11 iunie 2011

Pachetele de vinete


Hei Tu ! .. care descifrezi aceasta partitura absurda, incercand sa-ti rasfeti buzele...  stiu ca-ti pasa de mine, doar ne-am asociat tacit.. Tu ma judeci prin cuvintele mele, iar eu pretind judecata prin citirea lor. Conjunctural si tot ma consideri. Pentru ca eu, desi traiesc intr-o pluralitate polivalenta care ma-ndeamna sa cred ca, desi nu reprezint mai nimic, valorez mai mult decat cred.. .Undeva in creierasul tau, iti marturisesti legitimitatea existentiala sub aceasta forma a non-sensului cand ti se rupe de toti si de toate si te-ntrebi: Totusi, cine sunt eu??  
.... ete..  FIX O VANATA !!!!



Ma taiati pe lungime si faceti din mine 4 felii.. Coaja care le imbraca pe ultimele doua, o toaletati putin de piele, nu de alta.. dar sa nu va stea in gat cand ma-nghititi. :))  Fara ulei, doar pudrata cu putina sare de mare pe ambele parti, ma intindeti usurel pe un gratar, sau wok.. cum face iubita mea Anto.. De ce ea, poate va-ntrebati.. ! Pentru ca ma trateaza cu delicatete, ma pretuieste si ma rasfata, cum M. nu ar face-n veci  !!  El nu ma-nghite pur si simplu, nu ma suporta, nu ma accepta decat batuta si intinsa pe-o bucata de painica ! Si-atunci am incetat sa-l mai iubesc ! Cam 4 minute la foc potrivit - inspre mare - imi trebuiesc sa ma rumenesc pe ambele parti. Apoi ma dati deoparte pe-o farfurioara. Respectati-ma si nu ma-ntindeti p-un fund ..de lemn ! Vreau sa raman cu seva-n mine, nu sa-mi fie supta de un lemn...  carca de vitamine! 

 Ma faceti sora de cruce cu a doua bucata din mine, imi puneti fix pe inima o bucata grosuta de afumatura.. cascaval ! (nu carne) ..sa fie!! .. imi bandajati rana si ma pretuiti...

Chiar si dupa cele patru miscari.. tot sunt ..  un pachetel de potasiu catre inima voastra, un pansament gastric, o mina de calciu, o sursa de apa.  Deja stiti conditia pentru toata minunatia asta..  pretuirea... Asa impachetata ma asezati iar pe gratar, sau cum am si ajuns.. pe-a lui Anto iubit wok (nestins intre timp)... si ma lasati cate 2 minute pe ambele parti.. Va jur pe magneziu, calciu si potasiu ca-mi ajung ! 

Apoi imi aranjati un pat de rosii, ca-mi sade tare bine langa sau deasupra  .. dar acum depinde care, cum si-n ce fel ma iubiti.. !!  Si cam atat !!! Sunt tare usor de preparat, sunt rau de buna si nici mai mult de 10 minute din timp nu va sustrag. 



Surata mea, afumatura vi se topeste-n gura.... dar o simtiti si-n mine pana sa ajungeti fix la ea... M-atinge grav, ma umple cu arome, iar eu nu pot decat sa-i raspund hmmm... cat de grozav ne este impreuna!!  O data e de ajuns sa ma pretuiti la modul asta, si-o sa va marturisiti ceva ireversibil : I LOOOVE VANATA !!!
























Enjoy ME !!

Semnat Vanata !

37 de comentarii:

  1. :)) ce haioasa esti draga Anto!! Pardon, draga Vanata :))

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) da... e mare zapa vanata asta !! io-s mai calculata si sfioasa ! :)) pupici multi Edith !!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este un mod inedit de a prezenta o reteta. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. eu nu-s de vina Sara ! vanata m-a pus !:) Pup back

    RăspundețiȘtergere
  5. Nebunateco (imi permit sa zic asa, ca doar vorbesc cu vinata, nu ?!) astept cu nerabdare postarile tale, n-am de unde sa te prajesc pe gratar, ca lipsesti momentan din frigider iar in gradina abia de ai citeva floricele... arati bine tare cu cascavalul afumat dar pentru a mea jumatate cred ca te-as pune deasupra pe rosii... iote asa... nu te gindi la prostii, ca eu mi-s fata serioasa... Te-am pupat apasat cu rosii pe buze si-ti doresc sa dormi bine si sa visezi la mine...

    RăspundețiȘtergere
  6. :)) atunci eu ce sa mai zic de Vanata? Arata tare bine saracuta! :)) foarte haioasa Antonina! puup si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Super Vanata!Foarte buna si inteligenta pe deasupra!!!puuup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Daniela pup back de la vanata ! :))

    Adela nu-i zice saracuta ca io o iubi rau de tot ;))

    Flory ea da, io ma descurc mai greu !

    Va pupa vanata rau de tot !! o seara faina

    RăspundețiȘtergere
  9. ca si prezentarea, si pozele sunt adorabileeeeeeee! Mare talent ai! Ce aparat este? seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata superb pachetelele... Trebuie neaparat incercate. Ai niste idei grozave. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc frumos Ana ! Nu am cine stie ce aparat. un Nikon D40. iar acum le-am facut cu obiectivul 18-105 vr. Pupici si o seara faina !

    Licuta sunt taare taaare bune !! si nici nu ingrasa.. Nu trece saptamana fara sa mai incerc cate o combinatie... dar asta mi se pare de departe cea mai simpla, cea mai gustoasa si cea mai usoara :)0 Pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Te iubesc dintotdeauna draga Vanata. Ti-am facut si fan club in caz c-ai uitat. Te iert insa ca prea esti frumoasa! Daca ai supravietuit fotografiilor, spune-i Antoninei ca-i minunata!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc frumos Andreea pentru zambet !! te pup cu mare drag !.. ..vanata imi da un ghiont in stomac :)) zice ca te pupa si ea !! o seara faina

    RăspundețiȘtergere
  14. anto,reta e faina,e dintr-o serie cunoscuta,in sensul ca am incercat vinetele cu tot felul de branzeturi, eu fiind fan vinete,pot sa spun ca nu poate sa fie decat grozava!

    RăspundețiȘtergere
  15. Draga Vanata, imi placi asa de mult, si cu branza topidu-se dupa tine arati asa de bine!

    RăspundețiȘtergere
  16. Pansy subscriu ! eu am incetat sa mananc paine la un moment dat (acum vreo 5 ani) si trebuia sa asez pe ceva bucatile de salam, vinete.. etc.. atunci imi taiam cate o felie mare de cascaval si ungeam sau asezam pe ea.. Apoi a intervenit hai sa bag cascavalul in vanata, dovlecei.. etc. cu putin usturoi deasupra zici ca e mancare de zile mari.. :)) Sunt innebunita dupa combinatia asta... e taaare buna ! ma bucur ca-ti place si tie ! pupici

    Mihaela sarumanusitele :)) ma bucur ca ma pretuiesti la adevarata mea valoarea... Pupici! Vanata ! :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Prezentarea retetei este de nota 11.Vanata din farfuria ta imi cam face cu ochiul.

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc Haplea.. ti-o recomand cu mare drag ! este delicioasa.. daca mai pui niste mujdei deasupra... o sa strigi in gura mare.. looove :)) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  19. Anto e intr-adevar doar o vanata, dar o vanata cu personalitate si la cat de frumos vorbesti de ea, cred ca si ea te iubeste mult :P

    RăspundețiȘtergere
  20. genial! ador vinetele in orice fel ar fi ele gatite!

    RăspundețiȘtergere
  21. E fix o vanata,ridicata la nivel de arta de companie si de pozele tale. :)

    RăspundețiȘtergere
  22. N-am vazut bunatatea asta!!! Si nu citisem opera asta-n care manuiesti cuvintele asa de usor si-asa de frumos si firesc de nu poti sa nu indragesti ce iese. O s-o fac cu siguranta,arata GROZAV!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Ralu, Zazu, Lia, Gabyta .. va multumesc tare mult.. E absolut delicioasa.. Intocmai fac si dovleceii.. si cum am zis mai sus.. mai pun cateodata un strat de mujdei.. :)))) o nebunie..Va pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  24. O idee delicioasa!
    Pupici,draga Antonina! :*

    RăspundețiȘtergere
  25. Multumesc frumos Maya! sunt grozave.. simple si delicioase

    RăspundețiȘtergere
  26. Multumesc frumos Anonim.. sper sa le si incerci..:) sunt minunate ! o zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  27. Fata draga scrie o carte! O cumpar negresit! Am intrat de pe gustos si m-am indragostit si de vanata si de tine!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Iuliana esti prea amabila! e doar o vanata. Multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  29. geniala prezentarea... si reteta pe placul meu;)

    RăspundețiȘtergere
  30. Anca ma bucur ca-ti place!! e preferata mea.. simpla dar atinge acolo unde trebuie ;) O zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  31. Tare mult imi place prezentarea ta...si chiar daca eu nu mananc branzeturi...imi place vanata :)

    RăspundețiȘtergere
  32. am sa te iubesc si pretuiesc si eu la fel de mult ca si Anto. iti promit!

    RăspundețiȘtergere
  33. arata bestial, voi incerca si eu! pupici!

    RăspundețiȘtergere
  34. si mi ami place cum arata,dar am o antrebare.....serios as manca si eu ,dar am probleme gastrointestinale si vanata ami provoaca arsuri,eu cred ca se poate si cu dovlecel an loc de vinete,am ancercat varianta dar cu afumatura...bacon!!!cu sos de smantana..super si asa.ancercati!!!

    RăspundețiȘtergere
  35. Mariana, bineinteles ca merge si cu dovlecel. vanata e doar o idee.. mai departe fiecare e liber sa improvizeze. pup

    RăspundețiȘtergere
  36. Am incercat si eu aceasta reteta si au iesit delicioase.
    http://www.blog.biancaionel.com/pachetele-de-vinete-la-cuptor/

    RăspundețiȘtergere