2 iulie 2011

Ciocolata de casa cu alune de padure

Am primit o comanda speciala pentru un botez de libelule si n-am stat prea mult pe ganduri.. Mai ales ca am niste ganduri marete cu dulcegaria asta... Dar intru deja in alta poveste, pe care poate o raportez maine ;)) 


Pentru inceput, notati ingredientele pentru cea mai faina ciocolata de casa ever ;) Asa i-am zis io ;) Intr-un vas puneti la fiert, la foc potrivit de iute, 450 grame zahar cu 150 ml apa. Cand a ajuns la punctul de fierbere,  setati musai cucu sa sune peste 5 minute... iar consistenta va fi intre densa si umeda .. adik perfecta zic eu ;)























Luati vasul de pe foc, puneti 10 ml esenta de migdale, 150 grame unt gras musai la temperatura camerei (eventual incalzit la microunde) ca sa nu raceasca compozitia si sa nu se formeze cocoloase si amestecati bine cu lingura de lemn pana se incorporeaza tot si nu mai ramane nimic solid din el.. 


Apoi miscati-va dupa clepsidra si prafuiti lichidul ala cu 500 grame lapte praf si dupa plac intre 50 pana la 70 grame cacao.. Eu n-am vrut sa vad azi negru-n fata ochilor si l-am sarit din lista.. Dar voi faceti cu vreti..


Dupa ce ati amestecat bine laptele praf, aruncati si 100 grame alune de padure (zdrobite sau intregi), nuci, stafide si / sau ce mai vreti voi.. Eu am pus doar alune de padure (prajite si nesarate) si-apoi am zis stop ! 


Avand tava tapeta cu hartie de copt / sau folie alimentara (- eu n-am avut) nu va ramane decat sa aruncati in ea ciocolata, sa o intindeti bine pe toata suprafata si apoi sa va-narmati cu rabdare ca are nevoie de vreo 3 -4 ore de stat la rece.. Apoi, e necesar invitata remuscarea - de dupa - la masa, ca sigur nu va veti opri pana nu dati gata toata dulcegaria asta din tava  ;)



O fragmentati dupa plac si va desfatati papilele cu the best chocolate ever ;)) Parol ! Parfumata, crocantoasa, alba ca spuma laptelui sau neagra ca pana corbului...  Simpla, sau in mai multe straturi colorate si aromate.. dupa plac ! Asta e ideea de baza.. pornind de aici va faceti de cap ! 





45 de comentarii:

  1. Paula...bine ,bine si reteta???

    RăspundețiȘtergere
  2. Am pus-o acum Paula.. scrisa repejor sa nu dau prea mari batai de cap ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare apetisanta ciocolatzica asta a ta! Mai ales ca ai mei is "morti" dupa combinatia de cioco cu alune de padure...Mersic fain de reteta draga Antonina si pupici de la Davella!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ari multumesc !

    Davella multumesc de vizita! si mie imi place tare combinatia asta.. sper sa fie si pe placul tau ! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. yay.super reteta.mi-a fatat mintea un pui de idee.stii la ce ma gandeam citind reteta?ciocolata ta alba minunata aromata putin cu sirop de menta,dar nu toata cantitatea ...si apoi turnata in forma intr-un model de zebra.asa-i ca n-am zis nimic coerent?nu-i bai ca iti arat curand la ce ma gandeam....hait maine fac ciocolata ca acum e trecut de miezul noptii si cheama omu' ambulanta sa ma duca la clinica de zambarati. pup tare,tare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai ce bunatate ai facut tu aici antonia!!!!
    super!
    te pup.
    o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mama mia cum arata....imi lasa gura apa.
    Super pozele !
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Licuta multumesc ... O inimioara de cioco e pt tine !

    Sarah dar clar o sa iasa o nebunie .. abia astept sa vad.. Sper maine sa pun in aplicare si la ce ma gandesc eu.. Pupici

    Dana, Mimmi va multumesc frumos ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Anto cum e consistenta? ca de aratat, e misto rau!

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi place reteta ta. Nnu am mai facut cioco in casa din vremurile apuse, cand nu se gasea nimic prin magazine. Pozele sunt super. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mama ne facea ciocolata de casa ,eu am incercat de citeva ori dar nu a iesit ,a iesit ca si o caramea ,dar o sa incerc reteta ta ,doar ca o sa pun cacao ,imi place neagra.Pup.

    RăspundețiȘtergere
  12. ce dulcegarie buna ai facut tu! eu am incercat tot alba cu cafea instanta si mi-a placut,dar uite ca nu ma gandisem sa pun si alune.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mirela, eu eu zic sa incerci varianta asta de cioco...si vezi dupa daca mai trebuie sa elimini din unt...Pup

    RăspundețiȘtergere
  14. M-ai topit total cu asta!
    Iubesc ciocolata si a ta arata de milioane!!!
    Duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  15. Da, merci Anto ! Eu ti-am scris in miez de noapte ca ma ardea gandul sa o incerc de dimineata, da mi-am dat seama ca "dormi" la ora aia. asa ca am respectat reteta intocmai. acum e la racit, dar nu zic cate linguri am luat din ea.

    RăspundețiȘtergere
  16. Gabyta multumesc frumos ! O duminica frumoasa si tie !

    Claudia ma bucur ca ai pregatit-o .. Sa-mi spui daca iti place la gust.. abia astept ! eu sunt indragostita de ea.. pregatita exact la modul asta.. si Marius la fel.. El chiar acum o savureaza langa o cafea tare ;)) pup

    RăspundețiȘtergere
  17. Ciocolata de s-o mananci cu ochii in poze... merge numai bine pe zilele astea mai ploioase! Duminica frumoasa si racoroasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  18. vai cum arata !!!! ... trebuie sa incerc si eu varianta alba , pe cea neagra am facut-o ;)...superbe pozele !!

    RăspundețiȘtergere
  19. Anto am fost plecata si nici n-am venit bine si eram deja conectata sa vad ce am pierdut :D. Daca aveam lapte praf, acum ma apucam de ea, dar iau maine :P, ca prea arata bine. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  20. Xelomon multumesc tare... Ai dreptate cu vremea.. merge la cafea.. nu mai dormi.. stai si numeri "banii";)) pupici

    Cat multumesc tare.. e foarte buna ! pup

    Ralu sa ai pofta.. daca-ti place neagra.. baga si niste cacao.. maxim 70 grame.. eu zic ca-i destul.. Si mai pui ce vrei tu.. nuci, stafide, fructe confiate.. o nebunie de arome.. pupici

    RăspundețiȘtergere
  21. minunata...cioco alba...o sa incerc si eu...ca sunt fan cioco alba :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Daca-mi send-uiesti si mie niste lapte praf as fi foarte fericita,altfel ma multumesc sa vin sa privesc minunatia aici!te pupic mult!

    RăspundețiȘtergere
  23. Am legat frigiderul cu lanturi :)))))))))) e dementiala ciocolata !! Te pup fata draga si merci mult !

    RăspundețiȘtergere
  24. La o asa dulcegarie nu ai cum sa zici nu!Super reteta...super prezentarea!
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  25. grozav arata ! mai la toamna am s-o pun in practica!

    RăspundețiȘtergere
  26. Va multumesc tare mult ! consistenta e perfecta si cu cat trec zilele e si mai buna.. Tocmai am mesterit cu ea o dulcegarie de vis :)... sper sa am timp zilele astea sa postez cat mai repede ;)
    Alice e musai ... ca-i buna rau ;)

    Flory cu mare drag.. mai am o cutie.. ;) pup

    Claudia ma bucur nespus... Eu multumesc tare mult ca ai mers pe mana mea ;)) pupici

    Violette, Zazuza, Pansy multumesc frumos. E o minune dimineata dupa micul dejun la cafea ;) ca sa nu zic ca daca tot incepi in stilul asta.. merge si pe tot parcursul zilei :)) Pansy cum e in concediu? Eu intru abia in sept cand incepe piciul gradinita.. pana atunci va invidiez pe voi ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  27. Minunata si ea si pozele !!! trebuie sa o incerc neaparat :)

    RăspundețiȘtergere
  28. wow , ce bine arata! Oare ti-am spus ca ciocolata e preferata mea? Cred ca nu , dar afli acum! E super reteta ta iar pozele nu fac altceva decat parca sa te invite sa furi o bucatica!
    Spune-mi laptele praf are zahar in compozitie?
    Am facut si eu cioco de casa dar cand am mancat-o am simtit cristale de zahar de la lapte si nu e tocmai bun. te pup:)

    RăspundețiȘtergere
  29. Lory e cu adevara grovaza.. si poate suferi zeci de arome .. in locul celei de migdale.. pe care eu o prefer peste toate celelalte... pentru ca-i da un gust divin de martipan ciocolatii.. Pupici

    Gaby multumesc tare.. Ma bucur mult ca-ti place.. musai sa o incerci.. e divina.. Iar gustul si consistenta e din ce in ce mai buna.. asta daca rezista 2 -3 zile ;)) Cat despre laptele praf.. e simplu nu are cristale de zahar.. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  30. Anto sunt extrem de suparata pe tine. Pai se poate sa ne pacalesti asa? Ne-ai zis ca e dementiala, delicioasa, super buna cioco. Ne-ai pacalit. Eu zic ca ciocolata asta e de fapt un etnobotanic adevarat. Eu am devenit dependenta de la prima bucatica. Sa vezi acum ce creste consumul de lapte praf =)). Ieri am facut cu stafide. Si vor urma: alune, nuci, cocos, migdale, fistic :D. Deci ai fost cam modesta cand ai laudat-o :P Pupici

    RăspundețiȘtergere
  31. Ai dreptate... m-am grabit si nu i-am subliniat importanta.. Ma bucur ca ai ridicat-o tu la adevarata valoare acum !! e minunata, nu?? pupici

    RăspundețiȘtergere
  32. Vreau si eu!Unde ne întîlnim? :D
    Arata minunat!

    RăspundețiȘtergere
  33. Maya.. pe la mijlocul drumului cred ca ne-ar coafa pe amandoua...:) Mi-ar place clar!! chiar mi-as dori sa avem toate ocazia asta intr-o buna zi! pupici

    RăspundețiȘtergere
  34. O da! Facui si eu mai alaltaieri, buna rau!

    RăspundețiȘtergere
  35. e bestialaaaaaaaaaa
    te pup cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
  36. Amoush multumesc frumos! daca o faci sper sa-ti placa tare ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  37. Cat de bine arata! trebuie sa o incerc si eu ...dar varianta cu cacao :)

    RăspundețiȘtergere
  38. Hi,hi...deci le-ai facut! ;-)
    Vino cu ele in concurs, te astept cu drag:
    http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2012/02/concurs-ce-ti-pofteste-inima.html

    RăspundețiȘtergere
  39. Am incercat cu 600 de grame de zahar,200 de ml de apa,650 de grame de lapte praf,200 de grame de unt,esenta de vanilie,si alune de padure(crude),migdale si stafide dupa ochi...A iesit o minune :D

    RăspundețiȘtergere