1 februarie 2011

Tort simplu cu frisca si piersici

Neavand nimic dulce prin casa, in afara de nelipsita ciocolata, am pregatit rapid un tort. Si pentru ca un bun amic mi-a atras atentia asupra etapelor primordiale in pregatirea unui tip de blat, o sa va destainui si voua ideile principale, desi ma indoiesc ca nu le-ati cunoscut deja inaintea mea...
Intai de toate am separat 5 oua. Am batut bine albusurile cu 3 linguri de zahar, cat sa stea compozitia bat in fata bucatarului, adica je. Apoi mi-am aruncat atentia asupra ochiosilor galbeni, pe care le-am batut cu alte 3 linguri de zahar.
5 linguri pline cu faina +  un pachet de praf de copt, le-am turnat in ploaie peste galbenusuri, plus 3 linguri din albusurile batute spuma. Am amestecat bine, cu mixerul, dupa care am folosit doar lingura de lemn, incorporand cate o lingura din albusurile spuma, in slow motion...Fara ulei / unt, doar un praf de sare si o esenta de vanilie...


Am asezat in tava o foaie de copt, pe care am uns-o cu putin ulei si-am colorat-o cu faina... turnand mai apoi compozitia. Am dat-o la cuptor pentru 45 minute, la 180 grade si gata....un blat fin, tocmai bun de facut partas gurii.


L-am lasat sa se raceasca, timp in care am batut 200 ml frisca + 1 lg de zahar pudra. L-am taiat pe din doua si insiropat cu zeama din compotul de piersici. Intre blaturi, am pus un rand de frisca, unul de piersici taiate marunt, iar deasupra frisca, nesquik si ciocolata.

Later edit : pentru ca cineva mi-a atras atentia privind un mic rezumat, il fac aici. Nu stiu sa fac rezumate, ever nu m-am pricipit la astea, dar o sa-mi dau silinta...
a) 5 albusuri + 3 lg zahar batute spuma;
b) 5 galbenusuri + 3 lg zahar + 5 lg faina + 1 plic praf de copt + 3 lg din a);
c) se toarna a) peste b) pe rand si se amesteca usor cu o lingura de lemn + o esenta de vanilie sau whatever you like
d) bla, bla, stiti voi, la cuptor + racit + insiropat + crema / frisca si gata... uffff....

10 comentarii:

  1. Arata tare bine...deja salivez.

    RăspundețiȘtergere
  2. 3 portii se poate ? arata tare bine si cred ca este tare yummy ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Da-mi adresa... sa le trimit prin curier rapid.. ;)) Multumesc Anonim..

    RăspundețiȘtergere
  4. buna Antonia imi pare bine ca te-am cunoscut arata f bine retetele tale sa sti ca am facut si eu tortul cu piersici si a fost un succes le-a placut celor din familie si am sa mai incerc si alte retete.multumesc.constantin_corinuta

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc frumos de vizita Corina. Ma bucur ca ti-a placut.. E un tort simplu si racoros.. Nu e din ciclul... asta face furori :) dar e aromat si usor de preparat ;) Iti recomand toate dulcegariile de aici.. si nu numai dulcegarii... dar as incepe cu tarta cu cirese.. ca tot e inca vremea lor..desi gasesti mai greu.. apoi tortul de ciocolata, muffins cu ciocolata, tortul cu mousse de menta.. si off.. pe toate ce mai ;) pupici si multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  6. Anto as vrea sa fac si eu tortul asta, dar cum mie trebuie sa imi spui tot tot, spune-mi si cam cat compot imi trebuie? Un borcan din ala de 800 e ok? :D Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Ralu.. poti pune cat doresti zeama din compot.. daca iti place mai insiropat torni fara mila.. daca nu... cu masura.. cum vrei tu.. ;) E un tort simplu, preparat intr-o clipita.. si bun tare.. Daca nu-l insiropezi prea tare.. merge dimineata la un ceai... hmmmm ..ai sa vezi! si intre blaturi mai poti pune ce doresti.. pe langa frisca... piersici din compot.. fructe uscate.. ce vrei tu. Pup tare!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am inteles sa traiti! Noua ne place mai insiropat :D Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Antoooo, mi-a iesit un deliciu, numai ca mie nu mi-au iesit decoratiunele alea asa ca ale tale :P. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata delicios. Multumesc pentru reteta. Asta seara am sa ma apuc sa il fac ( prietena mea ) :))

    RăspundețiȘtergere