ca am pus cacao dulce. Sunt pe lista mea alte dulcegarii ! O zi buna. Florina

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mare drag Florina ! Ma bucur tare ca ti-a placut! pupici

    RăspundețiȘtergere