19 aprilie 2011

Capsune, crema, menta si inca ceva intr-o salata

Va invit intr-o aventura absolut delectabila pentru trup si suflet... la piece de résistance: capsuna... Mai precis aveti nevoie de 500 grame capsune proaspete. Le spalati cu codita, sa nu-si piarda calitatile pana le taiati si mai dati cate un 'shot' de capsune peste cap pana le aruncati in pahar.... previn atacurile cerebrale, ca sa nu mai vorbim de complexul de vitamine pe care-l poarta-n spate...  


So, pana sa va delectati indelung cu salata, va ocupati de restul:
Intr-un wok puneti 4 linguri cu zahar - la foc mic si cand incepe sa se caramelizeze puneti 50 g alune de padure - prajite si nesarate. Asa cald - turnati caramelul cu alunele alea in el, peste o foaie de copt si imprastiati alunele pe hartie, ca sa ramana ceva spatiu intre ele..  



Dupa ce s-a racit zaharul, rupeti bucati din el si o sa arata cam asa:



Apoi va ocupati de crema: intr-un vas puneti 130 g mascarpone, 80 g smantana grasa, 60 g zahar cristal si mixati timp de 3 - 4 minute. Nu folositi pudra de zahar, ca-si pierde din farmec.







Eliminati codita si taiati capsunele dupa plac, apoi aranjati salata: primul rand capsune, apoi o lingurita cu varf crema, apoi bucati mici din zaharul caramelizat si alunele de padure si o tineti tot asa pana se umple paharul si vedeti partea pozitiva a lucrurilor.. 


Tips: Taiati marunt 2- 3 frunze de menta proaspata... (doar daca sunteti in love cu menta) si aruncati printre randuri -rauri de crema - capsune - cate o bucatica de menta.. Paharul meu contine asa ceva -dar eu sunt in love cu menta, M nu.. deci, cum preferati.  Nu folositi tot zaharul caramel cu alunele de padure in salata, ci doar 6 - 7 bucati din alea de mai sus, rupte in bucati si mai mici... Restul e doar ceva dulce - cand se termina salata - absolut delicios..  La urma ii puneti un motz de menta prospata in frunte si gata.  Puteti incepe incursiunea prin lumea gustului.


  Enjoy !

39 de comentarii:

  1. Superbe pozele!!! Ah, abia astept sa apara capsunile, cred ca o saptamana doar asta mananc :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Anto nu mai pot de pofta. Eu sunt in love nu numai cu capsunile, dar si cu mascarponele si caramelul. Iar de menta ce sa mai zic, as pune menta si in lapte :)). Pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur Ralu. Eu le mananc si cand dorm... iar ziua sunt in love cu toate alea rau de tot... Mai ca-i fac gelos pe M :)) Referitor la comentariul de la cozonac... mi-am notat aspectul, o sa iau niste lecitina sa nu uit:)) Te pup Raluca

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne ce pofta mi-ai facut si este cu capsuni...preferatele mele!!O delicatesa care nu se refuza niciodata……… si ce fain ai prezentat-o!

    RăspundețiȘtergere
  5. Anto am zis ca fac reteta asta dupa Pasti, ca sa ne mai "calmam" ficatul, dar totusi nu am putut rezista si am bagat un castron de capsuni :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ruxi multumesc frumos. Eu sper sa o si incerci .. e taaare delicioasa..

    Ralu ai dreptate.. .ficatul ne va multumi cu o asemenea desfatare :)) Ia zi ai papat capsunicile simplu sau complicat ? :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga mea,o prezentare de zile mari,o reteta excelenta pe care trebuie sa o incerc neaparat!Iti doresc un paste imbelsugat cu liniste si soare in suflet!

    RăspundețiȘtergere
  8. Simplu Anto. N-am mai avut rabdare sa prepar nimic :D. Las totusi reteta pentru dupa Pasti :P. Bogdan a pus peste portia lui zahar si le-a lasat la frigider pentru azi. Tre' sa ma dau bine pe langa el :))
    P.S. O reteta de pasca usoara si rapida nu ne dai?

    RăspundețiȘtergere
  9. Georgia iti multumesc frumos. O sarbatoare linistita si frumoasa ca ziua de Florii !! daca se poate si mai si.. Sa auzim de bine... dupa :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Ralu, am postat porkul la tava si deja imi fac mea culpa...ma gandeam sa nu mai postez nimic o luna...poate uita lumea cat sunt de nebuna ! :)) Am reteta pentru pasca...buna rau..o sa ma gandesc daca o sa mai postez ceva sau ba !:)) Daca nu.. iti zic la tel :))) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Cum sa nu mai postezi Anto?! Vrei sa intram in sevraj :D Baga-ti mintile in cap si posteaza! :P
    Auzi la ea... o luna. Hmmm :)

    RăspundețiȘtergere
  12. P.S. Sper sa faci o pauza ca sa mai postezi ceva si pe blog-ul lui Edi, ca n-ai mai postat "nimit" in ultimul timp?! :P

    RăspundețiȘtergere
  13. :))) Ralu merci de incurajari... Ma pun pe treaba.. Ieri am facut o salata grozava... Sper sa am timp sa o postez. Dar cum ziua are 24 de ore...o sa ma bag...ca e buna rau de tot :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Da ai dreptate... le-am tinut doar pentru mine... o sa mai pun..De abia astept sa-l aduc acasa macar pentru o luna...si atunci sa vezi pauza pe blog-ul asta :)) sau o sa ma ajute la treaba ! ;))

    RăspundețiȘtergere
  15. :).gata iar am bale la gura,trebuie neaparat sa-o incerc!...yamy.yamy,yamy!

    RăspundețiȘtergere
  16. :))) Ce tare ai fost Simo cu cnp-ul ;)) sa nu care cumva sa incurc personajul cu balutzele :)) Las ca aduc si la cnp ceva bun, dar sa iesi si tu din cura aia prelungita, ca altfel doar te lingi pe botic :)) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  17. Minunat!!!! Imi place atat de mult! As gusta si eu o cupa! pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  18. Anto am trimis pe mail o poza cu prima capsuna din productia proprie :D

    RăspundețiȘtergere
  19. oau.... Ralu ai capsune??? adik recolta proprie??? cum ai reusit? in apartament?? vreau si euuu...

    RăspundețiȘtergere
  20. Nuuu in apartament. Am pus anul trecut la firma un cuib, ca avem o gradinita si acum s-au inmultit. Cred ca imi scot si eu acolo un castronel, dar eco :D. Si am transplantat cateva si la curte la noi, la casa in care speram sa ne mutam la toamna, stii tu cu ... plita :P. Ti-am zis ca as manca capsune si in somn.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ralu unde te muti? vreau si eu la curte !!! si acu na, vreau si capsuni !! :)) Pupici ... sa fie intr-un ceas buna casuta...

    RăspundețiȘtergere
  22. Saru'mana. La intrarea in Bragadiru. Am preferat casuta, decat apartament. O sa trimit pe mail poze :)

    RăspundețiȘtergere
  23. pai atunci nu pot decat sa zic ca ma roade un pic invidia... ofc, in a good way :)) . astept gratarul ala de inaugurare:))) Pupici Ralu..

    RăspundețiȘtergere
  24. Sunt sigura ca ... in good way. Ai sa razi, dar deja am cumparat gratar, masa si scaune de gradina :P. Asa ca ... Voi nu trebuie sa veniti decat cu ... Edi :D.

    RăspundețiȘtergere
  25. Off... Ralu acu te invidiez pe bune :)) si gratar si scaune.. ufffff....:(( Pai daca m-am autoinvitat, ce sa mai zici acum? las ca vin cu purcelul dupa mine, punem de-o halca de carne pe gratar :)) Pupici Ralu.. Sa va ajute Dumnezeu !!!

    RăspundețiȘtergere
  26. Saru'mana Anto.Ei, te-ai autoinvitat... Va invitam oricum, dar atunci mai aproape, iar faptul ca te-ai autoinvitat nu poate decat sa ma bucure, ca inseamna ca ati veni cu mare drag :D. Si acum sa trecem la bucatareli. Azi varza si tarta. Misiune indeplinita. Postari la retetele respective si pe facebook. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  27. Arata extraordinar!esti f tare!

    RăspundețiȘtergere
  28. Ralu esti o scumpa.. ca de obicei! te pup si-ti doresc pofta buna!

    Sim multumesc tare mult! sper sa incerci salatica.. sa vezi de fapt ca ea e foarte tare :) pupici

    RăspundețiȘtergere
  29. Anto, arata excelent! sunt convinsa ca e cel putin la fel de buna! te pup cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
  30. Un deliciu... prezentarea la fel. Pup si week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  31. Amoush, Sara multumesc frumos.. Va pupic cu drag!!

    RăspundețiȘtergere
  32. As avea si eu o intrebare, te rog: de care smantana ai folosit la crema?

    Multumesc,
    Nicoleta

    RăspundețiȘtergere
  33. Nicoleta am folosit smantana de casa. Din aia grasa, fara urma de apa, de sta batz in lingura.

    RăspundețiȘtergere