1 iunie 2011

Provocarea lunii Iunie "Dulce Romanie"

Proiectul "Dulce Romanie" creat de Mihaela in casuta ei - De prin lume adunate, reprezinta o provocare intre foodbloggerii din dulcea Romanie ;) fiind un mijloc de cunoastere si interactiune prin intermediul propriilor retete, atragandu-ne reciproc printr-o minunata tentatie imagistica.

Minunatul cliseu al provocarii a rulat cam asa:  in Octombrie - Mihaela ne-a trezit amintiri alegand drept ingredient caleasca Cenusaresei: magicul dovleac; in Noiembrie -  Furnicuta Boscodina a ales o combinatie incantatoare: nuci si usturoi;  in Decembrie - Alison ne-a incantat si descantat cu peste si fructe de marea;  in Ianuarie - Alinuta  ne-a vitaminizat cu rucola si ciuperci;  in Februarie - Mihaela ne-a tentat grav cu ciocolata,  in Martie - Carmen ne-a trezit si inveselit cu cafea si vin; in Aprilie - Mimmi ne-a blagoslovit cu miere si miel;   in Mai - Alina ne-a sensibilizat cu dulce de leche si sparanghel.

Cum functioneaza? In fiecare luna, un blogger sustine provocarea 'in casuta lui', alegand un ingredient sau doua. Iar foodbloggerii, prietenii virtuali si nu numai, pasionatii de papa (sau goscodinele in devenire) cu sau fara "casuta" .. tentati de ingredientele cu pricina ... prepara in aceasta perioada o reteta.. sau doua - dupa plac ;) cu unul sau ambele ingrediente.. ;)

Cu incantare va anunt ca provocarea lunii Iunie a ajuns la mine pe blog, invitandu-va cu drag sa-i acordam tentatiei, ce-i al tentatiei si sa ne trezim gandurile din somnul nevoii.

Primul ingredient este MENTA, o planta frumos mirositoare, una dintre cele mai vechi plante medicinale cunoscute, folosita si in cosmetica, aromaterapie si definitely in alimentatie.  Simbol al dragostei neimpartasite - in mitologia Greaca, menta calmeaza si binedispune. Utilizata sub diverse forme, beneficiile mentei sunt multiple, dar eu nu voi starui asupra lor.  Unde mai pui ca alunga migrenele... poti sa spui "adio Advil, hellooo Baby ! ;))  .. in timp ce in alimentatie, exista enspe combinatii care intregesc periplul minunatei arome..






Cu certitudine fiecare din noi avem o primavara a varstei pe care nu o simtim. Desi adesea verticalitatea ne descurajeaza sa recunoastem si ultima nuanta de parfum ce mai staruie in urma pasilor, o data cu primavara, atitudinea se amesteca halucinant cu mirosul florilor de cires, lasandu-ne prada amintirilor din copilarie si tentatiei de a baga in san, intocmai lui Nica o CIREASA - al doilea ingredient . O iubesc pentru ca e dulce - acrisoara, parfumata, iar evantaiul de vitamine si minerale participa la mentinerea unui bun echilibru interior, fiind un izvor de inspiratie.. ;)





Pentru a participa la provocare trebuie sa imi trimiteti urmatoarele date pe adresa de email: dulcegarii.culinare@yahoo.com , la scurt timp dupa ce ati postat reteta pe blogul personal.
  • Numele vostru
  • Numele blogului  (cine nu are,  poate participa la provocare trimitandu-mi reteta si poza cu preparatul final)
  • Link-ul retetei postate pe blogul personal ce contine unul dintre ingredientele propuse ( in a carei descriere se va specifica faptul ca participa la Provocarea lunii Iunie "Dulce Romanie", cu link catre aceasta postare )  
  • Poza cu preparatul final (dimensiuni initiale .. later edit !)
Imi puteti trimite retetele pana pe 29 Iunie, urmand ca pe 30 Iunie sa afisez pe blog retetele participante.

In acelasi timp, ramane sa vedem cine doreste sa duca mai departe Provocarea "Dulce Romanie" in luna Iulie ! ;)  Timid, va conjur sa ma ajuti in raspandirea zvonului si lansarea invitatiei catre un numar cat mai mare de participanti.

Va multumesc anticipat pentru sustinere si va astept cu drag tentatiile !!!


LATER EDIT : aici va puteti delecta privirile:



71 de comentarii:

  1. Antonina draga nici nu puteai alege ingrediente mai potrivite pentru aceasta luna,imi plac foarte mult!Cu siguranta nu voi lipsi de la provocare si te felicit pentru alegere,pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca nu s-a oferit nimeni inaintea mea as dori sa gazduiesc eu provocarea lunii Iulie,pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesante ingredientele alese Antonina! Ma bucur ca gazduiesti provocarea si sper sa primesti retete deosebite :) XoXo

    RăspundețiȘtergere
  4. Flory, Alina ma bucur ca va plac ingredientele propuse.. Astept cu mare drag retetele voastre... Pupici..

    Flory... cat despre gazduirea provocarii in luna Iulie... primul solicitant.... primeste leapsa ;)) So.. in Iulie esti gazda Flory. Pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Antonina, bine ai venit la Dulce Romanie cu o prezentare asa de frumoasa! In fiecare luna imi place din ce in ce mai mult proiectul Dulce Romanie :) Daca luna trecuta Alina m-a provocat sa folosesc dulce de leche, ingredientele tale continua traditia! Chiar am pe balcon in ghiveci multa menta, cu care nu stiam ce sa fac, tu ma faci sa caut si sa inovez retete! Este asa palpitant! Ma bucur ca fetele imbratiseaza ideea si astept sa vedem ca intotdeauna o super colectie de retete!

    RăspundețiȘtergere
  6. Antonina, nu promit, ca la Alina n-am reusit sa particip, dar ma straduiesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Antonina, multumesc de invitatie! Super ingrediente, am pus neuronu la munca, sa gaseasca retete :)) la cirese e mai greu, ca la mine nu stau prea mult, n-apuca sa vada mai mult de vasul in care le spal :D dar o sa incerc de data asta sa las cateva pt vreo reteta :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Anto. Minunate ingrediente. Imi dai o gramada de idei. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Poate reusesc si eu sa particip luna asta...daca nu e cu suparare. Pana acum am tot aminat, desi mi-am dorit in feicare luna sa ma inscriu....dar mi-a fost asa...jena...ca eu nu-s la inaltimea celorltati bloggeri culinari.
    Poate luna asta imi fac curaj si intru si eu....

    RăspundețiȘtergere
  10. Va multumesc frumos tuturor. Imi doresc sa fie o provocare frumoasa pentru toti... si sper sa avem un numar cat mai mare de participanti. Va astept cu mare drag si interes retetele. Va pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Luna trecuta nu mi-au prea cazut bine ingredientele, nu erau la indemana si eram prea ocupata cu nazdravanii ca sa le mai caut. Dar luna asta clar particip, ambele ingrediente super-cool.:)))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  12. Radu ma bucura foarte tare participarea ta ... te trag de cravata daca uiti ;)) Te pup si spor la treaba !

    Laura ma bucur ca-ti plac ingredientele.. De abia astept sa primesc minunatele voastre retete .. Pupici si o zi frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  13. super ingrediente!!! sper sa descopar niste retete grozave!

    RăspundețiȘtergere
  14. In sfarsit Anto, am reusit si eu sa postez :D. Tre' sa ma apuc de cautari :P Pupici

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc pentru invitatie!...voi fi prezenta,inca nu stiu cu ce,dar o sa gasesc,sper, ceva bun!!! Felicitari pentru gazduire si pentru ingrediente...culori si gusturi minunate,de vara... Iti doresc o zi frumoasa!xxx

    RăspundețiȘtergere
  16. Super,deci am fost prima si am luat leapsa!Sunt foarte incantata:)))

    RăspundețiȘtergere
  17. Iti multumesc foarte mult pentru invitatia de a participa la aceasta provocare,sper sa fiu la inaltimea asteptarilor voastre.

    RăspundețiȘtergere
  18. Sper sa reusesc sa particip si eu luna asta! Ador menta iar despre cirese nici nu mai vorbesc!

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc pentru invitatie. Voi incerca, daca am timp, sa fac ceva interesant cu cirese (din pacate, menta nu e un ingredient care sa-mi placa)
    Sa ai o zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  20. Foarte interesanta miscarea asta, abia astept sa vad si eu ce retete nascocesc si particip luna aceasta:)

    RăspundețiȘtergere
  21. De fiecare data am zis ca particip si n-am apucat. Dar uite ca luna asta o fac, de dragul tau! :P

    RăspundețiȘtergere
  22. ador ciresele,dar de cele mai multe ori la mine dispar imediat dupa ce le-am spalat. De-as putea avea cirese la robinetul de la bucatarie, ce fericita as fi :)) Multumesc de invitatie, la mine e o perioada super aglomerata, nu promit ca particip insa imi doresc si voi incerca! :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Va multumesc frumos pentru sustinere... si va astept cu interes si emotie retetele.. Pupici si o seara minunata !

    RăspundețiȘtergere
  24. Iti multumim pentru invitatie! Vom participa cu siguranta, ingredientele sunt tentante si le folosim des.Pupici multi :*
    Liana&Janet

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna , Antonina...stii ca imi place tare mult site-ul tau si il urmaresc tot timpul.Dar provocarea asta ma cam depaseste...pentru ca nu am un blog culinar ci in domeniul decorativ.Desi asa vrea...sa particip si eu...S-ar putea???Poate s-ar supara participantiii???Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  26. Mara.. daca ai citit bine textul (uff.. stiu ca-i vorba lunga saracia omului) dar vedeai acolo ca scrie.. chiar si cei fara casuta pot participa (doar sa-mi trimita reteta pe scurt si poza finala) .. asa ca te astept cu mare drag la provocare.. A.. si chiar daca n-ai blog culinar, ci in dom decorativ.. si nu te sperie sa bagi o prajitura pe site-ul tau.. poti scrie acolo reteta.. si apoi sa-mi trimiti link-ul.. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  27. Sper sa reusesc sa particip si eu...ingredientele sunt super!!!pupici

    RăspundețiȘtergere
  28. Te astept cu mare drag sa raspunzi provocarii Lily.. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  29. Am descoperit, doar acum cateva zile blogul tau.Imi pare rau ca nu am stiut mai de mult de el,dar niciodata nu e prea tarziu.
    E o provocare minunata,sper ca ma vei accepta si pe mine sa particip.

    RăspundețiȘtergere
  30. Cu mare drag Veronica ! Astept cu nerabdare retetele tuturor celor care-si doresc sa ducem provocarea mai departe ! O seara placuta

    RăspundețiȘtergere
  31. Antonia, multumesc frumos pentru invitatie :*
    Nu promit nimic, insa voi face tot posibilul sa o onorez :)

    RăspundețiȘtergere
  32. multumesc pt invitatie Antonina, o sa ma gandesc si eu la ceva .. :)

    RăspundețiȘtergere
  33. Multumesc frumos Ari.. astept cu interes reteta . o zi buna

    Cris... poate iti faci putin timp.. :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  34. Multumesc tare mult pentru invitatie Antonina, voi veni negresit,cu asa ingrediente nu pot lipsi. Chiar ma gandeam ca trebui sa regasesc firul provocarii, am absentat nemotivat luna trecuta si nu stiam incotro sa o iau:)
    O zi super faina si numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  35. Boscodina astept cu nerabdare reteta sau retetele ;)) Ma bucura participarea ta. O zi faina. Pup

    RăspundețiȘtergere
  36. Multumesc tare mult Alison pentru sustinere !!!! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  37. Anto, premiul este un week-end cu Edi :D, ca sa stiu daca sunt motivata sa particip? :P Cine castiga primeste un week-end si cine nu, primeste o zi :D. Asta asa ca sa ma scot oricum ar fi =))

    RăspundețiȘtergere
  38. Imi pare rau ca nu ti-am raspuns pana acum. Este intradevar o provocare pentru mine, fiind la inceput de bucatareala...Nu promit ca am sa reusesc dar incerc sa gasesc o reteta pe placul tuturor..Te pup

    RăspundețiȘtergere
  39. Licuta, astept cu mare drag reteta ta, cum de altfel astept cu mare interes retetele tuturor !! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  40. Hello! Bine v-am gasit!
    E prima mea participare la provocarea Dulce Romanie. N-am rezistat tentatiei cand am vazut ciresele. :)

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna Antonina! cu asa ingrediente particip si eu,cu o reteta cu menta, sper sa apuc sa prepar ceva si cu cirese! :*

    RăspundețiȘtergere
  42. Multumesc de vizita Andreea ! astept cu mare interes reteta ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  43. e prima provocare la care particip...gata am spart gheata- caci imi plac si ciresele si menta! o prima reteta am postat-o pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  44. Ophelia multumesc frumos pentru participare.. Ai ales o combinatie delicioasa! pupici

    RăspundețiȘtergere
  45. Antonina, mersi pt invitatie, sper sa nu lipsesc nici eu de la editia aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  46. Anto eu am trimis mail ca blog .... :D Pupici

    RăspundețiȘtergere
  47. Mrs. Green Foot... astept cu mare drag participarea ta! multumesc anticipat. o zi frumoasa

    Sarumana Ralu... Minunata reteta ... si o poza excelenta !!! pupici

    RăspundețiȘtergere
  48. Anto ti-am zis eu ca ma tin acum de tine ca ciulinele de oaie :D. Vreau sa fac zilele astea o salata care include si menta:P Mai pot sa trimit :D?

    RăspundețiȘtergere
  49. eu sunt ...doar..pasionata de papa !...o sa caut o reteta ..cu menta...care mi-ar place...si o pun maine pe blog...da ? mmm...mentaaaa...

    RăspundețiȘtergere
  50. Ma bucur tare Coco ca te-ai gandit sa participi ! Astept cu nerabdare reteta! pupici.. si da... te poftesc oricand la masa !

    RăspundețiȘtergere
  51. Ce dragut! Reteta o am, pozele urmeaza. Mi-ar placea sa pot fi gazda urmatorului concurs de retete, insa la un blog fara prea multe comentarii oare s-ar preta?

    RăspundețiȘtergere
  52. Lacrima te astept cu mare drag la provocare.. Nu e nici o conditie pentru a fi gazda.. (din cate stiu) numai ca pentru luna urmatoare s-a anuntat Flory... E mai mult pe principiul primul venit, primul 'servit':)) deci.. next time.. Pupici si astept cu drag reteta.

    RăspundețiȘtergere
  53. Lacrima nu-ti pot vedea blogul.. ;(( de ce??

    RăspundețiȘtergere
  54. Straniu! Oare asta sa fie motivul pentru care statisticile au scazut in ultimele 2 zile enorm???
    Asta e link-ul:http://klausburger.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  55. Oare ai reusit sa primesti comentariul meu si sa vezi blogul intre timp? NU-mi dau seama de ce nu se vede. Eu am incercat din mai multe browsere si il vad... nu stiu ce se intampla pentru ca brusc in ultimele zile i-a cazut in gol traficul dupa o crestere spectaculoasa si nu mai inteleg nimic. In schimb am citit ca blogger face figuri ca FB...se mai plang si altii. Dar nu as sti ce sa fac sa remediez situatia :(

    RăspundețiȘtergere
  56. Lacrima.. asta e mesajul care imi este afisat cand dau click pe numele tau.. de regula ar trebui sa arata profilul precum si blogul personal..

    "Profil nedisponibil

    Blogger Profilul solicitat de dvs. nu poate fi afişat. Mulţi utilizatori Blogger nu au ales încă să îşi facă public Profilul.

    Dacă sunteţi utilizator Blogger, vă recomandăm să permiteţi accesul la profilul dvs.."


    iti recomand sa-ti faci profilul public.. si poate atunci nu vei mai avea probleme.. Asa e destul de dificil .. aproape imposibil sa ghicesc care e blog-ul tau. Prin link-ul pe care mi l-ai dat am putut vedea blogul .. si e minunat ... dar fa-ti public profilul ca sa-l poate vizualiza si altii.. Pupici si sa auzim numai de bine. !

    RăspundețiȘtergere
  57. Antonina, chiar daca ma prezint la apel foarte tarziu de la debutul provocarii, iti multumesc mult pentru invitatie si ma bucura sa revin la acest proiect drag mie. Am trimis pe mail datele solicitate pentru inscrierea la provocare. Cu drag, Elena.

    RăspundețiȘtergere
  58. Va multumesc tare mult! sunt extrem de incantata de participarea dvs.. reteta este deosebita.. cu siguranta o voi face si eu! Va pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  59. Vad ca toata lumea s-a aruncat pe provocarea lunii iulie :)), deci nu cred mai e loc si pentru mine :P
    PS. Oricum ma insor in iulie, asa ca "ladies first" :)

    RăspundețiȘtergere
  60. Gabriel iti lasasem comentariu ca ti-am vazut dulcegaria.. ! asa ca insurat sau nu.. eu astept datele pe mail. ! :) o zi faina

    RăspundețiȘtergere
  61. Gata, am trimis deja email! let me know daca mai ai nevoie de ceva :) XoXo

    RăspundețiȘtergere
  62. Multumesc frumos Alina.. ;:) nu stiu de ce dar mie nu-mi apar in timp real toate actualizarile blogurilor... E numai la mine valabil sau mai e cineva caruia i se intampla la fel?

    RăspundețiȘtergere
  63. ms frumos ptr invitatie !!! .... ma gandesc sa particip si eu , am reusit sa postez cateva retete cu cirese , insa nu ma pot hotari cu care sa particip ... trebuie sa ma gandesc repede, mult timp nu mai este :):)

    RăspundețiȘtergere
  64. Tocmai l-am trimis, felicitari! O idee excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  65. Multumesc pentru apreciere, Antonina, ma bucur ca-ti place reteta propusa de mine. Am trimis de azi dimineata datele, te rog cauta in folderul spam (cu adresa de email caietulcuretete[at]gmail.com). Te pup!

    RăspundețiȘtergere