10 februarie 2011

Tiramisu cu iz de castane

Si acum motivul pentru care nu dorm la 3.30 dimineata.

Dupa tartinele alea salvatoare, am separat 4 oua. Am batut galbenusurile cu 120 g zahar (mi-am luat baterii.....asa ca vin numai cu finetzuri cantitative), pana s-a format o crema.  De regula nu pun zahar pudra la tiramisu, don't ask me why.... sunt bune rau cristalele alea de zahar. Separat, am mixat 200 g frisca lichida, pana a stat ca soldatul la datorie.


Dupa salut, am adaugat si incorporat pe rand, in frisca: crema de galbenus, 250 g mascarpone, 1 sticluta esenta de rom, 2 lingurite cu varf de crema de castane cu vanilie..  si atat, nimic mai mult. Suficient cat sa pot zice ca-i  o nebunie ce creaza dependenta..  Pe mama am si prins-o cu degetul la furat de crema.. Am dovada pentru reclamatiile ulterioare cand s-o plange de kg-le in plus... n-am fortat-o eu... pa bune...


Asta asa, ca sa vada Sabi despre ce crema de castane vorbesc. O sa pastrez o portie pentru tine, Sabi..


Apoi am turnat intr-un vas 500 ml apa + 4 linguri de ness  si am dat doua ture cu lingura prin zama asta. Pe un platou, am pus un strat subtire de crema, apoi piscoturile de sampanie (un pachet de 400g) injectate bine cu sirop.


 Si-nc-o data si-nc-o data, pana am facut-o lata cu ness-ul, turnat in ploaie peste ultimul rand de crema...+ randuri - rauri de ciocolata.  Tiramisul asta e the optimal treatment pentru narcoleptici..


Stiu eu ce vorbesc, trust me!
 
Reteta imi apartine !
 
 

6 comentarii:

  1. sunt camy(lili)nu ma pot abtine sa nu-mi arunc ochii in toate retetele tale zi de zi!ce sa zic????arta si ghibacie!ne fortezi sa lasam lenea de-o parte si sa ne apucam de cofeturi .....imaginile vb de la sine.puup

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Lili... Sa-mi trimiti poze cu dovada...:))
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a lasat gura apa:))..vreau si eu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anto crema asta de castane unde o gasesc? :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Ralu crema am luat-o din cora.. Am si acum provizii.. poti pune chiar mai mult ;) pupici

    RăspundețiȘtergere