4 februarie 2011

Chiftelute uscate

Simplu ca buna ziua. Responsabil cu pofta, Edi... Si pentru ca nu-i obsedat de sos, nu m-am complicat cu nici o marinata.
So, am amestecat 500 g carne tocata, 1 ceapa, putin usturoi pisat, 2 oua, 1 cescuta cu pesmet, patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust si am facut niste bilute, (ca alea de le cumperi de prin Mall, la 5 lei bucata..si apoi alergi dupa pici de-ti vine acru....ca de, i-a scapat biluta pe jos)... si le-am dat mai apoi prin faina...

Le-am prajit si voila...chiftelute uscate..


9 comentarii:

  1. Anto uitandu-ma pe aici ce sa mai fac, am dat peste chiftelute. Responsabil cu pofta Bogdan... Numai ca eu am pus in loc de pesmet, miez de paine inmuiat in laptic si in loc de patrunjel am bagat marar si leustean :D. Un deliciu. Poza pe mail :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ma pot loga la site.. nu stiu de ce. In fine... scriu asa Ralu...Sa-ti spun o smecherie: si eu acu multi ani faceam numai cu paine..asta pana intr-o zi, cand fiind in preajma unor bucatari de exceptie.. i-am vazut folosind pesmet...Intrebandu-i de ce mi-au spus ca atunci cand folosesti pesmet, nu se mai simt bucatile alea de paine care nu au reusit sa se inmoaie, nu-ti mai sta in gat bucata de paine si nici in stomac nu-ti ramane coco aia.... pesmetul ii da o senzatie de finete chiftelutei, se umfla frumos si nici nu te doare stomacul... So, pune pesmet data viitoare si ai sa simti diferenta .. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai c-am fost tare.. e prea dimi pt mine.. Am scris comentariu si ofc n-avem cum sa-l 'livrez' decat logandu-ma :)) Am reusit pana la urma. Imi aparea un mesaj de eroare initial.. Nu inteleg de ce

    RăspundețiȘtergere
  4. Anto eu cred ca a fost o problema generala, pentru ca ti-am lasat si eu mesaj pe facebook, pe dulcegarii, ca nu ma pot loga :P. Si eu chiar m-a trezit :). Deci data viitoare o sa pun pesmet :D, ca si asa lui Bogdan ii plac rau chiftelutele. Eu nu prea le sufar, ca ma enerveaza sa le prajesc :P.

    RăspundețiȘtergere
  5. So, cand faci sa pui dupa reteta...la 500 g carne.. o cescuta de cafea cu pesmet.. ca se umfla rau si daca pui mai mult ies tari..deci asta e cantitatea ideala. In functie de cata carne ai raportezi pesmetul.. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata foarte bine chiftelutele! oare prajite in tava la cuptor merg ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Ioana uite ca n-am incercat niciodata.. Dar daca nu-ti plac prajite.. le poti pune direct in marinata si fierbe efectiv.. Vor face niste spume la 'gura' dar nu-i bai.. ca oricum fac si-n uleiul incins... Dar la cuptor chiar n-am incercat.. Daca testezi da un semn... Teoretic n-are avea de ce sa nu mearga.. Eu de regula pun carnatii in cuptor, nu-i prajesc in ulei.. dar astia sunt mai grasi. Probabil daca ai pune niste folie de copt sa nu se prinda carnea de tava.. putin ulei si putina apa.. foc mare, sa le intorci de pe o parte pe alta.. eu cred ca merg... O zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu le fac in cuptor si sunt delicioase , ca sa nu zic mai sanatoase! chiar iei am facut cu sos dulce langa...am sa pun la mine maine :)te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. excelente. acum le-am terminat (si de mancat).-Teodora

    RăspundețiȘtergere